Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modul electronic Monitor LG Flatron E2442V BN

Viorel A

Postări Recomandate

Va salut! Am intrat in posesia unui monitor LG Flatron E2442V BN defect si mi-ar placea sa-l pot folosi. Monitorul nu functioneaza si pare ca un IC din partea de alimentare este defect.

Din pacate nu pot descifra ce scrie pe respectivul IC si nici schema nu am asa ca probabil solutia simpla ar fi sa gasesc un modul similar de la un monitor cu afisajul defect.

Modulul in cauza este cel din imaginea atasata si codul placii este E42V EAX64485303(1.7) 111212 P.W.H. LGM-016(V).

Daca aveti asa ceva si va prisoseste va rog sa-mi dati de stire.

Multumessc!

20240618_194905.jpg

Editat de Viorel A
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• antonvasileeee

5

• Viorel A

4

• plumbgri

4

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Lipseste o dioda de la acea sursa plus integratul defect .

Cred ca te depaseste si nu se rezolva doar prin inlocuirea componentelor respective .

Link spre comentariu

Pai omul caută toată placa, cum să-l depășească situația ? Desface 2 șuruburi și 2 mufe, atâta tot, nu vrea sa repare tot pe asta.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, antonvasileeee a spus:

Multumesc pentru documentatie. Doar integratul este problema pentru ca a functionat pana cand a fost alimentat invers.

M-am gandit si eu ca lipseste dioda D113 dar chiar nu a fost nimic acolo. Dupa defectare monitorul a ajuns direct la mine.

Sigur, as prefera o placa de schimb dar daca daca tot am documentatia si gasesc IC-ul respectiv voi incerca sa-l inlocuiesc.

Am gasit respectiva placa pe Aliexpress pe la 20$ ... n-ar fi mult dar as prefera sa o cumpar din tara.

Link spre comentariu

IC102 convertor DC-DC step down 19V to 5V 2A, se poate proba cu o placuta DC-DC step down reglabila de 5A, in locul integratului.

Link spre comentariu
Acum 8 minute, sorintv a spus:

IC102 convertor DC-DC step down 19V to 5V 2A, se poate proba cu o placuta DC-DC step down reglabila de 5A, in locul integratului.

Multumesc! Asa ma gandesc sa fac, sa vad daca nu sunt si alte probleme.

Link spre comentariu
Acum 23 ore, Viorel A a spus:

Multumesc! Asa ma gandesc sa fac, sa vad daca nu sunt si alte probleme.

Am rezolvat problema cu un modul chinezesc DC/DC. Am gasit si loc sa-l lipesc in interior asa ca nu-mi mai bat capul sa caut integratul original.

Multumesc tuturor pt. schema si sfaturi!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

buna ziua, sunt aproape complet afon in domeniu (stiu doar cum se numesc piesele si cum arata), la acest model am urmatoarea problema, daca il alimentez fara intrare video spune no signal, daca ii dau semnal video ecranul se aprinde si se stinge la interval de 1 secunda, stiti cu exactitate ce ar trebui sa schimb (e cumva din lampile ccfl) sau mai bine folosesc manualul postat mai sus si fac masuratorile necesare pe IC-uri ? ca sa fac aceste masuratori inteleg ca trebuie sa alimentez monitorul si sa masor volatul intre anumiti pini de la IC-uri si masa monitorului. multumesc. 

Link spre comentariu

revin, am facut masuratorile conform manualului si mai am de probat IC 101 (Check IC101 PIN 42,43 PULSE) chiar nu stiu cum si cu ce sa testez "pulse" , nici cristalul nu stiu cu un simplu multimetru sa il masor. IC 100 si 102 par ok adica am voltajele din manual. 

Link spre comentariu
Acum 27 minute, antonvasileeee a spus:

Alta sursa .

multumesc mult. alta sursa adica alt alimentator de 19v sau va referiti la partea de alimentare de pe placa ? mentionez ca am si ceva coil noise. multumesc mult de ajutorul rapid.

Link spre comentariu

am desfacut vechiul alimentator, condensator 680u / 25v umflat. schimbat, merge. multumesc mult. se pare ca si coil  noise tot de acolo era. mii de multumiri, sunteti profi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări