dumitrumy Postat Iulie 10, 2024 Partajează Postat Iulie 10, 2024 (editat) 1 oră în urmă, Costa a spus: Am greseli in simulator, n-am citit bine schema pt ca nu functioneaza. Faceti schema progresiv, impartita in 3 parti sa zicem: intrare-driver-finali: ****************************** Editat Iulie 10, 2024 de dumitrumy Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 10, 2024 Partajează Postat Iulie 10, 2024 Acum 3 ore, Costa a spus: .................... Cu Eagle free cablaj max 100x80mm. Schema de mai sus incape pe o placuta de 100x80mm. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 10, 2024 Partajează Postat Iulie 10, 2024 Acum 3 ore, Costa a spus: Cateva comentarii de incepator. Sunt primele scheme,cablaje industriale la care privesc. Cablajele par aerisite ,fara prioritate pe simetrie. Incerc sa observ asezarea ,alimentarile ,planul de masa,separarea zonei de semnal mic ,dispunerea unor componente care ar putea induce zgomot. Pt mai multe concluzii lipsesc informatiile despre amplasarea acelei placi in carcasa, restul modulelor. PCB-ul din link-ul urmator trebuie salvat , nimic nu e nemuritor pe internet : Link spre comentariu
Costa Postat Iulie 10, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2024 Aproape bine simularea Q13 in ?off ? dar sinusoida arata bine pe sarcina de 8ohm. Schema simplificata,tranzistori ce am gasit la repezeala. Link spre comentariu
Costa Postat Iulie 10, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2024 @cristi7521-Ideea cu alte softuri pt un cablaj mai mare e f buna. @dumitrumy-v-am ascultat ,am simplificat schema ,apoi cateva erori corectate si in final am semnal pe iesire. @hpavictor-un gest frumos sa oferiti acest cablaj . Am multe date salvate ,ramane de vazut daca-mi sunt de folos. N-am cum sa identific inovatile acestor scheme. Link spre comentariu
Costa Postat Iulie 11, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2024 Metoda de legare mecanica pt tranz diferential, conform diyaudio Acolo zice ca si tranz din sursa de curent a diferentialului se leaga la fel. https://www.diyaudio.com/media/build-guides/diyaudio-diyab-build-guide-v1.0.pdf Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 11, 2024 Partajează Postat Iulie 11, 2024 Le mai poti baga intr-un tub termocontractabil cu o picatura de pasta de transfer termic intre ele. Metoda Leco. Link spre comentariu
Costa Postat Iulie 11, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2024 Va rog daca vreti sa-mi spuneti : 1-semireglabilul pt dc offset,aici pozitionat intre emitoare val 1k,in alte scheme dupa rezistentele de100R, val 100-500R In simulator e util la reglarea dc offset. Poate sa influenteze negativ functionarea diferentialului ? valoarea cum se alege ? care e pozitionarea optima ? 2-rezistenta de separare pt masa de semnal mic este in paralel cu doua diode ?-ce rol au ? sunteaza la masa R4 pt v>0.7 ? care e scopul ? 3-in multe scheme R5 din baza lui Q2 este legat la masa prin C3-electrolitic , ce rol are C4 ? modifica impedanta ? Link spre comentariu
edu Postat Iulie 11, 2024 Partajează Postat Iulie 11, 2024 On 7/8/2024 at 9:22 PM, Ovidanie said: Nu este o ocazie buna pt ascultat amplificatoare. Mai degraba este o ocazie pentru socializare si pentru schimb de experienta. Multi oameni, fiecare are ceva de spus, unii vor sa explice ce aud, altii explica ce nu aud si ar trebui sa auda, etc. Plus ca asemenea intruniri de obicei se tin in locuri care nu sunt propice auditiilor... Nu am nimic impotriva socializarii dupa terminarea testelor Pentru teste blind corecte sunt necesare conditii decente, e adevarat, dar nu stiu alta metoda pentru a obtine rezultate in care sa putem avea incredere. Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 11, 2024 Partajează Postat Iulie 11, 2024 (editat) @CostaPuneti simulatorul sa va indice PSF-urile tranzistoarelor (tensiuni si curenti în diverse puncte din schema). S-ar putea sa aveti o surpriza si sa va îndoiti de valorile rezistoarelor din colectoarele diferentialului de la intrare (lipseste punctul zecimal între cifre). Aviz amatorilor de reprodus "schieme" celebre. Editat Iulie 11, 2024 de franzm Link spre comentariu
edu Postat Iulie 11, 2024 Partajează Postat Iulie 11, 2024 Eu nu inteleg rostul legaturii evidentiate, C6 + R18 ar trebui legate la masa. Link spre comentariu
Costa Postat Iulie 11, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2024 (editat) Acea parte de schema a fost prezentata doar pt intrebari ,vina mea ca nu am explicat. Aici schema completa : https://www.diyaudio.com/media/build-guides/diyaudio-diyab-build-guide-v1.0.pdf Atentionarea e bine venita. Am intalnit erori de tiparire sau evident intentionate, unele rezolvate in simulator. Pt PSF-punctul static de functionare si dreapta de sarcina e de citit. C6-R18 nu la masa. Editat Iulie 11, 2024 de Costa completare Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 11, 2024 Partajează Postat Iulie 11, 2024 1 oră în urmă, edu a spus: Eu nu inteleg rostul legaturii evidentiate, C6 + R18 ar trebui legate la masa. Cititi clasicii, de ex pe Hawksford. Acum 30 minute, Costa a spus: Am intalnit erori de tiparire sau evident intentionate, unele rezolvate in simulator. De aceea, prima analiza se face cu ajutorul simulatorului dintre urechi. Link spre comentariu
edu Postat Iulie 11, 2024 Partajează Postat Iulie 11, 2024 40 minutes ago, franzm said: Cititi clasicii, de ex pe Hawksford. Ma puteti ajuta cu un titlu de carte sau de articol, va rog? Intre timp, R19 + R18 par un simplu divizor rezistiv pentru a furniza o tensiune cat de cat stabila pentru Q3 si Q4. Legatura evidentiata ma astept sa degradeze performantele etajului de intrare. Link spre comentariu
Costa Postat Iulie 12, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2024 https://scholar.google.com/citations?user=Z3a4dqAAAAAJ&hl=en https://www.researchgate.net/profile/Malcolm-Hawksford-2/publication/269099597_Distortion_Correction_in_Audio_Power_Amplifiers/links/56af5cff08ae3f3dbcb99479/Distortion-Correction-in-Audio-Power-Amplifiers.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum