Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incendiu siguranțe invertor

Denisa

Postări Recomandate

Bună seara. Am o mare rugăminte, dacă mă poate ajuta cineva.. In data de 16 mai au luat foc siguranțele invertorului și au făcut dezastru in casa. Sub invertor aveam raftul de încălțăminte care a ars. Siguranțele invertorului au fost montate chiar lipite de siguranțele locuinței mele, au ars integral primele două din vecinătatea celor de la invertor. A venit instalatorul și a notat în procesul verbal de constatare că posibil siguranțe defecte, contacti imperfecți, deși siguranțele invertorului au fost distruse total. A luat și invertorul deși este achiziționat prin AFM, nu știu dacă era îndreptățit să și-l însușească, fara a fi verificat ca și proba. La ora 18.10 panourile produceau 0.24,kw din rețea intrau 3.11 kw. La ora 18.15 de la fotovoltaice au intrat 0 kw, din rețea au intrat 4.1 kw. Și încă la ora 18.20 instalația mea funcționa, intrau din rețea 4.1 kw, din panouri 0. Instalatorul inițial a întrebat care a luat foc intai, dar nu am fost acolo când s-a produs incendiul,  și casa s- a acoperit de fum negru gros. Eu nu-i pot combate argumentele neavand cunoștințele necesare în acest domeniu, mă scoate vinovată sa achit invertorul, deși mi-a distrus casa și instalația. Nu pot atașa răspunsul lor în care își justifică nevinovăția că este fișier prea mare. Dacă nu instala panoul lor cu siguranțe langa panoul meu, nu-mi făceau atâta paguba, deși inițial  nu am fost de acord sa mi-l monteze in casa, nu au avut dibluri să-l monteze afara unde izolația era prea groasa, de 15. Dacă mă poate ajuta cineva cu câteva detalii sa le fac o întâmpinare, va rog mult. Mulțumesc!

Screenshot_2024-06-04-22-34-57-120_com.huawei.smartpvms.jpg

Screenshot_2024-06-04-22-30-02-663_com.huawei.smartpvms.jpg

Screenshot_2024-06-04-22-37-38-075_com.huawei.smartpvms.jpg

Screenshot_2024-05-29-19-10-59-469_com.miui.gallery.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Denisa

20

• Ion_Bumbu

5

• sonic11

4

• BRANCA

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din păcate, orice răspuns ați primi de aici, nu va conta din punct de vedere juridic pentru Doreii care v-au montat paguba aia pe casă.Trebuie să-i acționați în instanță cel mai probabil, după o contraexpertiză cu un electrician autorizat....

Link spre comentariu

N-am înțeles situația invertorului.Acesta nu a fost instalat de proprietar printr-o firmă autorizată??E sau nu un bun achitat?

Dacă invertorul e în proprietatea utilizatorului n-are nimeni voie să-l ridice!

Link spre comentariu

Buna dimineata. Invertorul  a fost obtinut prin finantare de la AFM, instalatia a montat-o un instalator autorizat din anul 2020, care totusi a fost cu probleme.

Link spre comentariu

Astea nu iau foc asa instant....ma întreb cum de nu a-ți simțit miros de încins? În situația asta trebuia acționat comutatorul general și chemat un electrician autorizat.

Link spre comentariu

Păi dacă e proprietate personală de ce a luat electricianul invertorul?E cumva de la firma care l-a montat?

Bănui că nu există contract de service/verificare pentru invertor.În cazul ăsta sunt şanse minime spre deloc de-a te lupta cu furnizorul...

În fond ce se doreşte,că dacă poza e bună acolo nu e tablou cu siguranță de la furnizor.Orice electrician rezolva măcar legătura cu rețeaua.

Link spre comentariu

Ce este dupa BPM este in gestiunea proprietarului (adica daca ai cumparat echipamentele si serviciile de montaj) iti apartin. Daca este luat echipamentul fără acordul dvs.......... e tratat ca atare. Ramâne să acționați în consecință. Ideea este daca au avut loc distrugeri în casa, aceste echipamente trebuiau să facă obiectul unei expertize pentru a recupera pe cale amiabilă sau în instanță pagubele și restul (lipsă de folosință, etc.).

Link spre comentariu
Acum 3 ore, sonic11 a spus:

Astea nu iau foc asa instant....ma întreb cum de nu a-ți simțit miros de încins? În situația asta trebuia acționat comutatorul general și chemat un electrician autorizat.

Nu a fost nimeni in casa,  afara nu s-a simtit deloc miros de fum deoarece casa este bine izolata, aceasta a fost problema, in jumatate de ora s-a produs dezastrul.

Link spre comentariu

Ce model de invertor?

E vorba de sigurantele de la iesire invertor sau de la intrare/intrari panouri? Detalii tehnice despre sigurante aveti? Poze montaj?

Ce probleme au mai fost semnalate inainte?

Link spre comentariu
Acum 3 ore, BRANCA a spus:

Păi dacă e proprietate personală de ce a luat electricianul invertorul?E cumva de la firma care l-a montat?

Bănui că nu există contract de service/verificare pentru invertor.În cazul ăsta sunt şanse minime spre deloc de-a te lupta cu furnizorul...

În fond ce se doreşte,că dacă poza e bună acolo nu e tablou cu siguranță de la furnizor.Orice electrician rezolva măcar legătura cu rețeaua.

Da, invertotul este de la firma care l-a montat, nu exista contract de services, nu au verificat nimic. 

invertor 2.jpg

Link spre comentariu
Acum 10 minute, iop95 a spus:

Ce model de invertor?

E vorba de sigurantele de la iesire invertor sau de la intrare/intrari panouri? Detalii tehnice despre sigurante aveti? Poze montaj?

Ce probleme au mai fost semnalate inainte?

Acum 7 minute, Denisa a spus:

Totusi clipeau la invertor luminitele, doar sesiza ca nu mai este conectat la internet si nu este alimentat

SUN 2000, 3 KW

pv.pdf

sugurantele de la invertor

Link spre comentariu

Am citit ca ar fi trebuit sa fie montat la distanta de orice altceva, la mine au montat sigurantele invertorului si sigurantele casei lipite unele de altele, fara a respecta distanta corespunzatoare pentru aerisire, amplasat in casa...

nu stiu cum sa argumentez, desi am suferit pagube la casa, ma incarca sa achit si invertorul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări