Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire display LC260WXE(SB)(B1) cu LC260WX2(SL)(B2)

ROBEERT

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor. Displayul LC260WXE(SB)(B1) ( cel cu probleme ), este montat pe un televizor LCD Philips model 26PFL3404/12. Mi-a promis un coleg de breasla ca imi poate oferi un display LC260WX2(SL)(B2). Acum, dupa cum se vede in cele doua datasheturi din linkul urmator, s-ar parea ca nu prea ar fi compatibile cele doua displayuri. La displayul LC260WX2 (SL)(B2), configuratia mufei este la pagina 8 si la displayul LC260WXE(SB)(B1), configuratia mufei este la pagina 10. Ambele displayuri se alimenteaza la 12 volti. Asta este un lucru bun.

Am incarcat cele doua datasheturi a celor doua displayuri aici: https://files.fm/u/43gcyw45m9

Acum, dupa cele spuse, rog sa imi spuna careva daca sunt compatibile cele doua displayuri.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

3

• iuliantv

2

• gabiz_ro

1

• antonvasileeee

1

Top autori în acest subiect

Acum 7 minute, ROBEERT a spus:

Buna ziua tuturor. Displayul LC260WXE(SB)(B1) ( cel cu probleme ), este montat pe un televizor LCD Philips model 26PFL3404/12. Mi-a promis un coleg de breasla ca imi poate oferi un display LC260WX2(SL)(B2). Acum, dupa cum se vede in cele doua datasheturi din linkul urmator, s-ar parea ca nu prea ar fi compatibile cele doua displayuri. La displayul LC260WX2 (SL)(B2), configuratia mufei este la pagina 8 si la displayul LC260WXE(SB)(B1), configuratia mufei este la pagina 10. Ambele displayuri se alimenteaza la 12 volti. Asta este un lucru bun.

Am incarcat cele doua datasheturi a celor doua displayuri aici: https://files.fm/u/43gcyw45m9

Acum, dupa cele spuse, rog sa imi spuna careva daca sunt compatibile cele doua displayuri.

Multumesc anticipat.

eu le vad identice sa si conector alimentare gnd date.......alimentarea era cel mai neimportant lucru,se putea modifica din mainboard,ca si rezolutie sant mai mult ca sigur hd,nu tin minte sa fi intalnit old lcd 26" fhd  totul sta acum in potrivirea fizica conectori ,variantele mai vechi aveau pini in loc de lamele,aveau cate 2 invertoare,(master slave pentru cineva priceput nu.i buba,sau se schimba numai sticla daca e nevoie)

Link spre comentariu
Acum 6 minute, antonvasileeee a spus:

Difera pin 30.

da aveti dreptate,dar eu personal nu am luat in seama aceste detalii cand am schimbat displayuri.

pinul 30 cred ca poate fi lasat la masa sau eliminat

in primul rand m.am uitat la diagonala,rezolutie,si alimentare ordinea pinilor si tensiunea,si pin 9 lvds seting(la masa sa 3v pentru imagine solarizata)sau pin 21 daca alimentarea era pe 28-29-30

dupa care sa se potriveasca si fizic in carcasa...

au fost si cazuri in care am mutat cei 2x pini in ordinea corecta,ori prin taierea firelor unde conectorul era casant de timp,sau mai nou sant si mi.am cumparat adaptoare de la lg la samsung si viceversa,fhd 51pin ,30 pin hd

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Pai scrie acolo ce e cu pin30

AGP probabil Auto Generate Pattern sau asa ceva.

Deci daca nu primeste semnal pe LVDS corespunzator (adica bun) ce sa afiseze

high  3.3V genereaza un pattern probabil alterneaza r g b w pe ecran sau ceve acolo

low 0 V black screen.

Deci poate fi conectat la masa fara probleme.

Link spre comentariu
La 08.06.2024 la 23:29, gabiz_ro a spus:

Pai scrie acolo ce e cu pin30

AGP probabil Auto Generate Pattern sau asa ceva.

Deci daca nu primeste semnal pe LVDS corespunzator (adica bun) ce sa afiseze

high  3.3V genereaza un pattern probabil alterneaza r g b w pe ecran sau ceve acolo

low 0 V black screen.

Deci poate fi conectat la masa fara probleme.

Salutare. O sa intru zilele astea in posesia displayului si o sa vedem ce o iesi. Va tin la curent. Multani.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări