Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cei mai in varsta motociclsti activi, pana la ce varsta mai putem urca pe motor.

ionut120v

Postări Recomandate

Acum 2 ore, BRANCA a spus:

ionut120v.La e-scooter e nevoie de permis?

Merge cu permis B ,dar pe vremea mea se da si A daca iti tineai echilibrul pe motor.

Acum 1 oră, Ovidanie a spus:

250 cc ar fi cam minimum, eu am 1.83m și 100kg, am încercat cu 125ccc și nu prea mă duce.  Să știi că gumele bune pt offroad nu sunt ieftine. Ar mai fi o problemă, cu incălecatul motocicletei. Nu știu ce înălțime ai, dar eu, la kintalul meu,  a trebuit să reglez suspensia mai înălțată și mai rigidă. Sunt la limita șpagatului când o încalec. Precizez că am 50 ani.

Eu sunt fulg, mi-e ciuda ca nu gasesc motor sau e-scooter foarte usor, deorece principala greutate care trebuie sa o urce pe munte e greutatea proprie a vehiculului.

Pentru mine e suficienta si o trotineta dual motor, dar rotile alea mici nu merg prin grohotisul ala.

As putea modifica e-scooterul pe dual motor, asa ar urca( marginal urca cu 1x3kw , dar e cam de unica folosinta motorul)

Cat priveste urcatul, ma pot urca pe cal, dar pe motor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 91
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• roadrunner

19

• ionut120v

16

• doru3160

14

• Ovidanie

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 55 minute, ionut120v a spus:

...Eu sunt fulg, mi-e ciuda ca nu gasesc motor sau e-scooter foarte usor, deorece principala greutate care trebuie sa o urce pe munte e greutatea proprie a vehiculului.

...

Cat priveste urcatul, ma pot urca pe cal, dar pe motor.

Nu-i vorba că nu te poți cocoța pe motor, problema dacă ajungi să pui piciorul jos, dar nu  stând pe o bucă in șa. Că nu puține vor fi situațiile când va trebui să pleci de pe loc in timp ce trebuie să susții și 30% din greutatea motocicletei, și să faci asta stând într-un picior. La asemenea manevre sufăr eu. Morocicleta e puțin prea inaltă, fiindcă nu am cumpărat un telescop și un arc spate adecvate pt greutatea mea, am reglat suspensia tensionând arcul existent, și am ridicat motocicleta vreo 10cm.

Dacă spui că ai kg puține, uită-te după o Husqvarna de 125cc, adaptează-i un eșapament mai silențios și garantat o să fii mulțumit.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Are suspensie pe roata din spate??

Eu in viața asta nu o să mai ies cu motocicleta pe șosea. Mă plimb doar pe dealuri, în jurul satului, uneori intru și prin pădure.

E frumoasă acea Harley-Davidson, dar pe dealuri,  nu urcă!

Link spre comentariu
doru3160
Acum 2 ore, Ovidanie a spus:

E frumoasă acea Harley-Davidson, dar pe dealuri,  nu urcă!

O capră din asta îți trebuie pe coclauri... ca doar n-ai sa zici ca nici asta nu urcă. Urca și singura... 

jackphinnbigsideview.jpg

Link spre comentariu

Am bagat ieri o tura (mica) pana in Belfast in Irlanda de Nord si inapoi (500Km) si la intors m-a plouat intermitent dar a fost OK. M-am oprit de doua ori o data la dus si o data la intors sa-mi dezmortesc bucile in rest pot zice ca a meritat drumul. Mai aveam "oboseala" sa mai fac 200Km daca era necesar ceea ce ma face sa cred ca inca sunt in buna de stare de functionare la 55 spre 56). 

Legat de motociclete si alegerile lor, fiecare isi stie limitele fizice si din pacate trebuie sa fi in buna conditie fizica daca ai de gand sa te dai serios. Daca vrei sa te dai pe dealuri si off road nu e nevoie de putere mare ca oricum nu o poti folosii pe toata, o motocicleta mai usoara ca s-o poti sustine cand te opresti intr-o pozitie unde trebuie s-o sustii e musai (si s-o ridici singur fara probleme) cum a zis @Ovidanie ca poti pune piciorul jos si cand terenul e nefavorabil e foarte important altfel te pui singur in niste situatii imposibile. Multi de categoria de varsta sin care fac parte 50-60 care isi permit motociclete mult mai bune decat cand erau tineri, cumpara niste monstrii (BMW GS1200 KTM1290 si se baga pe frumuri de tara/forestiere sau mai rau pe pajisti) le culca pe o parte si nu le mai pot ridica (ca au si obiceiul sa le umple de cutii de bagaje) - nu mai zic ca n-au conditie fizica, e o neacdecvare toatala pe care o vezi la tot pasul. Pe doua roti trebuiesa-ti stii limitele sa cunosti masina pe care te dai si limitele ei dupa care te adaptezi la conditile de drum vreme, altfel ajungi la spital sau la morga.

RR 

Link spre comentariu

@ionut120v aia e perfecta. (si multe altele din categoria aia)

Eu am o problema cu astea ca nu am unde sa ma dau cu ele in IRL (singurele locuri ar fi unde se tin cursele de motocros si acolo in principiu ca destul de complicat cu asigurarea) in rest nu exista drum/loc public unde ai voie. Ma mai dau in Romania cand vin dar in zona mea Brasov/Sacele dar devine tot mai complicat. Cand eram de 16 ani urcam din Brasov pana pe Postavarul pe 50cm3 acum daca incerc acelasi traseu cheama turistii Jandarmii. Mai sunt locuri izolate care le stiu localnicii dar e tot mai complicat ca trebuie sa mergi pe sosele ca sa ajungi la ele sau sa pui motorul pe remorca pana acolo. Mai sunt tour operators dar s-au cam scumpit si astia si e complicat ca trebuie sa fie un grup de min 4  persoane + ghid.

Pe vremurile comuniste era mult mai usor, cum ieseai de pe drum public erai ok, acum sigur esti pe proprietatea cuiva sau deranjezi un turist (sau un jandarm zelos care culmea si el e pe motor sau pe ATV) nu ai ce face s-au schimbat timpurile si noi odata cu ele.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

In jurul marelor orase asa este, nu prea ai cum sa te plimbi fara sa deranjezi. Daca este oras turistic, este si mai restrictiv, este plin de pensiuni la marginea oraselor.

Dar sunt si cazuri, cum este al meu, am casa la 18Km de Suceava, in localitatea Ilisesti, ma pot plimba pe toate dealurile si pasunile din jurul satului, fara mare deranj. Se mai autosesizeaza cate un caine care pazeste oile, eu cred ca javrele se activeaza din prea multa plictiseala. Eu imi vad de plimbarea mea, nu accelerez ca prostul sa fac araturi pe imas, nu ma apropii de turmele de oi, sa le sperii,  am esapamentul regulamentar, fac tot posibilul sa nu deranjez.

Uneori mai vad motociclisti, de fapt intai aud motoarele apoi vad faptasii. In cele mai multe cazuri  distreaza in grup, majoritatea sunt niste huligani, nu au nici o jena sa intre in culturile oamenilor, am vazut motocicletele in lanul cu rapita, baetii si fetele faceau poze. S-au suparat foarte tare cand le-am facut si eu poze. Erau niste smecherasi din Cajvana, venisera cu 3 motocicletele si 2 ATV-uri, cu gagici cu tot, m-au amenintat in fel si chip, si-au umflat muschii, dar s-au inmuiat complet cand au vazut camera GoPro montata pe coarnele motocicletei mele. Stiu ca implicarea mea a fost zadarnica, nu am rezolvat nimic dar macar i-am deranjat teribil. Una din femeile din grup, m-a intrebat direct, ce treaba am eu, de ce ma bag ca prostu'  in seama, mai ales ca nu este ogorul meu.  I-am raspuns ca plec in treaba mea si nu ma mai bag in seama, daca pot sa-mi raspunda la o intrebare: Eu de ce nu am dreptul sa fiu prost?  Daca ei ca niste prosti, strica cultura omului, fiindca asa au ei chef, eu de ce nu am voie sa fiu prost? De ce nu am aceleasi drepturi ca ei? sa fac gratuit o bagare in seama pe Facebook, Instagram si pe pagina web a  primariei din Cajvana? Mi-a raspuns ca nu-i frumos sa fac rau oamenilor, mai ales ca nu-i cunosc, si de fapt ei nu m-au suparat cu nimic. La randul meu i-am intrebat de ce vor sa-i faca rau omului care a plantat rapita, de ce au distrus partial cultura, nu se gandesc ca omul o sa se necajeasca cand va vedea urme de roti in cultura lui? Cum nu ne puneam de acord am propus ca totul sa se transforme intr-o discutie publica, sa dezbatem problema pe retelele de socializare. Si am plecat.

Dupa vreo 4 ore m-a sunat o cunostinta de-a mea, rugandu-ma sa nu public nimic pe Facebook, ca unul dintre huliganii aia era fiul lui, iar nevasta-sa lucreaza in invatamant, si ei nu l-au educat asa, anturajul este de vina.

Link spre comentariu
Postat (editat)

schelavulcan.jpgNici la mine nu ar fi probleme, am o varianta sa evit drumurile publice chiar si comunale, pe acolo se mai plimba motociclisti dar n-au ce strica, goluri alpine cu grohotis, stanile sunt mai  devale.

Editat de ionut120v
Link spre comentariu
Acum 54 minute, Ovidanie a spus:

Dar sunt si cazuri, cum este al meu, am casa la 18Km de Suceava, in localitatea Ilisesti, ma pot plimba pe toate dealurile si pasunile din jurul satului, fara mare deranj.

norocosilor.

RR

Link spre comentariu

La 58 de ani , ma urc zilnic pe una din ele, cel putin pentru naveta la / de la serviciu. Dar e din ce in ce mai greu si nesigur. Nu din cauza varstei ci a traficului si a ceea ce se intampla in trafic. Nu stiu cum e cu degradarea simtului echilibrului , pe motoare inca n-am sesizat. In schimb , cu scuterul electric (roti mici) , abia merg in linie dreapta....

motoare.jpg

Link spre comentariu

Deci esti intr-o tara cu mult soare (si dupa damigenele din fundal)

Eu can ma mai sui pe 125 lui fica mea sunt un pic nesigur pana ma ajustez ca vireaza foarte usor si ma simt ca pe bicicleta. (si arat ca un elefant pe o bicleta de circ la 110Kg/183cm)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Damigenele alea-s goale, prin urmare n-am chiar atat de mult soare. Dar nu ma plang. Sunt in tara , zona Nord-Vest.

Asfalt uscat!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări