Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bec cu led, ilumineaza "opalescent" ("glow")

Postări Recomandate

Buna ziua,mi-am cumparat niste becuri cu led,numai la baie lumineaza opalescent cu intrerupatorul deschis,daca inchid intrerupatorul becul lumineaza f bine,

am probat mai multe becuri de aceelasi model situatia este identica,am mai avut si alte becuri cu led la baie de tip mai vechi,dar nu am avut problema asta.

daca poate cineva sa-mi spuna ,ce problema au aceste becuri.Multumesc

bec cu led.jpg

bec cu led pcb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din cauza impedanței foarte mari, față de becurile incandescente, se aprind slab și la curenți extrem de mici cauzați de capacitatea parazită a cablurilor.Se rezolvă simplu, conectând în paralel cu becul (direct la bornele monturii) un condensator de 220-470nF/275Vc.a.

Asta dacă te deranjează cumva acea lumină slabă, deși consumul în acel caz practic nu e contorizat, fiind infim....zeci-sute de microAmperi.

Link spre comentariu

Problema becurilor este ca au limitare serie, asta permite ca sa lumineze pentru ca orice curent parazitar trece si prin leduri.

Solutia este sa iei becuri mai bune, care au limitator in comutatie (pe PCB vei vedea si bobine, macar una) - la care un curent parazitar nu ajunge sa puna in functie driverul, ca urmare prin leduri nu va trece curent.

Evident ca astea vor costa mai mult, dar nu trebuie decat sa faci o proba ca sa le identifici, nu este necesar sa le demontezi.

Daca insa curentul parazitar este deja mare (cum spunea @Johnny Bravo, in caz de intrerupator cu martor) becurile respective au in componenta redresare si filtrare, asa ca peste un anumit prag de curent va aparea un flicker, adica vor exista flashuri scurte de descarcare a condensatorului, urmate de pauza de incarcare + repetare. Asta este mult mai enervant decat "glow"-ul de la celalalt tip de bec.

Link spre comentariu
Postat (editat)

Intrerupatorul este dublu,pt baie si pentru hol,nu are lumina de control,e ,,original din 1984😀" ,acuma am pus un bec in dulia de la hol.si aceeasi problema lumineaza opalescent.Am pus si intr-o  camera si pe cealalta lampa din hol,astea raman stinse .Ciudata chestie ,am un tester HP-990B,l-am utilizat des pentru verificarea ledurilor de la becuri tipul vechi direct pe pcb,la acest tip nou de  bec nu mai pot verifica la fel ledurile.la 2.85lei per buc,18wati  bec,nu am pretentii

Editat de nelutu
Link spre comentariu

Credeam ca intrebarea este "care este problema cu becul tau" si ti-am raspuns.

Testarea care "mergea" acum nu mai merge probabil din cauza ca in capsula ledurilor din acel bec sunt defapt mai multe jonctiuni inseriate, deci nu se mai deschid pe la ~2,5V ci numai dupa 5V pe care probabil nu ii atingi. Jonctiunile pot fi si mai multe de 2, deci se poate ca sa fie 3 jonctiuni si deschiderea sa fie peste 7,5V etc.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
La 07.06.2024 la 21:25, Dxxx a spus:

Credeam ca intrebarea este "care este problema cu becul tau" si ti-am raspuns.

Testarea care "mergea" acum nu mai merge probabil din cauza ca in capsula ledurilor din acel bec sunt defapt mai multe jonctiuni inseriate, deci nu se mai deschid pe la ~2,5V ci numai dupa 5V pe care probabil nu ii atingi. Jonctiunile pot fi si mai multe de 2, deci se poate ca sa fie 3 jonctiuni si deschiderea sa fie peste 7,5V etc.

Buna seara,a decedat becul,3 leduri s-au ars,am masurat tensiunea pe un led,si are 36 volti,

Link spre comentariu

Se ard din cauza răcirii insuficiente în timpul funcționării, dacă ai putea pune mâna pe placa de leduri când funcționează de 10-15 minute, ți-ar rămâne pielea acolo...

Din cauza asta eu nu folosesc decât ,,tuburi Led,, care datorită construcției ,,împrăștiate,, pe lungime mare și disipației mai bune prin suportul de sticlă, rezistă cam doi ani, la utilizare intensivă.

Link spre comentariu

@Craciun Becurile Philips făcute cum trebuie costau mult mai mult acum 8 ani decât pocnitorile actuale, chiar dacă eficiența luminoasă a ledurilor de atunci era mult sub cea actuală.Ia vezi, astea de acum, te mai tin 8 ani ? Poate stinse, în sertar.Sau aprinse ocazional...

Link spre comentariu

Încearcă să montezi un tub cu leduri și vei vedea că deși nu e foarte scump (circa 20Lei) e mult mai rezistent în timp.Eu am scris data montării pe fiecare tub cu leduri, astfel am si verificat fiabilitatea lor în timp.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări