Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio Grundig Concert Boy 208

Postări Recomandate

Buna ziua

Posed un radio Grundig Concert Boy 208 si as dori daca ma poate ajuta cineva cu  repararea scalei (potentiometrului) , deoarece scrie ca Banda U ar trebuie sa fie intre 85-108Mhz , nu pot prinde Europa Fm care la noi se prinde pe 104,2 MHz . si de asemenea cu inlocuirea becului care nu exzista cu alt bec sau cu banda led.

Multumesc anticipat .

g1.jpg

g2.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dorr

13

• doru3160

8

• okean

8

• QQme

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

doru3160
Acum 3 minute, Dorr a spus:

si de asemenea cu inlocuirea becului care nu exzista cu alt bec sau cu banda led.

Măsoară ce tensiune vine la soclul becului care nu există, și vezi ce bec îți trebuie. Asta îți va fi de folos și pt alimentarea unui led. Pt mai mult o sa trebuiască să văd o schemă. Nu cunosc aparatul. 

Link spre comentariu

Probabil ca banda U este 88-104Mhz,se rezolva din semireglabilii de pe CV,zona U,se pot adauga 2-3 Mhz.

Link spre comentariu
Acum 31 minute, doru3160 a spus:

Măsoară ce tensiune vine la soclul becului care nu există, și vezi ce bec îți trebuie. Asta îți va fi de folos și pt alimentarea unui led. Pt mai mult o sa trebuiască să văd o schemă. Nu cunosc aparatul. 

Multumesc ! Poate stie cineva radioul sa il poata repara.

Link spre comentariu
Acum 27 minute, QQme a spus:

Probabil ca banda U este 88-104Mhz,se rezolva din semireglabilii de pe CV,zona U,se pot adauga 2-3 Mhz.

Se poate, desi cum se vede si din poza scrie 108.  Multumesc ! Nu ma prea pricep, de asta caut pe cineva ce ma poate ajuta .

Link spre comentariu
doru3160
Acum 3 minute, Dorr a spus:

Multumesc ! Poate stie cineva radioul sa il poata repara.

Nu-l știe nimeni pe de rost. Trebuie căutată o schemă și discutat pe marginea ei. Acum se pot emite doar păreri. 

Link spre comentariu
Acum 55 minute, doru3160 a spus:

Nu-l știe nimeni pe de rost. Trebuie căutată o schemă și discutat pe marginea ei. Acum se pot emite doar păreri. 

Multumesc !

Link spre comentariu

Ori e putometrul de pe cv, ori e tensiunea de referinta ce nu asigura valoarea necesara...

Editat de okean
Link spre comentariu

Variatia frecventei la AM siFM e pe C variabil,trimerii de care vorbeam sunt in blocul ecranat de sub CV.,,,Dorr de unde sunteti?

Link spre comentariu
doru3160
Acum 9 ore, okean a spus:

Pe Radiomuseum e " schiema " e la liber...

Nu e chiar la liber, mie mi-au dat numai jumate de schema, fara partea de final audio. Au trimis doua pagini, dar una nu are legatura cu schema.

Acum 6 ore, okean a spus:

Ori e putometrul de pe cv, ori e tensiunea de referinta ce nu asigura valoarea necesara...

Din cate am vazut, acordul e cu CV nu cu varicap, deci nu are treaba cu tensiunea de varicap, implicit. Nu as recomanda interventia pe blocul de UUS a cuiva fara experienta minima.

Link spre comentariu
Acum 19 minute, doru3160 a spus:

Nu e chiar la liber, mie mi-au dat numai jumate de schema, fara partea de final audio. Au trimis doua pagini, dar una nu are legatura cu schema.

Este la liber, doar că dau doar cate o pagină la fiecare cerere, poti face 3 cereri pe zi. Asa era, cred ca nu s-a modificat.

Link spre comentariu
doru3160

Greseala mea, am cerut si cealalta parte a schemei, si mi-au trimis-o. Are final cu AC-uri complementare. 

Citat

Vă mulțumim pentru interesul acordat schemelor noastre. În calitate de oaspete vi se acordă acces la

maximum 3 pagini pe zi și

maximum 10 pagini în 30 de zile (fiecare pagină schematică trebuie solicitată individual)

Cu fiecare  parte de schema, vine si o pagina de reclama, de asta m-au fentat ca ar fi doua pagini trimise initial. De fapt era socotita doar una, cu schema, si au trebuit cerute individual. Sunt 6 pagini in total, unde dau si cablajul, scala si alte detalii. Pe fiecare pagina vine si pagina de reclama. Aia nu se pune la numaratoare. Ultima data nu era asa, de asta am interpretat gresit.

Link spre comentariu
Acum 12 ore, QQme a spus:

Variatia frecventei la AM siFM e pe C variabil,trimerii de care vorbeam sunt in blocul ecranat de sub CV.,,,Dorr de unde sunteti?

Buna

Sunt din Bacau.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări