Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Fiind un nostalgic al vremurilor trecute, îmi place sa ascult muzica pe casetă, banda, mai și readuc la viață casetofoane, magnetofoane(reparare, nu recondiționare) și mă lovesc de o problema: îmbătrânirea cauciucului de pe diverse role, sau chiar curele... 

Am căutat pe goguta și am văzut că se găsesc oringuri de diverse culori: negre, portocalii și verzi; e vreo diferență între ele, sau numai de culoare? Pe cele negre le-am incercat, nu pot spune că se comporta tocmai ok; sunt destul de rigide, fac zgomot, produc vibrații...   

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Gasesti cate ceva si prin magazinele de instalatii apa menajera, pe la garnituri, unele sunt din plastic sau cauciuc... Insa sunt diverse variante, as zice chiar infinite (ca compozitie) plus ca sunt destinate sa etanseze, nu sa absoarba vibratii si sa reziste la deformari repetitive si transfer de cuplu.

Cat despre corelatia culoare/compozitie trebuie sa incerci tu, chinezul foarte probabil sa schimbe compozitia dar sa pastreze aspectul/culoarea chiar si daca economia lui este numai de cativa centi - asa ca verdele de azi poate deveni mult mai prost maine.

Link spre comentariu

La curelele astea îmbătrânite problema e că nu s-au folosit rețetele de cauciuc adecvate!În principiu toate curelele ar trebui să fie negre,deoarece conțin negru de fum.

O-ringurile care sunt rigide evident că nu sunt adecvate.Proiectantul prevede din start un anume tip de cauciuc,cu o anumită duritate şi anumită aderență.

Link spre comentariu

Ia de mai multe feluri și le probezi singur pe toate, nu cred că poți primi un răspuns sigur și corect. Eventual să cumperi direct de la cineva pasionat care  are mai multe bucăți de rezerva .

Eu nu le am cu astea 'nostalgice', le  consider pierdere de vreme, dar fiecare cu gustul său.

Link spre comentariu

Cum spunea si modoran, curelele si roti de cauciuc "originale" sau oricum, de buna calitate poti sa cumperi de la  pasionati reputati care vand asa ceva. Nu sunt foarte scumpe.  Nici iefitne  ...

Orice improvizatie cu garnituri pt instalatii poate fi cel mult o solutie de test, nu te poti baza pe ea. A explicat Dxxx de ce. 

Mai ales la un aparat scump eu nu as ezita nici o clipa sa cumpar piese de calitate.  Fireste ca as verifica atent reputatia vanzatorului.

Acestea fiind spuse, tot respectul pt cei care mai au rabdare si cunostiinte pt a repara (nu carpi) un magnetofon sau casetofon.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Budreala Radu a spus:

Mulțumesc pentru răspunsuri, o sa caut în continuare inele de cauciuc( oring-urile au secțiunea rotunda, inelele originale, patrata sau dreptunghiulara).

Vedeti ca in general fiecare aparat are o anumita buba la curele sau alte rotite si deobicei se gasesc de schimbat trebuie doar sa cautati dupa modelul aparatului

Link spre comentariu

Utilă informația dar fără a avea legătură cu curelele de transmisie.O-ringurile sunt destinate în principal etanşării...Acestea pot fi executate şi din alte materiale decât cauciucul,funcție de domeniul utilizării.

De foarte multe ori o-ringurile sunt supuse şi la frecare şi trebuie să alunece uşor.Curelele din contră trebuie să aibă aderență şi de regulă se fac din amestec cauciuc natural cu cauciuc sintetic.

Link spre comentariu

Eu am facut curele pentru pick-up si casetofoane, din cauciuc de camera de masina. Am prins, cu un surub,  bucata de camera (normal, taiata pe generatoare) pe un placaj, am prins surubul in mandrina strungului si cu un cutit de taiare, am taiant inele concentrice. Asa am obtinut curele de diferite diametre. Si acum mai am cateva, pentru un pick-up facut de mine.

O-ring-urile sunt tari, rigide, nu merg la asa ceva.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări