Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare, restaurare radio Vinix Franta

sonic11

Postări Recomandate

Salutare!

Caut sa identific acest radio, tot ce știu despre el este ca e făcut de Vinix și ca e făcut în Franța.

A nevoie de schema lui și sa știu ce model e.

Nu are toate tuburile și asta îmi îngreunează treaba.

Acesta e inculpatul

PS.

Am reusit sa identific lampile gasite în interior.

Redresare 25Z6G Tungsram, nu cred ca este originala.

6Q7 Neotron dubla dioda-trioda

6A8G heptoda

și finala audio cred ca este ceva de tipul 6v6.

Nu știu dacă astea sunt lampile originale....cred ca nu.

Aparatu nu are transformator iar lampile sunt la 6,3 volti, doar redresoare este de 25v, probabil mai era ceva tub de balast, lipsește un soclu și se vede clar ca a existat.

Vinix.jpg

Editat de sonic11
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sonic11

12

• darius_bv

2

• MarianBal

2

• cristi7521

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da, va fi cale lunga pana la finiș dar merita din plin...

Cu cât troaca este mai "anonima" cu at mai atrăgătoare este.

Link spre comentariu
Postat (editat)

Radioul acesta va trece la restaurare asa ca rog um moderator sa redenumeasca topicul in "Identificare, restaurare radio Vinix Franta"

Am inceput cu difuzorul care avea distrusa membrana și ar fi necesitat prea multa munca pentru a o recondiționat asa ca am înlocuit-o.

Rezultatul se vede mai jos în poze

poza1- stare initiala

poza2-donatorul de organe

restu de poze este cu evoluția lucrarilor

20240619_181704.jpg

20240619_184140.jpg

20240619_194417.jpg

20240619_225727.jpg

20240619_230142.jpg

IMG-20240619-WA0040.jpeg

Editat de sonic11
Link spre comentariu
Acum 4 ore, icar a spus:

Spor, vad ca dai dovada de migala si rabdare!!!:n1

Mulțumesc!

Cu cât e mai distrus cu atât mai palpitant:rade:

O sa fie o provocare să-l pun pe "picioare"

Link spre comentariu
Acum 31 minute, sonic11 a spus:

Mulțumesc!

Cu cât e mai distrus cu atât mai palpitant:rade:

O sa fie o provocare să-l pun pe "picioare"

Cu rabdare si tutun sigur il vei pune pe picioare ca si cu Pionerul👍📻 mult spor si bafta in tot ceia ce faci cu astfel de "dinozauri" :n1

Link spre comentariu
Acum 49 minute, Tanase Ion a spus:

Cu rabdare si tutun sigur il vei pune pe picioare ca si cu Pionerul👍📻 mult spor si bafta in tot ceia ce faci cu astfel de "dinozauri" :n1

Mulțumesc!

Am reusit sa cumpar tuburi nos din Italia, ma voi ocupa de extragerea schemei si de "marea gheorlaneala" extragerea conzilor din carcasele de prespan si înlocuirea lor cu unii noi păstrând carcasa originala. 

Link spre comentariu

Va salut!

Dupa parerea mea, fara a vedea sasiul, radioul dv. este facut dupa o schema clasica de origine americana numita si "All American Five", (abreviat AA5), superheterodina cu 5 tuburi fara transformator, cu conexiune serie a filamentelor, gindita pentru alimentare la 110-120V CA sau CC.
Echiparea cu tuburi ar fi 6A8, 6K7, 6Q7, 25L6, 25Z6, tuburi metalice, sau cu terminatia "G" pentru tuburi din sticla, corespunzatoare perioadei 1937-1940.

Mai multe informatii despre "All American Five" sint pe Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/All_American_Five

O schema orientativa a unui model francez similar gasiti aici: https://www.doctsf.com/clarville-lutin-tc/f324/o=y

Spor!

Link spre comentariu
Postat (editat)
Acum 1 oră, tubeman a spus:

Va salut!

Dupa parerea mea, fara a vedea sasiul, radioul dv. este facut dupa o schema clasica de origine americana numita si "All American Five", (abreviat AA5), superheterodina cu 5 tuburi fara transformator, cu conexiune serie a filamentelor, gindita pentru alimentare la 110-120V CA sau CC.
Echiparea cu tuburi ar fi 6A8, 6K7, 6Q7, 25L6, 25Z6, tuburi metalice, sau cu terminatia "G" pentru tuburi din sticla, corespunzatoare perioadei 1937-1940.

Mai multe informatii despre "All American Five" sint pe Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/All_American_Five

O schema orientativa a unui model francez similar gasiti aici: https://www.doctsf.com/clarville-lutin-tc/f324/o=y

Spor!

Da, cred ca aveți dreptate, mai am un radio englezesc care are cam aceiasi configuratie.

Poze cu sasiul

20240619_181713.jpg

20240619_181716.jpg

20240619_181726.jpg

IMG-20240619-WA0032.jpeg

Editat de sonic11
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări