Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Philips 43PUS7506

Costica Tv

Postări Recomandate

Salut, am acest tv Philips 43PUS7506 cu sursa U7004=SY8288ARAC=0.9V/5A facuta praf, de o saptamana ma tot chinui sa gasesc o sursa de 0.9V la 5A si nu am reusit..., am cumparat de pe un site Romanesc o sursa cu XL4005E1 care cica ar scoate tensiune minima de 0.8V cu 5A, din pacate am aruncat 40 de lei pe geam pentru ca nu scoate minim decat 1.2V cu 5A, inainte de toate am probat o mini sursa cu MP1584EN si tv-ul functioneaza corect dar sursa se incinge foarte repede deoarece MP1584EN suporta un curent max de 3A, intrebarea mea este urmatoarea: a pus careva 1.2V in loc de 0.9v pe alimentarea procesorului fara ca acesta sa se distruga ?

Philips 43PUS7506

Main: 715GA564-M01-B00-005Y

Chassis: TPN21.6E LA

Asta e modulul de 3A cu care am testat tv-ul

image.thumb.png.e0071cfbd024b414e390242aff8bb9b9.png

Asta e modulul care l-am cumparat si am luat teapa, din ce am citit pe unele forumuri, pe capsula integratului inscriptia "XL4005E1" este falsa, altfel dupa fisa tehnica integratul ar fi trebuit sa scoata minim 0.8V !!!

image.thumb.png.93875e00d7119d7113d1c46488741dfb.png

Asta de jos contine partea de schema cu XL4005E1

image.thumb.png.0c2fbd44f292aacb0a4d573b1db2f51d.png

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuliantv

6

• Costica Tv

5

• Florinel TV

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

pai e unul as verifica si modifica ceva rezistenta inseriata cu semireglabilul

sau cu ceva diode inseriate la 5a legate la iesirea de 1.2v (cred ca vre.o 3 buc)

ar scade la 0.9v

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 1 oră, iuliantv a spus:

pai e unul as verifica si modifica ceva rezistenta inseriata cu semireglabilul

sau cu ceva diode inseriate la 5a legate la iesirea de 1.2v (cred ca vre.o 3 buc)

ar scade la 0.9v

Am incercat sa modific rezistentele de pe modul, insa fara niciun rezultat, ramane minim 1.2V !, modulul ar fi trebuit sa scoata min 0.8V exact asa cum vine din fabrica, faptul ca el scoate min 1.2V da de inteles ca integratul e FAKE asa cum am citit pe unele forumuri...., cred ca pana la urma daca nu gasesc alta metoda, o sa inseriez niste diode....multumesc pentru ideie.

In clipul de jos arata clar ca modulul care nu e FAKE trebuie sa scoata min 0.8V

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

testati cu un consum si condesator pe iesire, inainte de a lega de cablajul tv .2 diode in paralel .....ridicati ste-up.ul dc la mai mult de 1.2v ...nu e chiar asa mare inginerie,.......renuntati la step-up ......puneti doar diode din tensiunea ce o aveti ca intrare.....1-2 spire dupa unul din trafurile sursei de putere ,o dioda un condesator.....sant multe variante

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Varianta cu o dioda de 5A inseriata cu convertorul step down mi se pare ceea mai ok, e pentru prima data cand fac astfel de improvizatii....de nevoie trebuie sa facem si deastea mai ales ca a inceput sa se falsifice si integratele de 2 lei...:rade:

Link spre comentariu
Acum 7 ore, Costica Tv a spus:

Varianta cu o dioda de 5A inseriata cu convertorul step down mi se pare ceea mai ok, e pentru prima data cand fac astfel de improvizatii....de nevoie trebuie sa facem si deastea mai ales ca a inceput sa se falsifice si integratele de 2 lei...:rade:

stati linistit .nu e nimic riscant ,daca folositi diode de minim 10a ,recomandat cu racire,dubla,...am intalnit asemenea adaptari din fabrica,de exemplu un lcd daewoo avea vre.o 4 diode din bara de 5v si faceau un 3v2 sau un 1v2..nu mai tin minte

Link spre comentariu
Acum 27 minute, Florinel TV a spus:

Întrebarea e de ce sa ars sursa dc-dc

Sursa ce am gasit-o prajita U7004=SY8288ARAC mai este folosita in diverse laptopuri, si in acestea precum si in tv-uri se arde pentru ca e subdimensionata ca putere, e cat un bob de grau si cica ar scoate max 8A

Capture.JPG

Link spre comentariu

Tv rezolvat. Am montat o dioda de 2X20A=40A, apoi am prins dioda de carcasa metalica a tv-ului, asta pentru ca dioda avea tendinta sa se incalzeasca din ce in ce mai tare, am schimbat si dioda SS54 de pe modulul convertor deoarece si aceasta se incingea excesiv.

Multumesc pentru ajutor !

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări