Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cei mai in varsta motociclsti activi, pana la ce varsta mai putem urca pe motor.

ionut120v

Postări Recomandate

• Răspunsuri 91
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• roadrunner

19

• ionut120v

16

• doru3160

14

• Ovidanie

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu cred că de fapt,  moșu din linkul tău nu a coborât de pe motocicletă. In țările cu climă caldă.A mers toată viața cu motocicleta, pt el e o a doua natură.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu
doru3160

La clima noastră, majoritatea care au făcut exces de mers pe motor se aleg cu boli articulare. La noi, la 97 ani merge pe motor un moș care a descoperit motorul la 95, și nu a fost afectat de dureri reumatice. Un echipament bun ajută, dar nu protejează în totalitate. 

Link spre comentariu

Probabil la unii infalamatia se exacerbeaza la frig. nu fac parte din caregoria aia, totul tine de wear and tear.

Problema la varsnici este deteriorarea urechii interne si afectarea simtului echilibrului, asta e o prblema incompatibila cu mersul pe motor.

Link spre comentariu
Acum 16 ore, Ovidanie a spus:

Eu cred că de fapt,  moșu din linkul tău nu a coborât de pe motocicletă. In țările cu climă caldă.

Noua Zeelanda nu e o tara cu clima calda. (e cam la fel cu UK si Irlanda). Am prieteni care inca merg la curse la 59 de ani, chiar vorbeam aseara cu unul din ei care-si instruieste nepotul de 10 ani si nepoata de 7 ani care participa la curse amnadoi. Aia mica nu stie sa schimbe vitezele si merge numai in viteza a patra. Ca sa plece la start sunt necesari doi adulti unul schimba in viteza a 4-a cu mana ai al doilea tine motocicleta (50cm3) vertical ca fata nu ajunge cu ambele picioare jos. Fiind usoara pleaca si cu a 4-a ca are ambreiaj centrifugal 

RR 

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Nu am văzut că e vorba de Noua Zeelandă. La 50 ani nu poți urca pe motocicletă. Adică poți incerca, poți invăța să schimbi vitezele și tot restul, dar la prima situație critică, kaput. La fel e și cu bicicleta. Nu te apuci la 50  ani de bicicletă. E drept că sunt mulți bicicliști și motocicliști care trecuți de 50, dar ăia au inceput in copilărie sau adolescență, și-au rodat reflexele, sunt atât de intipărite in "bios-ul" lor incât funcționează și la 65 ani.

Cunosc o femeie din Suceava care la 45 ani, vrând să slăbească, și-a luat bicicletă. A ieșit in parc și o săptămână totul părea in regulă, asta pănă i-a ieșit un copil in față, a frânat corespunzător dar când bicicleta s-a oprit, a uitat să se sprijine in picior. S-a ținut de coarnele bicicletei până în ultima clipă, când s-a trântit de asfalt. Noroc că era la marginea aleii, capul a ajuns pe spațiul verde. Un martor ocular a descris scena drept "Monumentul prăbușirii".

Link spre comentariu

Bună asta cu "Monumentul prăbușirii".

Însă Doamne ferește de așa ceva! Bine că nu au fost urmări grave.

În legătură cu subiectul, se vede în link-ul din primul post că este vorba despre Auckland.

Link spre comentariu

Fiind o necuoscuta ramane sa va pe propria piele cat o sa mai pot merge. nu merg la curse, merg pe munte, la plimbare semi offroad, dar pe acolo nu merge nici 4x4 trebe musai motor, ATV-ul e un alt instrument de rupt gatul pe potecile alea.

Link spre comentariu
doru3160

Am mers cativa ani in tinerete pe motor, dar m-am lasat. Nu-i inteleg pe astia din zilele noastre de ce cred ca sunt mai macho daca motorul face ca toti dracii sub ei. Vezi cate o drujba cu motor de 125 ca face galagia de pe lume, si un motor de 1300 nici nu-l auzi, omul merge foarte degajat, spre deosebire de taunii aia care tin sa se auda de la 2km. Le-as lua certificatele pe capete, sa se invete minte ca si poluarea fonica tot poluare este si provoaca daune sanatatii celorlalti.

Link spre comentariu
doru3160
Citat

„Hai să ne facem auziți” nu este doar un eveniment moto, ci și un demers de responsabilitate socială, care urmărește să aducă în atenție nevoia de siguranță și respect reciproc în trafic. Este un strigăt puternic pentru conștientizarea prezenței motocicliștilor în trafic.

Asta e tare de tot...e demna de ''ai umor''.

https://www.facebook.com/share/r/BFUxGErhYJWcepxH/

Link spre comentariu

Problema e mai mult de putinta, Ca motociclist mersul cu vitaza si depasirile sunt un pericol, trebuie mers cu toata lumea in coloana, cand e liber poti sa ii dai. la varsta mea nu mai sunt curios de 200/h. si de 8000 rpm.

Au dreptate colegii. poluarea fonica e pentru cei tineri, am model vechi 250 cc fara pretentii nu arat bine nici eu nici motorul, nu e de parada exista si varianta electrica, am si din aia, dar pe munte papa bateria urgent si e grea.

Nu fac kilometri multi, nu cunosc lumea nu ies la parade, de multe ori ma simt mai comod pe motor ca la volan.

Link spre comentariu

Varsta la care poti urca pe motocicleta e data de ausvaisul medical. Daca doctorul zice nu, aia e, te conformezi, fie ca ai 20 de ani, fie ca ai 90 de ani!

Link spre comentariu

Da, daca ar fi facute pe bune controalele medicale. Sau daca medicii de familie sau medicii de pe sectiile spitalului ar informa politia ca pacientul nu mai este capabil sa sofeze fara a fi pericol pt cei din jur. Caz in Suceava, a fost si la TV. Pompierii faceau un test, care este timpul necesar ca masina de interventii sa ajunga la periferia orasului, in ora de varf, cand traficul este aglomerat.  Pe o portiune de 1Km, de la fosta ''Fabrica de Rulmenti'' si pana in giratoriul de la ''Zidul Mortii'', o ditamai masina de interventii, cu girofare, faruri care bliteaza, sirene si o goarna pneumatica, care claxona atat de tare ca se cutremura soseaua, deci acea masina a stat aproape 1Km,  in spatele unei Dacia 1300, condusa cu 35Km/h de un mos trecut de 70 ani.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări