Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Acoperiș din tabla cutata

Postări Recomandate

Bună ziua oameni buni, de curând am făcut o magazie mai mare cu acoperiș in două ape(100m²)și urmează să îl acoper cu tablă cutată T18 și cu grosimea de 0.4-0.45mm. Foile de tablă vor fi de 200 și 240cm lungime.

Asteria la este din scândură de 10 batută din 40 in 40cm.

Întrebarea mea este cam câte autoforante sa folosesc la fiecare foaie de tablă? Acestea se infiletează pe partea superioară a profilului T18 sau jos între profile? Am vizionat multe clipuri video pe YouTube dar nu m-am lămurit căci erau montate in ambele feluri.

Ce lungime să aibă autoforantele, căci dacă le pun jos între profile, sunt suficiente de 35mm dar dacă le pun sus pe profil mi se par scurte căci 18 mm are numai înălțimea profilului și doar vreo 12-13mm se mai înșurubează in scândură.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Dacă luați autofiletante cu garnitură de cauciuc, le puteți monta între profile fără grijă.Astfel folosiți șuruburi mai scurte și îmbinarea e mai fermă.Cam 15 șuruburi per foaie de tablă ajung.

Link spre comentariu

La fel am gândit și eu totuși foarte mulți spun că acele garnituri EPDM cedează după câțiva ani, ce se va întâmpla atunci, nu va intra apa? Pentru că din punctul meu de vedere este exclusă înlocuirea lor...

Link spre comentariu
Acum 3 ore, mala a spus:

La fel am gândit și eu totuși foarte mulți spun că acele garnituri EPDM cedează după câțiva ani, ce se va întâmpla atunci, nu va intra apa?

Unele crapa altele nu. Saiba aia e un pic concava si aduna garnitura sub ea. Chiar daca crapa, nu va intra apa. 

Dupa parerea mea e mai bine sa stranga jos, sus nu va fi niciodata strangere ferma.

Link spre comentariu

Am la casa acoperis similar din 2008.

La vremea aceea am dat desenul acoperisului la reprezentant si mi-a adus foile de tabla taiate la fix, unele avand si 4 m lungime. 

Le-am pus singur urmand instructiunile reprezentantului. 

Suruburi de 35 intre cute cam 12? pe m iar la imbinarea tablelor suruburi de 20 pe varf. Suruburile de prindere sunt puse la fiecare stachet, o cuta da una nu. 

Peste astereala e folie anticondens si stacheti paraleli la 40 cm.

Pana acum nu am probleme, doar ca, acum e foarte prafuit si ar necesira curatire.

Garniturile se poarta onorabil, ai grija sa nu se deformeze saiba la strangere. Nu zic marca dar era cea mai tare la timpul acela. 

Link spre comentariu
Acum 16 ore, mala a spus:

La fel am gândit și eu totuși foarte mulți spun că acele garnituri EPDM cedează după câțiva ani, ce se va întâmpla atunci, nu va intra apa? Pentru că din punctul meu de vedere este exclusă înlocuirea lor...

Să știți că așa este, sau cel puțin la mine așa s-a întâmplat, după un timp acele garnituri de cauciuc crapă și nu mai etanșează bine. Am mai multe construcții făcute printre care și un garaj la care acoperișul este din tablă cutată montată cu  autoforante cu garnitură din cauciuc între cute și pe cute. După  o ploaie zdravănă, pe interior,  în dreptul unora dintre cele  care sunt montate între cute ( nu la toate) este umed, nu tare dar se vede. Sfatul meu este să le montați pe cute chiar dacă costul pe autoforante este un pic mai mare. Pun câteva poze să vă puteți da seama https://postimg.cc/grt8Vd8X https://postimg.cc/pyLK5yhM https://i.postimg.cc/bNgTYfDj/20240531-080856.jpg

Link spre comentariu
Acum 10 ore, yo7lhe a spus:

Am la casa acoperis similar din 2008.

La vremea aceea am dat desenul acoperisului la reprezentant si mi-a adus foile de tabla taiate la fix, unele avand si 4 m lungime. 

Le-am pus singur urmand instructiunile reprezentantului. 

Suruburi de 35 intre cute cam 12? pe m iar la imbinarea tablelor suruburi de 20 pe varf. Suruburile de prindere sunt puse la fiecare stachet, o cuta da una nu. 

Peste astereala e folie anticondens si stacheti paraleli la 40 cm.

Pana acum nu am probleme, doar ca, acum e foarte prafuit si ar necesira curatire.

Garniturile se poarta onorabil, ai grija sa nu se deformeze saiba la strangere. Nu zic marca dar era cea mai tare la timpul acela. 

Mulțumesc pentru răspunsul dumneavoastră, întrebarea mea este de ce ați pus șuruburi de 20 pe vârf că de-abia au intrat în asterială? Nu erau mai bune cele de 35 că intrau cu mult mai mult? Zic, nu știu...

Link spre comentariu
Acum 3 ore, mala a spus:

Mulțumesc pentru răspunsul dumneavoastră, întrebarea mea este de ce ați pus șuruburi de 20 pe vârf că de-abia au intrat în asterială? Nu erau mai bune cele de 35 că intrau cu mult mai mult? Zic, nu știu...

Cum ați reușit să puneți singur foile de tabla cutata de 4 m?

Îmi puteți oferi câteva detalii vă rog?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări