Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SOLDER SUCKER " ENGINEER " SS-02

okean

Postări Recomandate

Merita mentionat acest solder sucker, aveam nevoie la o placa  " automotive " cam " stransa " lipita cu cositor, de o scula adevarata, am dat o suta de lei si da, bine am facut... made in JAPAN, o bijuterie !!!

maxresdefault.jpg

Editat de okean
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• okean

6

• dan cod

5

• eos

3

• antonvasileeee

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da, am obsevat ca tubul de silicon e fragil si se rupe usor...eu l-am lasat mai scurt maxim 2,5mm peste buza diuzei !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

La orice pompa din asta de supt fludoru trebuie pus in bot un furtunel de silicon sa se muleze pe lipitura casa poata sa suga bine fludoru fara sa traga aer fals.Probabil de aia e asta mai ``buna`` ca are furtunelu de cand o cumperi

Link spre comentariu

Pompa de 11 ron tunata .

Furtun de pompa din statia de aer cald ,silicon ,grosime aprox 0.8-1 mm .

De ani buni schimb futunul si curat interiorul .

Furtunul cu perete gros permite o usoara presiune pe lipitura care etanseaza in momentul absorbtiei curatand maxim gaura si padul .

https://postimg.cc/gallery/pFsZmPY

Link spre comentariu

Din experienta practica, pompa de cositor functioneaza mult mai bine daca pe langa acel tub siliconic, este gresata. Eu folosesc crema Nivea, este perfecta pentru gresat pompa, este ieftina, si cel mai important e ca nu pateaza si nu murdareste. Tubul siliconic, chiar taiat drept, cu o foarfeca buna, puteti avea surprize ca incepe sa se despice pe generatoare. Sfatul meu este sa-l taiati cu o lama de cutter infierbantata bine,

Link spre comentariu
dan cod

Am pompe noi luate de pe vremuri de la vascip cred ca sub 10 lei bucata. Nu vad nici 9 diferență între ele și asta. Am lucrat ani de zile cu pompe pana mi-am permis sa îmi iau stație cu vacuum. De atunci lucrez rar cu pompe dar am multe tipuri și pot face o comparație. 

Link spre comentariu

Dețin una de peste 10 ani, funcționează perfect, am și tub de silicon rezervă.

20240710_093800.jpg

Link spre comentariu

Incredibil ce bine arata dupa zece ani!! Se vede calitatea produsului, made in Japan!!

Link spre comentariu
Acum 20 ore, Ovidanie a spus:

Din experienta practica, pompa de cositor functioneaza mult mai bine daca pe langa acel tub siliconic, este gresata. Eu folosesc crema Nivea, este perfecta pentru gresat pompa, este ieftina, si cel mai important e ca nu pateaza si nu murdareste. Tubul siliconic, chiar taiat drept, cu o foarfeca buna, puteti avea surprize ca incepe sa se despice pe generatoare. Sfatul meu este sa-l taiati cu o lama de cutter infierbantata bine,

Multumim pentru pont !

Link spre comentariu
Acum 16 minute, okean a spus:

functioneaza mult mai bine daca pe langa acel tub siliconic, este gresata.

Ajuta la crestera etansarii pistonului in cilindru > creste forta de absorbtie .

Link spre comentariu

Curatarea si gresare regulata este firesca la orice pompa ca sa functioneze cum trebuie.In schimb furtunelul ala de silicon nu ti`l pune aproape nimeni in pachet

La 09.07.2024 la 15:02, dan cod a spus:

Am pompe noi luate de pe vremuri de la vascip cred ca sub 10 lei bucata. Nu vad nici 9 diferență între ele și asta. Am lucrat ani de zile cu pompe pana mi-am permis sa îmi iau stație cu vacuum. De atunci lucrez rar cu pompe dar am multe tipuri și pot face o comparație. 

Ce fel de statie vacum aveti?

Link spre comentariu
dan cod
Acum 6 ore, eos a spus:

Curatarea si gresare regulata este firesca la orice pompa ca sa functioneze cum trebuie.In schimb furtunelul ala de silicon nu ti`l pune aproape nimeni in pachet

Ce fel de statie vacum aveti?

Weller WMD1 cu letcon DSX80. Este super. Am de fapt doua WMD1 una o folosesc pentru vacuum și una pentru aer cald. 

Mai am un Pace MBT 250 dacă nu greșesc(sunt plecat și posibil sa fi greșit modele) tot cu vacuum care ar fi de vânzare. 

Acum 38 minute, okean a spus:

Pompa " Engineer " vine de noua cu un furtun de silicon in pachet...

Cu unul pus pe ea plus doua bucăți lungi din care se pot face mai multe. A mea asa a venit. Furtunul silicon8c este ultima problema. Am luat de pe Alli... diferite mărimi la preturi de nimic. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări