Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema TV Vortex V32TD2070S

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Categoric acolo lipsește ceva, fie un condensator de cuplaj, fie rezistor.

Din păcate fotografia e cam neclară, dacă telefonul nu are funcția Zoom, poți pune o lentilă convergentă (lupă) în fața obiectivului, ca să poți face poze clare de aproape.

Lumina e foarte importantă, preferabil le faci la lumină naturală...

Cumva acel pad rotund e borna ,,caldă,, a mufei de antenei ?

Link spre comentariu

Doar cineva care poate desface un tuner identic poate spune clar ce era acolo, fiindcă schema tunerului nu e de obicei dată în manualul service. E foarte posibil să fie o bobină smd, care împreună cu condensatorul conectat între intrare și masă, forma un filtru...

Link spre comentariu
5 hours ago, validae said:

Categoric acolo lipsește ceva, fie un condensator de cuplaj, fie rezistor.

Din păcate fotografia e cam neclară, dacă telefonul nu are funcția Zoom, poți pune o lentilă convergentă (lupă) în fața obiectivului, ca să poți face poze clare de aproape.

Lumina e foarte importantă, preferabil le faci la lumină naturală...

Cumva acel pad rotund e borna ,,caldă,, a mufei de antenei ?

Da,acel pad rotund este borna "calda" a mufei de antena.Desi,m am uitat atent cand am dat jos cu aer cald partea metalica a tuner ului si nu am observat niciun smd.Era bine daca era ceva inscriptionat gen un L sau R.

Ma gandesc totusi sa pun o bobina smd

Link spre comentariu
Acum 5 ore, Adrian Constantin a spus:

Da,acel pad rotund este borna "calda" a mufei de antena.Desi,m am uitat atent cand am dat jos cu aer cald partea metalica a tuner ului si nu am observat niciun smd.Era bine daca era ceva inscriptionat gen un L sau R.

Ma gandesc totusi sa pun o bobina smd

eu le dau jos doar cu letconul,si cu cositor,cu grija si atentie,o surubelnita subtire si in cca 5 minute de gata

Link spre comentariu

Piesa care lipsește este un condensator, care este conectat spre masă prin dubla diodă (in forma de tranzistor smd) A7w. De altfel, piesele sunt marcate clar pe cablaj, pe spatele plăcii ... Ct28 - Dt1 . Are montată deja o bobină spre masa din punctul cald, notată și ea pe cablaj - Lt4.

Link spre comentariu

ma citez 

,,astea dvb nu prea mai au bobina fata de masa,,

nu am zis ca nu mai au toate.poate cel in cauza are,sa nu mai spun ca aveti tv.ul in fata,si nu e asa greu sa masurati pin central fata de masa,

eu am luat acum de curiozitate un mainboard s506.pb819 si fata de masa nu am ,,rezistenta,, masurand cu multimetrul

deci nu am uitat ce am constatat in timp la alte placi

cu comentarii gen ,,ineptii,, ajungeti ca cel putin 2 de pe acest forum,doar pe critica

da mi.am dat cu presupusul ,

deoarece multe au in menu de deschidere sau inchidere 5v ,parca pentru dvb-t ,si banui ca e o tensiune necesara alimentarii modulului amplificator ce.l au unele antene dvb-t ,si tot cu presupusul mi.am dat ca odata ce e acea bobina fata de masa .nu ar avea cum sa mai iasa 5v pe conectorul rf

dupa logica mea ,presupunerile sant corecte

daca dv aveti tv.ul in fata e normal sa aveti date corecte,fata de cei ce nu gasesc o schema interna a tunerului,

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări