paul22 Postat Iunie 7 Partajează Postat Iunie 7 Mă gândesc la utilizarea motoarelor pas cu buclă închisă și a driverelor în imprimanta 3d. Dacă vreuna dintre axele mele are două motoare pas cu pas, le voi conecta paralel. Este același lucru posibil cu stepperele în buclă închisă, deoarece au codificatoare atașate??? https://www.oyostepper.de/goods-1260-Leadshine-CL57-Schritttreiber-mit-geschlossenem-Regelkreis-0–80-A-24–48-VDC-für-Nema-17-Nema-23-Nema-24-Schrittmotor.html Link spre comentariu
mihaighe Postat Iunie 7 Partajează Postat Iunie 7 Nu e prea mare munca ,de obicei o curea rezolva sincronizarea. Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Iunie 12 Partajează Postat Iunie 12 Se pot monta si in paralel. Dar intrarile driverelor. La 2 cnc-uri am folosit metoda asta. Atentie mare daca se blocheaza unul din motoare iar celalalt merge pentru ca va face ceva pagube. Ideal ar fi crearea unui montaj care foloseste alarma driverului sa opreasca "jucaria". Eu am dus iesirile de alarma a driverelor intr-un plc care opreste tot daca unul din drivere e in alarma (indiferent de cauza). Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Iunie 12 Partajează Postat Iunie 12 La un CNC inteleg stepper in bucla inchisa pentru ca freza totusi opune rezistenta si sunt alte forte implicate dar la o imprimanta 3D e frectie la picior de lemn, ce misca acele stepper care sa opun atata rezistenta de este necesar stepper in bucla inchisa ? Daca la o imprimanta 3D iti sar pasii la un stepper in bucla deschisa ai probleme de mecanica pe acolo, Voron V3 care e cam cel mai agresiv printer ajungand la acceleratii de 25,000 mm/s2 foloseste steperi in bucla deschisa fara nici o problema. Daca crezi ca punand stepper in bucla inchisa la o imprimanta clona ieftina Chinezeasca in 300-400$ nu o sa te ajute cu absolut nimic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum