madialin Postat Iunie 4, 2024 Partajează Postat Iunie 4, 2024 Buna seara, imi cer scuze daca se repeta intrebarea, am un tv Philips 55PUS6162/12 lipsa imagine dar sonor prezent. De fapt ecranul este gri , backlight prezent, tensiuni 12v prezente in sursa, tensiunea de 3.5v nu este utilizata. TCON este direct pe panou LCD, tensiune pe siguranta TCON 11.2V. Am decuplat partea stanga ecran si imaginea a ramas tot gri, dreapta nu am cum s-o decuplez. Credeti ca daca schimb placa de baza rezolv problema?Placa baza este are codul 715G8709-MOE-B00-005N. Atasez fotografie si cu placa LCD partea cu procesorul. Link spre comentariu
iuliantv Postat Iunie 5, 2024 Partajează Postat Iunie 5, 2024 (editat) acolo e defect in display 99.9% nu cumparati nimic,sant doar bani aruncati unele displayuri mai pot fi reparate,sau izolate anumite defecte deci apelati la un service Editat Iunie 5, 2024 de iuliantv Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iunie 5, 2024 Partajează Postat Iunie 5, 2024 Acolo trebe masurate tensiunile de pe placa LVDS , tensiunea VGH si alte tensiuni etc. si apoi intrerupte traseie pentru remedierea defectului din display Link spre comentariu
madialin Postat Iunie 5, 2024 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2024 Multumesc pentru raspunsuri, gasesc undeva schema display pentru acest tv? Link spre comentariu
iuliantv Postat Iunie 5, 2024 Partajează Postat Iunie 5, 2024 (editat) 1 oră în urmă, madialin a spus: Multumesc pentru raspunsuri, gasesc undeva schema display pentru acest tv? vise acolo sant niste tensiuni ce ,,trebuie sa fie,, daca ,,nu e,, in 99% din cazuri scurt in display ce le blocheaza cu ceva noroc vre.un condesator smd in scurt in afara de 12v si 3v2 sant o adunatura de tensiuni,in functie de display 25v 27 15v 7 8 1v2 unele cu minus Editat Iunie 5, 2024 de iuliantv Link spre comentariu
serban Postat Iunie 5, 2024 Partajează Postat Iunie 5, 2024 Parca Philips-urile PUS au t-con separat . Acolo e defectul Link spre comentariu
iuliantv Postat Iunie 5, 2024 Partajează Postat Iunie 5, 2024 a spus omul ca t.conul e pe panou,cred ca vrea sa spuna ca e cu tot cu sticla nimic nu mai e batut in cuie in ziua de azi,t.conul separat va deveni istorie toti vor sa faca economie si produsul sa fie cat mai greu reparabil,in ideea sa.ti cumperi altul Link spre comentariu
Tavi Postat Iunie 5, 2024 Partajează Postat Iunie 5, 2024 da de unde majoritatea tv peste 32" din ziua de azi au revenit le TCON separat , fata de acum cativa ani cand TCON-ul se mutase pe PCB si la diagonale mari iar modelul de tv despre care se discuta are TCON separat exact cum a spus @serban Link spre comentariu
madialin Postat Iunie 5, 2024 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2024 Da, t-conul este cu tot cu sticla, este modelul cu linux.Atasat fotografii pentru edificare. Link spre comentariu
Tavi Postat Iunie 6, 2024 Partajează Postat Iunie 6, 2024 da , acum am citit si eu postarea initiala TPM17.7E LA sasiul ptr 43" si 50" toate au tcon separat , LG si AUO la asta se pare ca au folsit un ecran fara TCON separat foarte rar la Philips , aproape toate au TCON separat tot aia e ideea la depanare dar trebuie identificate traseele pe PCB-uri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum