Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

U650 cote reparatiii

Florin berdila

Postări Recomandate

Bună domnilor am o mare rugăminte la dv ''vreau sa ajute cineva să-mi spună ce cote sunt de reparati aducă ce masuratori sunt la un arbore de u 65 tractor 'de la R1 la R5 ce cote sunt de exemplu la R1 la palier și la biela 'apoi R2 și asa mai departe va rog mult ffff mult

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin berdila

5

• manolo

2

• yo9hrb

1

• daniels

1

Top autori în acest subiect

Îl am încă dar este de piese domnule  și vroiam sa știu cât este la R1 pana la R6 la arbore cotele la palier și biela am mare nevoie 

Link spre comentariu

Domnule Daniels eu vreau sa știu cât are arborele la palier și la biela măsurat 'apoi ce cote sunt dacă îl faci la R1 pana la R6 cotele și la palier și la biela 

Si am manual de piese nu îmi da ce măsurare are de exemplu la stas arborele la palier și biela  apoi sa stiu cu cât scade la fiecare reoaratie și la palier și biela

Link spre comentariu

Mai simplu este sa-l duci la rectificat si vezi la ce cota iese. Apoi cumperi cuzinetii.

De obicei, intre cotele de reparatii sunt 0.25mm.

Link spre comentariu

Domnule am câțiva arbori și as vrea sa știu ce cote sunt și mar interesa cât ar avea la palier și biela standard st și cu cât scade din St la fiecare reparatie asta vrea  sa stiu

Link spre comentariu

Acele fusuri palier si maneton (biela) nu mai sunt perfect rotunde. Dupa functionare ele devin ovale. Masurarea cu micrometrul nu este relevanta. Singurul AMC, cu ajutorul caruia se poate face aceasta determinare de ovalitate, este comparatorul. Masuratorile se fac la fiecare fus in parte (maneton sau palier); extrema stanga, extrema dreapta si pe centru.

Dupa cum a spus si colegul @yo9hrb, constatarea se poate face numai la un atelier specializat in rectificarea acestor arbori. Acolo iti va spune la ce cota de reparatie poate fi adus acel arbore.

Se face rectificarea si apoi se cumpara cuzinetii.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Am intekes asta domnule dar ma interesa de exemplu la R1 la palier este x mm după rectificare la R1 la biela este xmm adică pt o repartie când spune la R1 ar trebui sa fie o cota stas în care se i cadreaza R1 asta vreau sa știu eu

Link spre comentariu
Acum 6 ore, PINTI a spus:

Masurarea cu micrometrul nu este relevanta. Singurul AMC, cu ajutorul caruia se poate face aceasta

determinare de ovalitate, este comparatorul...

Spun ce am văzut eu, la I.R.A. Suceava. Meseriașii lucrau cu micrometrul. Făceau 5 - 10 măsuratori pe fiecare fus, fără să citească micrometrul, incercau să găsească dimensiunea cea mai mică. Apoi citeau micrometrul și vedeau exact la ce cotă poate fi rectificat. Binențeles că inainte priveau cu mare atenție cum arată suprafața măsurată, să nu existe rugozitate de la uzură. DAR erau meseriași cu zeci de ani vechime, multe mii de arbori rectificați, nu papagali cu specializare online.

Arborii care veneau gripați, prima dată erau verificați dacă nu sunt strâmbi,  apoi,  fără nici o măsurătoare, erau rectificați, fusul trebuia să arate bine, cilindric. Deabea acum erau măsurați, și dacă nu se incadrau la cota dorită, erau incărcați cu sudură, apoi rectificați in două etape, întai grosier, apoi rectificare de precizie. La I.R.A Suceava, pentru rectificare grosieră, era dedicată o mașină fabricată in RO, la această mașină aveam și eu acces, multe după-amiezi am lucrat in interes propriu, diverși arbori. Rectificarea de precizie o făceau pe o mașină fabricată în Cehoslovacia,  in toată fabrica erau doar doi oameni care aveau voie să se atingă de acea mașină.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări