Iony Postat Iunie 9 Partajează Postat Iunie 9 (editat) Salutare. Am un amplificator Sony HCDSHAKEX30 cu sursa busita. Cer ajutor cu identificarea rezistentei care nu gasesc nimic cu ordinea acelor culori.Eu cred ca e 0.3 ohmi,dar nu sunt sigur. Controllerul este ICE2QS03G,si vine in sursa mosfet apoi la masa Editat Iunie 9 de Iony . Link spre comentariu
Craciun Postat Iunie 9 Partajează Postat Iunie 9 (editat) Salut E 30.8 ohm. Uite aici un calculator de rezistente dupa codul culorilor: https://ro.farnell.com/calculator-cod-culori-rezistoare BR/Daniel Editat Iunie 9 de Craciun Link spre comentariu
Iony Postat Iunie 9 Autor Partajează Postat Iunie 9 Culorile sunt: Portocaliu,Negru,Argintiu,Auriu,Negru Valoarea de 30.8 ohm ar fi Portocaliu,Negru,Gri,Auriu,Negru Link spre comentariu
Craciun Postat Iunie 9 Partajează Postat Iunie 9 Salut Banda 3 argintiu nu exista in calculator eu cred ca e gri. BR/Daniel Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 9 Partajează Postat Iunie 9 13 minutes ago, Craciun said: Salut E 30.8 ohm. In nici un caz! Si nu pentru ca as cunoaste eu culorile alea ( pe care nici eu nu le regasesc in nici un calculator ), ci pentru ca acea rezistenta s-a spus ca este intre sursa mosfetului si masa, deci este shunt de curent, si cum amplificatorul ala are o putere ( pretinsa cel putin ) considerabila, este fizic imposibil sa aiba un shunt de curent asa mare. NU, in nici un caz 30R, ia foc in cateva mS! Culorile alea nu au logica, portocaliul nu se afla in lista tolerantelor, deci asta sugereaza ca este prima culoare, dar combinatia aia nu o gasesc nici eu. Tinand cont de puterea mare a amplificatorului ( si deci a sursei ), si a dimensiunilor fizice mici, rezistenta trebuie sa fie foarte mica, cel mult 300mOhm asa cum OP a sugerat, dar eu as merge mai degraba pe sub 0R1 din motivele deja enumerate, si pe 30 sau 33mOhm tinand cont de dunga portocalie PS: Daca tot stii ce controller e pe sursa, vezi pdf-ul lui, vezi daca zice ceva despre valoarea shuntului, despre ce tensiune de control are la pinul de curent, etc... Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iunie 9 Partajează Postat Iunie 9 Nope ...nu este corect ! Intre sursa unui mosfet de putere si masa intra ceea ce se numeste CSR sau current sense resistor si , in general ele au sub 1 ohm ...30,8 ohmi niciodata never ever in acel loc ... De altfel , dunga a 3a din 5 existente contituie o exceptie de la standardul de marcare ... Link spre comentariu
Craciun Postat Iunie 9 Partajează Postat Iunie 9 Salut, Intradevar e exceptie , cititi aici: https://www.allaboutcircuits.com/tools/resistor-color-code-calculator/ In cazul asta e 0,3 ohm BR/Daniel Link spre comentariu
Dxxx Postat Iunie 9 Partajează Postat Iunie 9 Dupa ce stiu eu negru nu poate fi o cifra ca prima din valoare, deci trebuie citit din partea opusa: 1. portocaliu =3 2 negru = / 3 argintiu = 10-2 (4,5 - toleranta, comportament termic) Deci devine 3:100 = 30 miliohmi. Cel mai bine ar fi s-o masori cu un aparat capabil de citit miliohmi, din cele cu clesti Kelvin - nu ai mentionat ca este arsa... iar majoritatea aparatelor uzuale nu fac nici o distinctie intre 30miliohmi si scurt. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 9 Partajează Postat Iunie 9 Înclin să-i dau dreptate lui Dxxx.În fond cum s-a depistat că rezistența e defectă,adică prezenta "scurt" sau întrerupere? La "ochi" nu pare defectă... Link spre comentariu
validae Postat Iunie 9 Partajează Postat Iunie 9 Așa gândesc și eu, iar din câte surse în comutație am reparat, nu am găsit niciodată rezistor în sursa mosfetului de ordinul miliOhmilor, ci zecimilor de Ohm.Deci 0,3 Ohmi. Oricum, tâmpit cod au pus acolo... Link spre comentariu
Iony Postat Iunie 9 Autor Partajează Postat Iunie 9 Acum 4 ore, BRANCA a spus: Înclin să-i dau dreptate lui Dxxx.În fond cum s-a depistat că rezistența e defectă,adică prezenta "scurt" sau întrerupere? La "ochi" nu pare defectă... Rezistenta este întreruptă. Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 9 Partajează Postat Iunie 9 5 hours ago, BRANCA said: La "ochi" nu pare defectă... Ce anume din poza nu e clar ca rezistenta e pocnita? Se vede de la o posta ca-i facuta praf! Link spre comentariu
cloudy Postat Iunie 9 Partajează Postat Iunie 9 (editat) Părerea unui roboțel dotat cu AI: Portocaliu, Negru, Argintiu, Auriu, Negru. Fiecare culoare reprezintă o anumită valoare: Portocaliu (3) - Prima bandă Negru (0) - A doua bandă Argintiu (factor de multiplicare 0.01) - A treia bandă Auriu (±5%) - A patra bandă (toleranța) Negru - A cincea bandă (banda de temperatură sau o bandă suplimentară care uneori nu este standardizată pentru codul de culori clasic al rezistențelor) Valoarea se calculează după cum urmează: Primele două culori (Portocaliu, Negru) dau primele două cifre ale rezistenței: 30 Culoarea a treia (Argintiu) este factorul de multiplicare: 0.01 Deci, valoarea rezistenței este: 30×0.01=0.3 Ω Cu toleranța de ±5% (din a patra bandă: Auriu). Astfel, valoarea rezistenței este 0.3 ohmi cu o toleranță de ±5%. Banda neagră finală nu este uzuală și poate indica o caracteristică suplimentară specifică sau o codificare particulară care nu este standardizată în mod obișnuit. Editat Iunie 9 de cloudy Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum