Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator incepator

Postări Recomandate

In primul rand discutia despre amplificatoarele fabulos de scumpe nu prea are sens aici,. 

Daca un moderator crede ca e cazul, il rog sa stearga off-topicul ( - scuze pt acesta).

In al doilea rand, ca sa ii raspund lui RR - un amplificator scump are raportul S/Z de 120-130dB (uneori chiar mai mult), iar la o placa de sunet eu nu cred in cei 114dB declarati, din experienta as mai taia din "coada vulpii". 

Chiar cu o placa scumpa, cu alimentare externa liniara, tot nu cred ca se pot vedea bine armonicele superioare, posibil sa fie inca inecate in  zgomotul placii.

In plus, amprenta acustica a unui amplificator va fi [+/-] diferita cu fiecare model de incinte acustice cu care este asociat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 310
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu nu stiu ce va mai pierdeti timpul cu tot felul de explicatii !?!?!

E clar ca omul ori nu vrea sa inteleaga electrinica ori e cineva care defact doar se distreazape seama voastra/noastra.

Intrebari care de doi ani se repeta intr-una, scheme care de care mai stalcita si ras-simulata.

Link spre comentariu

Majoritatea placilor audio pt home use  sunt pacatoase pe partea de ADC, ele sunt dedicate segmentului gamming dar mai sunt si exceptii precum cea de la EvGA NU Audio, placa construita cu componente de calitate,  dacuri separate, pe intrare AKM AK5572- 32bit 121 db iar pe iesire  AK4493 iar OP-ampul AD8056 este interschimbabil. 

Dupa asa ceva salivam intr-un timp dar din pacate aceasta placa a fost scoasa de pe piata din cauza unui barbecue la o fabrica AKM a orezarilor. Nu stiu daca a mai revenit pe piata.

EVGA - Articles - EVGA Nu Audio

Link spre comentariu
Acum 11 ore, Costa a spus:

Cele trei surse de alim 2x27v ,1x41v , 1x30v complica executia.

Nu sunt 3 surse, sunt ori 4 ori 2 duble. +30V se obtin din +41V ce se obtin din aceeasi infasurare (dubla) ca si -41.

Pai se merita si daca ne gandim cine a proiectat-o.

Iar parerea mea este ca prezentarea semnalului pe iesire din simulare este doar pt impresia artistica. Puneti la toate amplficatoarele simulate distorsiunile.

14o2.png

Editat de dumitrumy
Link spre comentariu

Un motiv bun să nu posteze caerva diverse măsurători, este că întotdeauna se găsește cineva să desconsidere totul

Să vă povestesc strict cazul meu, întntămplarea s-a petrecut  pe acest forum:

Mă mănâncă în cur să prezint cate ceva, din ce am eu prin casă. Am început cu un DAC RD26 și fiindcă e forum tehnic, l-am demontat  și am postat poze detaliate cu absolut toate componentele, nu doar poze cu carcasa. Și în loc să se discute constructiv, un coleg început să comenteze că ce să vezi, fraierii care l-au proiectat fac greșeli de începători și că nu știu care pin trebuia legat la masă, că numai săracii corectează greșelile cu ștrapuri, cei ce se respectă refac cablajele. Nu l-a interesat că e prototip. Apoi alt coleg a pomenit ceva despre preț, altul mai spiritual a reamintit că prost e ăla care dă, nu ăla care cere. Cam așa a fost discuția, nimic tehnic.

Pe lângă cârcotașii de pe forumuri mai sunt bloggeri și papagalii de YouTube, care se intrec în păreri, chiar dacă nu au nici o treabă cu realitatea.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu
Acum 7 ore, dumitrumy a spus:

Multiplicator de capacitate= filtraj mult mai bun decat la finali.

Acum 4 ore, mihaiaurul a spus:

Amplifică capacitatea condensatorului din baza lor cu β.

Va multumesc pentru explicatii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări