Vizitator ALiCE Postat Ianuarie 25, 2008 Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 Salut!Am un Home Cinema LG. Subwoofer-ul cu care a venit el este de 3 Ohm, si se lauda cu vreo 150W, total ireali.Intrebare: Daca pun un subwoofer de 250W (mult mai reali ca cei 150W), in 4 Ohm, exista vreo sansa sa stric amplif-ul? Nu ma intereseaza daca/cum se aude (asta e subiectiv) sau daca se duce naibii dif-ul din subwoofer, ideea e sa nu pateasca nimic amplif-ul.Merci! Link spre comentariu
cipcirip Postat Ianuarie 25, 2008 Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 Salut; nu se arde, dar....de unde stii ca are 3 ohmi, l`ai masurat sau scrie pe el ? Daca l`ai masurat in cc, sigur are 4 ohmi, de obicei difuzoarele de 4 au cam 2.6-2.8 ohmi. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 25, 2008 Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 pai de la 4 la 2,5? pe difuzoarele mele pe care scrie 4 am masurat intre 3,5 si 4,5(asta la modelele proaste,alea bune mai mult de 0,2ohmi n-au abatere) Link spre comentariu
Vizitator ALiCE Postat Ianuarie 25, 2008 Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 Sincer sa fiu, nu l-am masurat pe nici unul. Dar ca veni vorba de masurat, daca stau sa ma gandesc mai bine, cel mare pe care vreau sa-l pun s-ar PUTEA sa aiba 8Ohm. In cazul asta, risc sa stric ceva?Chestia cu 3 Ohm am scos-o din manualul sistemului: Woofer 3Ohm, sateliti 4Ohm Link spre comentariu
cipcirip Postat Ianuarie 26, 2008 Partajează Postat Ianuarie 26, 2008 Salut, daca pui difuzor cu impedanta mai mare, finalul va merge mai lejer, debitind un curent mai mic pe sarcina, dar si nivelul de iesire va fi mai mic, deci sa te astepti sa se auda mai incet.p.s. impedanta unui difuzor nu e acelasi lucru cu rezistenta electrica a bobinei, e mai mare deoarece se adauga reactanta inductiva, proportionala cu inductanta bobinei si frecventa de lucru... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum