Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MAXON SL70 V2

Ovidanie

Postări Recomandate

Am o portabila MAXON SL70 V2 cu acumulatorul inutilizabil, acumulatorul este de 10,8V adica 9 pile NI-CD in serie.

Acum problema mea: Oricum as incerca pot baga doar 8 acumulatori in carcasa originala, plus ca acumulatorii de calitate sunt scumpi.

Acumulatorii LI-ION sunt ieftini, 3 acumulatori litiu in serie ofera 12,6V. Bonus ca tolereaza incarcari/ descarcari incomplete.

Inainte de a ma apuca de treaba intreb: are cineva cartea tehnica sau poate stiti care e tensiunea de alimentare maxima recomandata de fabricant?

Ce final de emisie are acest model de Maxon?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Flor

2

• yo9hrb

2

• Ovidanie

2

• YO9IBC

2

Top autori în acest subiect

Multumesc pentru schema, voi risca sa o alimentez la 12,5V, sper sa nu am surprize neplacute. Pe la mijlocul saptaminii va spun cum sau daca mai functioneaza.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator sandiy

eu am probleme cu programatorul mi l-am facut pe ala cu doi tranzistori si ne stiind rusa l-am facut cu bc548 si bc558 si pe nici un calculator nu imi gaseste programing lead . are cineva un programator de vanzare sau poate sa-mio programeze?

Link spre comentariu

De ce nu dai linkul de unde ai scos schema?In mod normal daca ai pus tranzistoarele corect, adica un npn in locul unui npn bolsevic, la fel cu pnp-urile, iar terminale sunt lipite unde trebuie, Emitaor la emitor, etc, ar trebui sa "cante"..

Link spre comentariu

ce intelegi prin a canta ?...

Dzeule mare...Un aparat care nu functioneaza nu are cum sa "cante". E aceiasi chestie cu "a plecat de la prima cheie". Arata-mi si mie ce montaj electronic are nevoie de cheia de la usa din casa?E clar acum?Zau ca merita sa bag un smile...PS. vad ca adresa respectiva a ramas acoperita.. Adica e SECRET..
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator danyelitos

pt programarea acestei statii iti tb interfata cu max 236 . o poti alimenta la 14v singura problema este finalul face 7-8 w . te sfatuiesc sa micsorezi un pic puterea, am avut eu legata la bricheta auto merge super. : :limb:

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator mandrk

Va salut! Am intrat in posesia a 3 statii Maxon SL70 V2.Eu nu le folosesc pentru ceva anume ci doar pentru "distractie" .Probabil le voi folosi in concediu si in deplasari in grupuri cu masina.Problema mea consta in:Le pot folosi fara probleme pe Canalul 2.Daca le trec pe oricare alt canal 3 -15, se aud 2 bip-uri scurte la fiecare secunda. si in acelasi timp cu bip-ul se aprinde becul de TX/BAT. Exact I-ul telegrafic de care zice si colegul de mai sus.Acumulatori au uzura cam 60% poate 70%.Le-am testat la exterior pe ch2 si acopera 3-4km.Ce reprezinta acele BIP-uri si de ce le pot folosi doar pe canalul 2 ?

Link spre comentariu

Te sfatuiesc calduros sa nu te mai joci cu acele statii, mai ales ca nu stii pe ce frecvente sunt programate. Ca idee, ele sunt in banda 146-174 mhz, unde NU EXISTA frecvente libere pentru uzul fara autorizatie. In aceasta banda de frecvente, daca emiti aiurea si nu stii pe cine deranjezi, ai o probabilitate foarte mare sa te trezesti cu niste baieti pe la usa care sa te intrebe de sanatate.... :speriat

Link spre comentariu

...ai o probabilitate foarte mare sa te trezesti cu niste baieti pe la usa .... :speriat

Corectie, baietii aia nu vin pe la usa, ci prin usa. Nu e de glumit. Din cate stiu, e caz destul de penal.
Link spre comentariu
Vizitator mandrk

Salut!Doar Canalul 2 este activ la eleEle emit pe 160,55 Mhz. Le-am verificat cu un Spectrometru (107db arata pe LCD aparatul la 1m de el).... brrrrr....PMR-urile nu fac parte din banda libera?In fond le poti cumpara din Metro si alte magazine care nu iti cer licenta de radioamator la cumparare.M-ati cam speriat cu penalul sincer. Nu o sa le mai folosesc pana nu citesc mai mult despre ele.Nu de frica celor care intra prin usa ci doar pentru a nu deraja spectrul si implicit pe cei care le folosesc cu un scop.Intre timp am comandat un CB sper sa imi vina pana saptamana viitoare.Simt nevoia de radiatie in ceafa :)O trece cu antibiotice?Pana le pun pe bursa.... Are cineva nevoie de aceste modele de statii?- 3 statii Maxon SL70 v2 ( una fara antenuta, a fost folosita ca baza are acumulator ff uzat)- frecventa 160.55 Mhz- 3 DockStation pentru incarcare.- acumulator cu uzura > 6 ani ( se recomanda achizitionare de acumulatori )Faceti-mi o oferta pentru 2 si pe ce-a de a 3-a o primiti gratis.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări