Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

update bios Asus

Postări Recomandate

Va salut!

Se da placa de baza ASUS Prime B760M-A WIFI D4 si procesorul  i5 14500 care a fost lansat recent.Deci placa de baza necesita update de bios.

Daca nu am procesor mai vechi, compatibil cu bios-ul  placii cu care vine din fabrica cum as putea face update de bios cu procesorul existent?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Acum 9 ore, modoran a spus:

Nu ai nevoie de procesor pentru update de bios la modelul asta. Dar daca e cumpărată recent de noua are deja ultima versiune cel mai probabil.

Unele magazine oferă acest serviciu contra cost.

Componentele nu sunt cumparate inca si nu as vrea sa mai dau inca 100 de lei.Totusi in caracteristici aceasta placa nu include functia flashback pt. care nu am nevoie de procesor.Placa respectiva nu are bios-ul actualizat.Puteti sa-mi indicati prin ce metodata as putea totusi sa actualizez bios-ul in acest caz?

Link spre comentariu

Merge varianta 'romaneasca' comanda la eMag, făcut treaba și dat retur. Daca ai genius la ei ( chiar și demo ăla pe cont nou de 10 comenzi ) totul e gratis. Dar și 12 lei plata transport daca nu ai genius pentru livrare in easybox e mai puțin de 100 lei.

Link spre comentariu

De ceva ani nu mai ai nevoie de procesor pentru updateul de Bios, dar incearca prima data sa asamblezi si sa ii "dai batai". Eu am facut doua unitati cu Z790 Asus, ambele cu procesoare la care oficial era nevoie de update. Surpriza, nu a fost nevoie de update la nici una. Ambele au recunoscut si generatia 13 si generatia 14 fara probleme si au pus corect setarile.

Link spre comentariu

Dar nu Intel sau AMD decid dacă este implementată această funcție, ci doar producătorul plăcii de bază . Alea mai scumpe au chestia asta, indiferent de socket.

Eu am Intel și merge chestia asta ( trebuie folosit un port usb anume și apăsat pe un buton, atât )

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 17.06.2024 la 15:07, eos a spus:

Asa de papagali sa fie astia der la intel incat sa nu faca si ei posibilitatea sa poti face update la bios fara procesor? Au decazut asa de mult fata de amd?

😆😆😆

La pocnitorile  AMD risti doar sa-ti ia foc imitatia de procesor:

https://wccftech.com/amd-ryzen-7-7800x3d-cpu-burns-up-kills-itself-the-asus-x670-motherboard/

https://forums.tomshardware.com/threads/ryzen-2600-few-pins-burned-and-one-pin-is-broken-or-removed.3647766/

https://www.techradar.com/news/amd-ryzen-7000-chips-will-no-longer-randomly-burn-out-but-theres-a-cost

Link spre comentariu

Putin offtopic, dar poate ajuta pe cineva:

AMD iti trimite gratuit procesor cu titlu de imprumut ca sa poti face update de bios daca placa de baza nu permite update fara procesor.

Tot procesul a fost rapid, procesorul a fost trimis prin DHL (din Olanda parca)

Editat de ghimpe--
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 01.07.2024 la 12:37, eos a spus:

Mama ce te`ai ofticat aici.Sa inteleg ca esti fan intel si hater amd?

AMD nu e vreun concurent pentru Intel...nu sunt "fan"(ventilator) nimic, doar ca acele imitatii de procesoare(8% din piata mondiala de CPU desktop) nu sunt decat jalnice imitatii, o dovedesc testele in programe de benchmark.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Or fi procesoarele intel mai bune ca amd, da parca in ultima vreme intelu asta incepe sa piara incet, incet pe limba lui cu tot felul de probleme care nu se mai opresc sa apara. Parca e un fel de Nokia cum era pe vremuri, cei mai buni in celulare. Si asa de buni au fost ca nu mai e nimic de ei in zilele noastre !

Link spre comentariu
Acum 20 ore, maxente a spus:

Or fi procesoarele intel mai bune ca amd, da parca in ultima vreme intelu asta incepe sa piara incet, incet pe limba lui cu tot felul de probleme care nu se mai opresc sa apara. Parca e un fel de Nokia cum era pe vremuri, cei mai buni in celulare. Si asa de buni au fost ca nu mai e nimic de ei in zilele noastre !

Nu cred că e cazul să le cânți prohodul. Sunt puternici, dar  AMD vin puternic din urmă, din păcate cei de la AMD nu sunt convingători decât pe partea de gaming.

Apropo, gasesc la AMD un procesor low-power, cum sunt J1900 sau vechiturile Atom? Vreau să-mi fac un fel de NAS

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări