MarianBal Postat Iunie 30 Partajează Postat Iunie 30 Foarte frumos restaurat difuzorul. Ar fi interesant de prezentat cum ati procedat, ordinea operatiilor, adezivi etc. Link spre comentariu
sonic11 Postat Iunie 30 Autor Partajează Postat Iunie 30 Acum 6 ore, MarianBal a spus: Foarte frumos restaurat difuzorul. Ar fi interesant de prezentat cum ati procedat, ordinea operatiilor, adezivi etc. Mulțumesc! Ordinea este simpla. În primul rand te asiguri ca bobina este ok, apoi cauți un con care sa se potrivească ca si dimensiuni (diametre și adâncime con). Trebuie văzută poziția bobinei în piesa polara și marcata cumva după care se trece la demontarea conului vechi și al bobinei cu ajutorul diluantului nitro. După faza asta se curata sasiul și se trece la montajul noului con. Se așază bobina în piesa polara cu ajutorul unor ghidaje după care se așază și conul care se lipește de sasiu cu adezivi de contact gen perlandez. Eu am folosit un tub cu ac de dozaj pentru telefoane, parca T9 se numește. Spor! Link spre comentariu
George Postat Iunie 30 Partajează Postat Iunie 30 @MarianBal As mai avea de adaugat ca pe internet sunt multe filmulete, tutoriale cu poze etc. despre reconări, rebobinari difuzoare deteriorate sau descentrate. Pe internet pare oarecum simplu dar e nevoie de antrenament si experienta pentru a obtine succese. Link spre comentariu
MarianBal Postat Iulie 3 Partajează Postat Iulie 3 Multumesc pentru precizari. Deci prima data ati lipit conul de cos si apoi bobina de con. Am intrebat pentru ca, daca am vazut bine, acest tip de difuzor nu are suspensie spider sau are un tip de suspensie din ceva textolit cu canale pentru a-i mari elasticitatea? Link spre comentariu
sonic11 Postat Iulie 3 Autor Partajează Postat Iulie 3 Nu, se poziționează bobina în intrefier cu ajutorul unor "pene" dintr-o radiografie...sau alt material în asa fel încât sa fie centrata și sa fie la înălțimea care trebuie, apoi se montează conul pe sasiu astfel încât sa pice perfect pe bobina bupa care se pune adeziv între bobina și con. După ce adezivii sunt întăriți se montează asa zisul spider. Este o secunda mai complicat ca la cele normale care au spiderul sub con. Link spre comentariu
neculavasile Postat Iulie 9 Partajează Postat Iulie 9 Lucrat frumos difuzorul, meserie, bravo! Link spre comentariu
sonic11 Postat Iulie 9 Autor Partajează Postat Iulie 9 Acum 5 ore, neculavasile a spus: Lucrat frumos difuzorul, meserie, bravo! Mulțumesc pentru aprecieri! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum