Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Salutare stimati colegi !

Vreau sa va prezint o pereche de boxe facute din niste tije filetate, coliere plastic (soricei), cativa electrozi si 50 de difuzoare.

Aveam de ceva vreme peste 50 de difuzoare cumparate la pret de nimic si din curiozitate

kFUtp7B.jpg

Am cautat o solutie simpla si usor de implementat , pentru ca sa gauresti 50 de gauri in pal era imposibil . Am mai incercat la cineva cu un cnc si m-a refuzat asa ca am optat pentru cea mai simpla solutie: un suport tip portativ si prinse cu soricei.

A iesit asa ceva:

nCUexLx.jpg

2SRFsET.jpg

nRHlXTP.jpg

Rezultatul a fost surprinzator ! Desi difuzoarele sunt ordinare , 3W/4 ohmi si o sensibilitate destul de modesta , la 25 buc per boxa situatia nu este rea.

Basul lipseste cu desavarsire dar mediile si inaltele suna foarte bine si frumos, mai ales chitara lui Mark Knopfler.

Un alt dezavantaj ar fi dispersia sunetului : trebuie sa stai in fata boxei pt ca sunetul sa aive efect maxim.

Difuzoarele sunt legate serie- paralel: 5 grupuri a cate 5 difuzoare in serie , legate in paralel

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Acum 21 minute, Dj_Dog a spus:

Vreau sa va prezint o pereche de boxe facute din niste tije filetate, coliere plastic (soricei), cativa electrozi si 50 de difuzoare.

Aveam de ceva vreme peste 50 de difuzoare cumparate la pret de nimic si din curiozitate

kFUtp7B.jpg

Am cautat o solutie simpla si usor de implementat , pentru ca sa gauresti 50 de gauri in pal era imposibil . Am mai incercat la cineva cu un cnc si m-a refuzat asa ca am optat pentru cea mai simpla solutie: un suport tip portativ si prinse cu soricei.

A iesit asa ceva:

nCUexLx.jpg

2SRFsET.jpg

nRHlXTP.jpg

Rezultatul a fost surprinzator ! Desi difuzoarele sunt ordinare , 3W/4 ohmi si o sensibilitate destul de modesta , la 25 buc per boxa situatia nu este rea.

Basul lipseste cu desavarsire dar mediile si inaltele suna foarte bine si frumos, mai ales chitara lui Mark Knopfler.

Un alt dezavantaj ar fi dispersia sunetului : trebuie sa stai in fata boxei pt ca sunetul sa aive efect maxim.

Difuzoarele sunt legate serie- paralel: 5 grupuri a cate 5 difuzoare in serie , legate in paralel

Interesant ai originala ideea.

Spor la meșterit!

Link spre comentariu
Acum 55 minute, Dj_Dog a spus:

kFUtp7B.jpg

A iesit asa ceva:

nCUexLx.jpg

2SRFsET.jpg

nRHlXTP.jpg

Interesanta abordarea ptr un astfel de "experiment" mult spor la astfel de idei

Link spre comentariu

Da, interesanta ideea! Din pacate, pentru frecvente joase, neexistând un panou, mai mult sau mai puțin "infinit", fața membranei se anulează cu spatele membranei, de aceea lipsesc joasele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări