Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adeziv polistiren pentru gresie

mala

Postări Recomandate

Ziua bună, mă adresez dumneavoastră celor care ați făcut așa ceva. Pe scurt, am pus gresie într-o cameră și am terminat adezivul de gresie, aș mai avea de pus vreo 2 metri pătrați dar nu am mai găsit adeziv pentru gresie decât peste 3-4 zile. Întrebarea mea este dacă pot folosi adeziv pentru polistiren? A incercat cineva, cum se comportă?

Mulțumesc 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mala

3

• doru3160

1

• modoran

1

• bobo123

1

Top autori în acest subiect

Cm11 e deja adeziv de gresie, nu e asta întrebarea.

Da, am montat eu cu polistirol eco pentru polistiren câteva bucăți de gresie, nici o problemă. Am montat și cu ciment + nisip ultima bucata, nici aia nu s-a desprins.

Link spre comentariu
Acum 41 minute, modoran a spus:

Cm11 e deja adeziv de gresie, nu e asta întrebarea.

Da, am montat eu cu polistirol eco pentru polistiren câteva bucăți de gresie, nici o problemă. Am montat și cu ciment + nisip ultima bucata, nici aia nu s-a desprins.

Mulțumesc, este răspunsul pe care îl așteptam....

Link spre comentariu
La 19.06.2024 la 20:37, modoran a spus:

Am montat și cu ciment + nisip ultima bucata, nici aia nu s-a desprins.

Cand te gandesti ca si inainte de a apare adezivi pe piata, se monta gresie si faianta. La reteta de mai sus se adauga si lapte de var stins. Previne craparea mortarului la uscare si mareste priza intre suport si placa.

Link spre comentariu
La 23.06.2024 la 16:54, doru3160 a spus:

Cand te gandesti ca si inainte de a apare adezivi pe piata, se monta gresie si faianta. La reteta de mai sus se adauga si lapte de var stins. Previne craparea mortarului la uscare si mareste priza intre suport si placa.

Sigur că da, acum vreo 10-12 ani am dat jos o gresie de pe perete cu roto, era pusă cu ciment și nisip

Link spre comentariu

Da, desigur ca romanul a inventat expresia cu "merge si asa"...

Ideea este ca merge intr-o situatie limita, dar depinde de multe ca sa fie si tolerabil de bine.

Polistirenul intrinsec este bariera de vapori, deci adezivul ala este conceput pentru asa-ceva - adica va trebui neaparat sa hidratezi la saturatie si suportul si faianta. Consistenta poate sa fie diferita deci dozarea cu spatula canelata posibil sa nu mearga la fel.

Oricum nu va merge daca gresia era peste incalzire prin pardoseala (acolo pui adeziv de gresie elastic) si nici nu va permite lipirea faiantei pe tavan cum permit unii adezivi speciali.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări