Bird Postat Ianuarie 25, 2008 Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 Va salut ! Va deranjez cu rugamintea de a-mi da un sfat . Am un display KS0723TB-12 la care nu am date tehnice . Fratii lui mai mari S060723 / SED1565 , se alimenteaza la MAX 3,6 V si au un consum de 150 microA , MAX 200 microA . Intrebarile ar fi : 1. pot sa-l alimentez (cu un zener ) de pe un pin al unui PIC 16F877 cu urmatoarele date : . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .Maximum output current sunk by any I/O pin.....25 mAMaximum output current sourced by any I/O pin ......25 mAMaximum current sunk by PORTA, PORTB, and PORTE ...200 mAMaximum current sourced by PORTA, PORTB, and PORTE .....200 mA. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2. trebuie sa alimentez neaparat si PICul la 3,6 V ? sau pot face alte artificii pentru a avea nivelul pe iesiri la aceasta tensiune si a nu deteriora diasplayul ? Va multumesc ! Link spre comentariu
Abram Burel Postat Ianuarie 25, 2008 Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 1. Da. Daca esti in dubii referitoare la Zenner, poti incerca cu un regulator LDO.2. Nu. Vezi 1 Link spre comentariu
Vizitator cd-i Postat Ianuarie 28, 2008 Partajează Postat Ianuarie 28, 2008 eu am facut alta smecherie: nu am avut nevoie sa alimentez display-ul din pic dar am facut un divizor rezistiv pe alimentare in asa fel incat sa imi scada tensiunea undeva pe la 3,5-4v. Dar atentie!!! lcd-ul meu suporta o gama larga de tensiuni de alimentare maximul fiind 5,5v, si nu am vrut sa merg cu el aproape de limita maxima. Pe liniile de date am inseriat rezistente de 10k si impreuna cu diodele de clamping din interiorul lcd-ului imi limiteaza si tensiunea pe date tot la nivelul tensiunii de alimentare. sper ca m-am facut inteles... daca nu... mai explic... Link spre comentariu
Bird Postat Ianuarie 28, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2008 eu am facut alta smecherie:..................................... Multumesc ! Deocamdata ,pe placa de incercari , am mai facut un stabilizator de 3.2 V (cu un comutator la 5V ) cu care alimentez si PICul si o sa-mi fac probele asa . Daca reusesc sa-l fac sa mearga o sa vad ce solutie adopt . Cu stima , Link spre comentariu
Vizitator cd-i Postat Ianuarie 28, 2008 Partajează Postat Ianuarie 28, 2008 cu regulator e cel mai sanatos....totusi daca ai pic-ul alimentat din 5v sa nu uiti de rezistentele de limitare pe liniile de date Link spre comentariu
Bird Postat Ianuarie 28, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2008 ....totusi daca ai pic-ul alimentat din 5v sa nu uiti de rezistentele de limitare pe liniile de date Cu 3.2V (sau 5V cand am nevoie ) alimentez PICul , asa am si alimentarea displayului , pe care o fac de pe un pin al picului , si datele pe 3.2V ! Cu stima , Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum