Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio Selena B211

macea

Postări Recomandate

probabil a facut o confuzie ! in definitiv operatia este valabila in ambele sensuri, adica daca are ccir, pot sa-l aduc in starea initiala (oirt) ,insa nu prea are ce pierde pe capete :rade: afirmatia initiala fiind pe jumatate valabila!!!!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 74
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mariandmd

11

• Ionescu Remus Mircea

10

• gigiones

5

• QQme

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am modificat eu blocul pentru un B211 - am schimbat rezistentele+condensatorii conform tabelului si pot spune ca a iesit perfect.Nu am umblat la bobinele din circuitul de intrare si nici la oscilatorul local, se pare ca este suficient sa modificam valorile condensatoarelor.A intrat toata banda 88-108.Atentie la R12 , se pune un strap, nu se scoate din circuit; specific asta cu scuzele de rigoare pentru cei carora li se pare banal, insa la un aparat cumparat cu "FM in banda vest" cel care l-a lucrat a scos R12 din circuit.

Confirm cele spuse de @octav_ro2002 Am modificat si eu blocul UUS din Selena B-211 conform tabelului si schemei alaturate si merge foarte bine fara reglaj la bobine.

post-176631-0-89265700-1426180338_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...

Deci nu stiu ce sa fac... sa repar radio selena sau sa ascult muzica

Din pacate am un Selena 211 si se aude incet

An schimbat condensatorii electrolitici de pe final si tot fara nici un rezultat

Link spre comentariu

"

Din pacate am un Selena 211 si se aude incet

An schimbat condensatorii electrolitici de pe final si tot fara nici un rezultat "

Ar trebui mers invers ,de la iesire spre intrare ,prima data vazut daca difuzorul nu este blocat mecanic .....la batrinetea lui ....se poate intampla.( incercat cu altul extern ,direct fara mufa de casti daca are ) Apoi condensatorii de cuplaj intre etaje preamplificare , potentiometru.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Am inlocuit tranzistoarele T10 si T11 cu BC107 respectiv BC177. Nu am avut originale.Se aude mai tare un pic dar nu suficient, Mai un Selena indentic si se aude Inca o data de tare fata de cel in lucru.

amp.jpg

IMG_5775.JPG

Link spre comentariu

Măsoară tensiunile pe etajul audio, și dacă sînt conform schemei , înseamnă că problema e pe alternativ (semnal).

verifică C123 5uF

CC129 5uF

Link spre comentariu

Am scos condensatorul C131 de 0,1, am inlocuit si condensatorii de iesire pe placa radio si a crescut simtitor volumul sunetului

Selena B211 care este complect se aude cu circa 20 % mai tare iar B215 se aude cu 30-40 % mai tare

Pentru banda uus 88-108 este suficient inlocuirea pieselor din blocul uus care este in tabelul cu cele 2 benzi sau necesita si modificarea bobinelor?IMG_5782.thumb.JPG.44b5a1f869f30cba93c87c7880bab687.JPGIMG_5777.thumb.JPG.4aa119c4292456fea06d3b2ea2a7a584.JPGIMG_5777.thumb.JPG.4aa119c4292456fea06d3b2ea2a7a584.JPG

IMG_5778.JPG

IMG_5779.JPG

IMG_5780.JPG

IMG_5781.JPG

post-176631-0-89265700-1426180338.jpg

Link spre comentariu
Acum 14 ore, QQme a spus:

Pt. UUS este suficienta modificarea din tabel,fara mod. bobinelor.

Merci frumos. Am reusit sa-l trag in banda. Merge bine si prinde Europa FM foarte clar. Din pacate sunt nemultumit de volum. Parca pe FM se aude si mai incet decat pe AM. Am sa mai analizez sa vad ce mai schimb prin el.

Link spre comentariu
Acum 20 ore, mariandmd a spus:

Merci frumos. Am reusit sa-l trag in banda. Merge bine si prinde Europa FM foarte clar. Din pacate sunt nemultumit de volum. Parca pe FM se aude si mai incet decat pe AM. Am sa mai analizez sa vad ce mai schimb prin el.

Volumul mai mult ca sigur e din cauza condensatorilor tubulari pe baza de hartie. Sunt intrerupti mai toti pana acum. Oricum sunt mai degraba rezistori decat condensatori pana acum.

Link spre comentariu

Buna ziua. Revin cu noi informatii.... adica tot nu merge cum trebuie. Am 4 aparate Selena, 3 buc sunt B211 si un model B215. Finalul la B215 este cu integrat. Are suner clar si tare, tin sa cred ca functioneaza corect. Mai am un B211 care suna la fel de bine ca B215 si care are amplificarea 8 tranzistoare iar finalii 2 buc  P213B. Mai am un B211 cu 9 tranzistoare iar finalii tot P213B care se aude mult mai incet si la care nu gasesc scema, partea de preamplificare este cu 2 tranzistoare un npn si un pnp, am schimbal la el toti condensatorii si rezistentele si tot incet se aude. Daca anulez corectia de ton se aude acceptabiil dar cu corectorul de ton scade volumul cu 40-50%. Cu un strap pe minusul condensatorului 129 de 5uF si baza tranzistorului T12 suna foarte clar si acceptail. Am inlocuit toti condensatorii si rezistentele si potentiometrele de 10K dar degeaba. Daca scot condensatorul C 131 de 0,1uF sunetul creste simtitor (cred ca se aud mediile mi tare) dar daca pun strapul tot se aude mult mai tare. Schema mentionata mai jos nu este la fel cu ampliful care il am eu, dar partea de preamplificare este la fel. Potentiometrele la partea de jos sunt conectate la +. Leam conectat si ca in schema de mai jos dar fara nici o scimbare.

amp.jpg

Link spre comentariu

Atasez si o scema modificata cum este la mine, partea cu alastru este indentica. Condensatorul si cu rezistenta incercuite sunt in plus fata de schema originala. Mentionez ca partea finala este tot cu 7 tranzistoare dar am alti finali, ambii finali fiind P213. Deci am 3 buc de B211 si nici unul nu are amplificarea la fel.

amp 2.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări