Sebastiann Postat Mai 29, 2024 Partajează Postat Mai 29, 2024 Buna ziua.As avea nevoie de ajutorul dumneavoastra.Recent am cumparat o drona care are o problema la unul dintre motoarele elicelor.Am achizitionat un motor de schimb dar problema e ca are toate firele negre.Va rog sa ma ajutati cu un sfat/solutie cum sa identific care e +/-.Celelate motorase au fire de culorile rosu/negru/galben.atasez si o poza cu motorasul. Va multumesc anticipat. Link spre comentariu
validae Postat Mai 29, 2024 Partajează Postat Mai 29, 2024 Astea sunt motoare ,,brushless,, BLDC. Adică motoare trifazate, comandate cu frecvență variabilă de un driver dedicat. Montezi cele trei fire la întâmplare și testezi cu turație mică drona, iar dacă motorul montat așa ,,trage,, drona într-o parte, schimbi două fire între ele și testezi iar.. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Mai 29, 2024 Partajează Postat Mai 29, 2024 (editat) Cum a zis si validae, la drone si aeromodele se folosesc motoare bldc outrunner, nu au un +/- dedicat, le legi la intamplare si daca se invarte in sensul gresit schimbi 2 fire intre ele si se inverseaza sensul. Insa sa nu fie cu probleme driver-ul, ESC, la motoarele astea daca se duce vre-un rulment, altfel nu prea se defecteaza, elicea le ofera un flux mare de aer si nu prea se supraincalzesc sa faca scurt vre-un bobinaj. Editat Mai 29, 2024 de Bandi Szasz Link spre comentariu
Sebastiann Postat Mai 29, 2024 Autor Partajează Postat Mai 29, 2024 Buna ziua.Va multumesc de respuns.Asa am sa fac.Este brushless.Eu nu l-am conectat de frica sa nu il ard.Nu este pericol sa il ard incercand mai multe cobinatii? Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 29, 2024 Partajează Postat Mai 29, 2024 (editat) Da, e motoras BLCD sensorless. Daca inversezi firele nu se intimpla nimic, doar se invirte in sens invers. In acesc caz inversezi (oricare) 2 fire intre ele. Editat Mai 29, 2024 de sesebe Link spre comentariu
validae Postat Mai 29, 2024 Partajează Postat Mai 29, 2024 Nu e niciun pericol, se schimbă doar sensul inițial de rotație. Link spre comentariu
Sebastiann Postat Mai 29, 2024 Autor Partajează Postat Mai 29, 2024 Am facut eu o prostie.Am incercat sa montez aparatori de elice iar surubul de fixare era prea lung si a atins ceva in motoras.dupa ce l-am dat jos nu a mai functionat motorasul,mergea sacadat.Incerc cu cel nou,sper sa nu fie placa ESC.Va multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Mai 29, 2024 Partajează Postat Mai 29, 2024 Ai întrerupt una din bobine cu șurubul prea lung, acum mergea ,,în două faze,, sau echivalentul auto ,,în trei pistoane,,.... Link spre comentariu
Sebastiann Postat Mai 29, 2024 Autor Partajează Postat Mai 29, 2024 Revin cu rezultatul dupa ce schimb motorasul. Link spre comentariu
Sebastiann Postat Mai 29, 2024 Autor Partajează Postat Mai 29, 2024 Va multumesc inca odata pentru suport si ajutor.Am reusit sa schimb motorasul iar acum totul e din nou functional.Legat de motorasul vechi pe care l-am stricat,mai poate fi reparat sau nu merita,costurile probabil fiind apropiate de unul nou (80 ron)? Link spre comentariu
validae Postat Mai 29, 2024 Partajează Postat Mai 29, 2024 Dacă bobina afectată nu e compromisă total, ci doar întreruptă, iar motorașul se poate demonta relativ ușor, s-ar putea repara ieftin și repede. Link spre comentariu
Sebastiann Postat Mai 29, 2024 Autor Partajează Postat Mai 29, 2024 Am inteles.Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum