Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mini pistol de lipit pentru SMD-uri....

Vizitator mertan

Postări Recomandate

• Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• joeoancea

6

• ratza

5

• ghimpe--

3

• mihaih

2

Top autori în acest subiect

Vizitator mertan

deci cat mai micut si cat mai subtire... si tot pentru smd-uri pot folosi si pompa de cositor? sau trebuie ceva special? stiam ca exxista ca un fel de sarma de cositor care absoarbe efectiv cositorul..

Link spre comentariu

Tehnici de lipit smd-uri:Pasta si cuptor - folosita industrial... o masina pune pe pcb niste pasta (fludor macinat si o emulsie de sacaz) si apoi pozitioneaza smd-urile... totul se baga la un cuptor care topeste fludorul si astfel lipeste piesele. se foloseste industrial sau pentru piese ce nu permite accesul ansei sau heat-gun-ului la pinii componentei.pasta si heatgun- cel mai eficient mod de lipit ptr proiect diy. Recomandarea mea de asemeni.letcon si fludor - chnuiala mare dar merge ptr unul maxim 2 proiecte.

Link spre comentariu

Da, tres? de cupru, doar c? folose?ti un vîrf mai mare. Cel sub?ire se înc?lze?te mai greu. Po?i folosi ?i mantaua de ecranare de la cablurile TV sau chiar cablu de cupru li?at, cît mai fin. La SMD-uri cel mai bine e cu o penset? ?i un vîrf cu aer cald, numai c? e cam scump.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Ca tot venii vorba ce pasta este recomandat sa se foloseasca ca fluxul este o zeama ca si apa ce curge il aplici cu pensula.Am vazut pe la cei ce se ocupa cu services GSM pune o pasta ce face lipituri minune pot spune zici ca se comporta ca si sacazul numai ca e transparent si se poate curata usor cu alcool.Vreau si eu asa ceva si nu stiu ce sa imi iau.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

pentru pasta , poti folosi flux, se gaseste dar e cam scumputa, oricum pentru smd-uri e cam recomandata. iti recomand de asemenea sa iei o statie de lipit cu aer cald daca te apuci serios de smd-uri. una din cele mai ieftine sunt de la gordak, costa in jur de 300-350 ron, pe ea ai si letcon, varfurile de rezerva sunt relativ ieftine, cam 2 ron bucata. Inca un sfat pt lipit smd : intai pui un pic de fludor pe padul de pe pcb, apoi un pic de flux peste, vii cu componenta intr-o penseta si o tii peste fludorul pus pe placa, apoi incalzesti cu aer cald. daca vrei sa lipesti led-uri nu merge asa, ca o sa il topesti. la led-uri ori incalzesti pe dedesuptul placii, dar tre sa ai grija cu temp sa nu arzi cablajul sau usor cu letconul pe padurile de la led. sa nu uiti sa faci thermal relief la padurile de la smd daca e cazul, pt ca se vor lipi mia repede si mai usor. bafta la lipit

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări