Johnny Bravo Postat August 15 Partajează Postat August 15 @nelutu multumesc pentru detaliile de pe ambalaj, am gasit becul in baza de date: https://eprel.ec.europa.eu/screen/product/lightsources/1890259 18W pentru un bec E27 e prea mult, mai ales daca e intr-o lampa sau aplica cu posibilitati limitate de convectie a aerului. Link spre comentariu
sesebe Postat August 15 Partajează Postat August 15 Luati becuri de firma, scumpe, dar cu garantie mar si daca pica le duceti la garantie si vi le schimba daca pastrati bonul. Cumparati de la magazine mari consacrate nu de la coltul blocului pt acest lucru. Din testele facute de mine (in topicul divagatii despre LED-uri) am constatat ca pt o racire suficienta trebuie radiator mare si putere relativ mica in LED-uri ca sa se pastreze o temperatura maxima a LED-ului rezonabile. Eu am folosit si inca folosesc COB-uri iar astea au nevoie de o racire mai performanta pt ca sursa de caldura este concentrata dar chiar si cu LED-uri individuale tot trebuei sa le racesti bine daca vrei sa tina iar asta inseamna puteri mai mici pe fiecare bec. Link spre comentariu
nelutu Postat August 16 Autor Partajează Postat August 16 Aveti dreptate,dar situatia reala,este ca majoritatea produselor de ,,firma" sunt fabricate tot in prc,incat nu mai poti stii care ar fi originale,te uiti la eticheta !?!.cu litere mari scrie firma,,X",undeva,scrie micut,made in prc. Am fost la o prezentare de produse,dupa ce m-a sunat cineva ca sunt ales,bla,bla,curios sa vad despre ce e vorba,m-am dus.Aveau niste plite cu inductie de ,,firma",la 5000lei,bucata,m-am uitat la ea ,fata verso,undeva pe spate scria mic made in prc,si iau plita in mana si intreb pe respectivul: nu va suparati ,dar unde este fabricata?, pai este fabricata in Germania cu piese din Elvetia Sanatate va doresc!!! Link spre comentariu
sesebe Postat August 16 Partajează Postat August 16 (editat) Si iPhone-ul este fabricat in China si cu toate astea lumea il considera cel mai bun telefon (cel putin utilizatorii lui). Nu conteaza asa de mult unde este facut ci conteaza mai mult ce norme de calitate respecta si cum a fost facut proiectul. Si Chinezii pot face lucruri foarte calitative dar alea costa si la ei si lumea cumpara din China doar pt ca este ieftin, adica pt ca se gasesc si lucruri foarte ieftine si pe alea le cumpara, dar nu trebuie sa uitam ca ei au si zboruri orbitale in spatiu. Deci faptul ca-i facut in China nu reprezinta neaparat o problema, trebuie doar sa stii sa-ti belesti ochii si sa stimulezi neuronul ca sa poata face diferenta intre un produs prost si unul ceva mai bun. Vrei calitate fara compromisuri atunci iti faci singur cu ce piese vrei si dupa ce scheme vrei dar nu va fi ieftin. Lustra facuta de mine si prezentata pe topicul amintit mai sus a fost foarte scumpa, daca imi amintesc bine doar componentele (si manopera pt cele fabricate de altii) au fost peste 2000 Ron, in conditiile in care iti puteai cumpara o lustra similara ca aspect la mai putin de o zecime din acest pret pe vremea aia. Editat August 16 de sesebe Link spre comentariu
validae Postat August 16 Partajează Postat August 16 Absolut orice firmă de top produce în China, motivul fiind mâna de lucru foarte ieftină și baza tehnică diversificată.Chinezii pot produce absolut orice, dar cum bine zicea sesebe mai sus, calitatea mare nu vine niciodată foarte ieftin. Dacă vrei calitate și fiabilitate, iei un bec cu garanție de 15-20 Lei, în loc de unul de 6 Lei fără garanție.Dacă se arde până în doi ani, îl duci înapoi și iei altul.... @nelutu Ăia cu ,,prezentările,, și care te sună pe mobil din senin ca să îți facă (chipurile) fie o ,,testare gratuită la apa potabilă,, sau ,,o prezentare de produse cu tombolă,, nu sunt decât niște speculanți ordinari, care vând niște produse de calitate la suprapreț, bazându-se pe lipsa de informare a unor cetățeni. Am să vă povestesc despre ce e vorba mai jos. Am fost sunat și eu și soția în mod repetat de acești indivizi, prima dată plecam în concediu și i-am refuzat, dar a doua oară am zis că nu strică să testez calitatea apei din fântâni, mai ales că era gratuit. Nu știam încă despre ce e vorba, până nu m-am dus. Au spus că țin ,, testarea gratuită de apă,, la un hotel dintr-un oraș apropiat, la 10km de mine, zic OK....hai să fac o încercare, ce mă costă ?. Iau probe din trei fântâni și le pun în mașină.Ajung acolo ceva mai devreme, mă pun ăia să semnez pe o ,,listă de prezență,, îmi zic să iau loc până se adună mai mulți, bla, bla.... După ce văd ăștia că sunt vreo 30 de persoane în sală, apare unul spilcuit, cu evident talent oratoric. Începe să ne ia pe ocolite, că în zilele astea din cauza alimentației proaste, tot mai multă lume are diabet, boli de inimă, etc. Ca urmare, vor să ne prezinte ei niște produse care ,,ajută la o viață mai bună,,.Pe o masă mare era ceva aparent voluminos, acoperit cu o husă, iar eu credeam că acolo sunt aparatele de laborator mobil ce vor folosi la testarea apei. Descoperă tipul masa acoperită,..... surpriză !!! Erau niște oale și tigăi cu ceva nume nemțesc, de inox cu ,,fund dublu,, și care nu ard carnea, nu se lipește nimic, alea, alea..... Ne invită să le pipăim, să le cântărim, să admirăm calitatea....la care unul mai isteț și nerăbdător zice ,,da apa noastră când o testați ??,,. Tipul zice ,,doar un moment, doar să vă prezentăm produsele și după aia facem și o ,,tombolă cu premii,, (???), apoi vă testăm și apa.,, Ăla de întrebase zice că el nu mai poate sta, că s-a învoit de la lucru și pleacă....el a fost cel câștigat. Eu eram liber, am zis să văd ce se întâmplă.....big mistake ! După ce ne vrăjește ăla cu oalele lui, extrem de scumpe, pe care nu se încumetase nimeni să le cumpere, zice că acum vine tombola. Împarte ceva bilete cu numere și zice să ridice mâna cei care au numerele în domeniul X și Y, că ăia sunt câștigători.Ridică mâna vreo cinci persoane, li se cere să meargă alături. Pe ăștia rămași, ne mai ține de vorbă, ne arată un aparat de masaj cervical, ne invită să-l testăm ,,gratuit,, vreo trei minute fiecare, etc.Eventual, să-l cumpărăm, dar era dublu la preț decât orice echivalent de pe net.....deci n-a impresionat pe nimeni, dar măcar ne-a mai dezmorțit spinările... După toată tevatura asta, aflăm și ce ,,au câștigat,, de fapt ,,câștigătorii,, tombolei..... Ei au ,,câștigat,, o reducere de la 5000 lei (!!!) setul de oale, la ,,doar,, 500 Lei .. Atunci, au mai plecat încă vreo cinci, eu am zis hai să rămân totuși până la capăt.... Mai bine plecam și eu... După ce vreo trei femei mai slabe de înger au consimțit să cumpere tâmpeniile alea de oale scumpe, ăștia se vedea că erau deja foarte iritați că n-au vândut mare rahat, atunci zice tipul tare în papagal ,,Acum hai să vă testăm și apa !,,. Aci a fost surpriza de proporții .....momentul în care am realizat că pierdusem câteva ore din viață aiurea. Sau câștigasem ceva experiență...după caz. Scoate tipul un tester portabil de impurități din apă (TDS) de vreo 50 de Lei, mai gros un pic decât un pix, zice să trecem cu sticlele pe la el, bagă pixul ăla în apă și zice să notăm valorile pe sticle. Era o măsurătoare cu relevanță minimă, fiindcă acel aparat doar trece un curent prin apă și în funcție de totalul de impurități sau minerale dizolvate în apă, citește o rezistivitate diferită, indicând o valoare oarecare.Fix un pix... Cică la valoarea ,,X,, apa e nepotabilă, la valoarea ,, Y,, e potabilă, iar cu valorile între X și Y e ,,așa și-așa,,.....o vrăjeală de doi bani.O testare serioasă (cum așteptam de fapt) costă mii de Lei și implică zeci de parametri verificați.Dar așa e când nu te documentezi....sau iei de bun orice telefon ,,binevoitor,,.Aviz amatorilor.... A rezultat că apa din fântâna nou mai săpată era ,,bună,, iar cea din fântânile soacră-mii și maică-mii erau total ,,nepotabile,, deși am băut o viață din ele fără să râgâim..... Asta a foat experiența mea (neplăcută) cu acești ,,prezentatori,, de promoții sau ,,testări de apă gratuită,,. Sper că nu v-am plictisit prea mult, iar informația să vă fie de folos dacă vreodată veți fi sunat de astfel de indivizi ,,binevoitori,,... Jos e un model de ,,tester,, de calitate a apei, ca cel folosit de individul în cauză... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum