Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Izolator I2C Mikroe 1878

Postări Recomandate

Salutare,are cineva idee cum se utilizeaza acest dispozitiv Mikroe 1878 ? Folosesc in prezent un device NI8451 cu care fac achizitia pe I2C a unor valori de presiune de la niste senzori pneumatici. Intre pcb-ul populat cu acesti senzori si acest device NI8451 as vrea sa integrez acest optoizolator,insa nu reusesc ,bus-ul de comunicatie nu functioneaza.PCB-ul pe care am senzorii are 2 rezistori de pull up de 10k ,la randul lui acest optoizolator are si el 2 rezistori de pull up de 1k.Am inteles ca rezistorii ar trebui sa aiba anumite valori in functie de input:SDA1,SCL1 sau SD2,SCL2.Am atasat in acest sens poza cu documentatia integratului de pe acest optoizolator. Are cineva  idee cum as putea face ?

I2C.PNG

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cu IC alimentat corect, si intrarile si iesirile in aer, ar trebuie sa vezi Vcc (logic Hi) pe toate din cauza pull up-urilor. (evident masurate fata de GND-urile lor)

daca conectezi SDA1 la GND1 (deci LOW) ar trebuie sa vezi SDA2 schimbandu-se LOW fata de GND2  

la fel si cu SCL1 -> SCL2.

Un test suplimentar e sa faci si invers (ca IC-ul ala e bidirectional)

daca conectezi SDA2 la GND2 (deci LOW) ar trebuie sa vezi SDA1 schimbandu-se LOW fata de GND1  

la fel si cu SCL2 -> SCL1.

Testand asa validezi izolatorul si ai eliminat o cauza probabila.

cele mai frcvente probleme in cazul asta e conectarea gresita SCL->SDA (in loc de SCL->SCL)

RR 

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

nu e o problema.  In cel mai rau caz e posibil sa aiba masa comuna GND1 si GND2  (si deci sa nu mai ai izolare galvanica si tot IC-ul ala alt tau sa fie redundant) - dar chiar si in cazul asta ar trebui sa mearga.

Nu mai incerca pe ghicite fa masuratori ca nu e concurs de ghicit.

Alimenteaza placuta aia fara sa conectezi SCL si SDA pe nici o parte si fa testul care l-am descris mai sus.

vad pe placa aia un resistor (jumper) care selecteaza alimentarea de 3.3V (da-i 3.3V ca altfel nu merge) daca placa ta e ca aia din poza.

Citat

Nu cred ca puteam sa conectez SDA la SCL ,sunt destul de clare notatiile 

eu incerc sa te ajut nu sa te combat.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Nu incercam sa fiu rautacios,incerc doar sa inteleg din perspectiva de incepator ce vrei sa imi spui.Apropo,jumperul respectiv pe placuta mea selecteaza nivelul de 5v,nu 3V3. Daca-l mut pe 3V3 si alimentarea mea e la 5v cum va functiona ? 

Link spre comentariu

nu-l muta, ti-am scris sa tii cont de el. Daca e alimentata corect ambele led-uri ar trebui sa fie aprinse.

fa verificarea care ti-am descris-o mai sus, sa vezi daca stare LOW se propaga de la intrari la iesiri. (in starea normala toate intrarile si iesirile ar trebui sa fie HIGH din cauza pull-up -urilor.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Postat (editat)

Placa este exact cea din poza insa jumperul mutat pe pozitia de 5v.

Ambele leduri sunt aprinse.

Am vazut ce ai scris "

daca conectezi SDA1 la GND1 (deci LOW) ar trebuie sa vezi SDA2 schimbandu-se LOW fata de GND2  

la fel si cu SCL1 -> SCL2." insa nu stiu cum sa fac asta .

Mersi pentru ajutor, nu vreau sa ti pierzi timpul aiurea 

Editat de AndreiS93
Link spre comentariu

@AndreiS93 o faci cu un multimetru, masori punctele marcate cu SDA1 SCL1 SDA SCL si ar trebui sa ai ceva aprope de VCC (5V in cazul tau) 

Dupa care unesti SCL cu un fir la GND si masori cu multimetrul pe partea opusa SCL1 daca s-a schimbat din 5V in 0V (sau ceva aproape de 0V)

Repeti procesul asta la toate semnalele(SDA1 -> SDA, SCL1->SCL) etc.

Facand asta cel putin stii ca placuta merge. 

RR

Link spre comentariu

Saut,am masurat in prima faza cu iesirile in aer si am 5v respectiv 4,7v dupa care conectat la GND alternativ  SDA si SCL intrare si pe iesire am aprox 0,7V.Ledurile sunt si ele aprinse ambele .Nu pot sa inteleg de ce nu functioneaza .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări