edu Postat Iulie 12, 2024 Partajează Postat Iulie 12, 2024 (editat) Multumesc pentru link, din pacate nu vad care e legatura dintre abordarea din articol si problema semnalata de mine. Nu i se mai pare nimanui suspecta conexiunea respectiva? Editat Iulie 12, 2024 de edu Link spre comentariu
Costa Postat Iulie 12, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2024 (editat) Nici o legatura,doar ce am gasit. Poate sa fie o cale catre ce doriti sa aflati. Nu stiu raspunsul. Daca doriti ar fi si alta cale,sper sa nu gresesc din nou, diyaudio amplif "Honey Badger" https://www.diyaudio.com/community/threads/diyab-amp-the-honey-badger.192431/ Editat Iulie 12, 2024 de Costa Link spre comentariu
edu Postat Iulie 12, 2024 Partajează Postat Iulie 12, 2024 (editat) Varianta de aici mi se pare cea mai ok, daca se insista pe folosirea nodului respectiv: https://www.diyaudio.com/community/threads/diyab-amp-the-honey-badger.192431/#post-2636508 Am intalnit mult mai multe scheme care nu se ating de acel nod, folosind o tensiune fixa pentru cascoda. @Costa daca timpul va permite, incercati sa simulati si schema din figura 33 de aici: http://www.douglas-self.com/ampins/dipa/dipa.htm Editat Iulie 12, 2024 de edu Link spre comentariu
Costa Postat Iulie 12, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2024 Blameless amplif,am pus in simulator aseara. In limitele priceperii mele si cu BC550/560,BD139/140,MJE3055/2955 -functional cu valorile din schema -simulare transient-sinusoida perfecta 1-20khz,nu intra in clipping decat la 1.6v pe intrare -simulare AC - 10hz-90k linie dreapta,o mica crestere si apoi cadere dupa 100k Link spre comentariu
edu Postat Iulie 12, 2024 Partajează Postat Iulie 12, 2024 @Costa Am gasit o schema actualizata a Honey Badger: V2.5.4 Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 13, 2024 Partajează Postat Iulie 13, 2024 La 03.06.2024 la 17:52, Costa a spus: Vreau sa incerc un amplif audio simetric potrivit pt nivelul de amator . Totusi, pâna la urma, cum ramâne? Simplu? Simetric? Cu staif? Link spre comentariu
Costa Postat Iulie 13, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2024 Multumesc pt schema,o aveam arhivata,V 2.5.4. Nu-mi placea pt ca e greu de urmarit,e imprastiata. D10 a fost rezolvarea in simulator pt clipping cu varful deformat. O schema cu staif functioneaza perfect din prima? E tentant ,poti sa obtii si cablajul si montajul functional dar acele "distorsiuni armonice nr x" tin de reglaje fine , de componentele folosite,de alt nivel de pricepere. Cand ai deja amp functionale modeste sa te grabesti catre altul cu rezultate identice nu are sens. "Secretele " ,unele , pot fi aplicate unei scheme existente? Eu indraznesc sa cred ca pot sa aduca un plus care sa conteze . O singura componenta plasata unde trebuie poate sa faca diferenta (mai sus era D10...) Avea dreptate dl @dumitrumy,studiu si simulatorul. Singur e un drum lung, aici prin acest subiect era o scurtatura . Link spre comentariu
Costa Postat Iulie 15, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2024 @edu circuit amp blameless douglas s.cir Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 15, 2024 Partajează Postat Iulie 15, 2024 Dupa atatea simulari ati gasit raspunsul la intrebarea initiala: "Cum ajunge semnalul audio din VAS sa fie distribuit EGAL pe bazele prefinalilor ? prin Q9 ,T5 etaj (veb) pilot ?"? Link spre comentariu
Costa Postat Iulie 15, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2024 Nu. N-am sa risc o alta "perla", presupun, nu stiu. Vad in simulator semnale aprox egale in bazele prefinalilor si ...atat. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 16, 2024 Partajează Postat Iulie 16, 2024 Incercati sa decriptati din simulari: ********************************** ************************** **************************** Curentul de repaus este cheia. Link spre comentariu
Costa Postat Iulie 16, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2024 Multumesc pt simulari. 3 hours ago, dumitrumy said: Curentul de repaus este cheia. https://www.passlabs.com/technical_article/leaving-class-a/ -Class B has no bias current, Class AB has a moderate bias current, and Class A has a high bias current. Class AB push-pull amplifiers are hybrids between Class B and Class A. Class AB run Class A at low power levels, and become Class B amplifiers at output currents determined by the bias. (nota mea-bias clasa AB=20-50mA , clasa A >700mA, clasa B=?zero ?) Pt amp blameless Douglas S clasa B (cel din fisierul cu simularea de mai sus) ,ce se regleaza din multitura etajului pilot ? polarizare finali ? ce nivel de curent prin finali ? se poate trece in functionare clasa AB daca crestem prea mult bias ? Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 16, 2024 Partajează Postat Iulie 16, 2024 Acum 2 ore, Costa a spus: ce se regleaza din multitura etajului pilot ? polarizare finali ? ce nivel de curent prin finali ? Pai cum ati ales 80% la potentiometru? Link spre comentariu
Costa Postat Iulie 16, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2024 Pozitia de 80% e intamplatoare. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Iulie 16, 2024 Partajează Postat Iulie 16, 2024 (editat) Si de ce nu ati masurat curentul de repaus? Se face cu zero volti la intrare. Sau cu 10mV intrare, vazut curentul prin finali cand tensiunea de iesire trece prin zero. Editat Iulie 16, 2024 de dumitrumy Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum