Costa Postat Iulie 11, 2024 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2024 Acele carti plus o buna cunoastere a lb.engleze tehnice si completate cu ceva experienta in electronica audio avansata . Link spre comentariu
Costa Postat Octombrie 4, 2024 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2024 On 7/9/2024 at 10:06 PM, edu said: ai cumparat deja un DAC? Abia azi am reusit ,acel SMSL SU-1. Incerc sa-l "judec" pe piese mai cunoscute. Prin USB apreciez ca pe inalte e putin defavorabil si pe bas mai bine. Am scapat de un zgomot al tabletei din pauza a 2 melodii. Link spre comentariu
Costa Postat Octombrie 6, 2024 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2024 On 5/29/2024 at 5:23 PM, Costa said: Am privit materialul propus pt SU1 cu interiorul. Tot acolo este un grafic pt raspunsului in fr si peste 15khz are o cadere abrupta...dar care nu corespunde cu datele de pe "audiosciencereview". In prezentarile de pe yt pt cum se aude: -SU1 este apreciat mai mult, pretul mic cred ca are o parte din merite,iar unul zice ca accentueaza basul... -D6 are un "sunet nenatural" si e bun la banii astia. Opinii obiective sau nu,ca multe altele in audio simturile difera,poate interese. Din pacate concluzia personala o avem doar dupa ce cumparam. Am subliniat cate ceva in citatul redat. Site-ul : https://www.techpowerup.com/review/s-m-s-l-su-1-dac/ a fost mai corect decat "audiosciencereview" cu datele publicate. Dupa multe auditii concluzia ,SU-1 are o pierdere pe inalte sesizabila chiar si cu urechile mele batrane facand piesele sa-si piarda din stralucire. Ce obtin cu semnalul din tableta e sensibil mai bun ,o mare bila alba pt Samsung. In specificatiile SU-1 abunda informatiile tehnice pe partea digitala si zero date pe partea analogica audio . Sper sa pot face retur ... Link spre comentariu
sonic11 Postat Octombrie 7, 2024 Partajează Postat Octombrie 7, 2024 Eu zic ca ceva nu e concludent în probele facute de dv...acea tableta nu are cum sa fie mai performanta de cat SU1...ceva nu se leagă. Link spre comentariu
edu Postat Octombrie 7, 2024 Partajează Postat Octombrie 7, 2024 Eu as lua la mana setarile tabletei, e posibil sa fie active unele procesari pe partea de sunet. Cei de la techpowerup par sa aiba incredere in rezultatele de pe ASR: Quote It's not the best measuring device here or when it comes to other metrics such as THD and SINAD, but realistically is good enough to where the average human being can't really tell a difference between this and a much more expensive transparent DAC as independently verified by ASR and others iar SU-1 este situat in mijlocul zonei albastre a clasamentului ASR: Quote Very nice performance with respect to noise and distortion, easily landing it in our "excellent" category of DACs: Link spre comentariu
gigimargaus Postat Octombrie 7, 2024 Partajează Postat Octombrie 7, 2024 (editat) Salut. La 06.10.2024 la 18:11, Costa a spus: Site-ul : https://www.techpowerup.com/review/s-m-s-l-su-1-dac/ a fost mai corect decat "audiosciencereview" cu datele publicate. Cred ca e gluma. ASR este o comunitate de pasionati care dispune de cunostiinte, experienta si dotari remarcabile. Dotarile care dispun sunt cele mai performante. la care noi putem doar visa. Imi este greu sa cred ca cineva, acolo, isi permite sa posteze masuratori eronate sau masluite. In comparatie cu graficul postat pe acel site de review-uri care da doar un grafic amplitudine - frcventa care nu ne spune cu ce si in ce conditii a fost realizat. In schimb ASR prezinta masuratorile pentru acest DAC exhaustiv. Acum. intreb. oare in cine sa avem incredere? La 06.10.2024 la 18:11, Costa a spus: Dupa multe auditii concluzia ,SU-1 are o pierdere pe inalte sesizabila chiar si cu urechile mele batrane facand piesele sa-si piarda din stralucire. Si... Chiar daca ne luam dupa acel grafic, o cadere de 0.5dB la 20Khz. nu cred ca e sesizabila nici pentru cele mai bune urechi, Dispzitivele portabile, cum este si acel Samsung, pe iesirea audio proceseaza semnalul pentru a crea o anumita senzatie auditiva, Dupa cum am observat sunteti un pasionat al electronicii cu cateva realizari in domeniul audio. Banuiesc ca aveti un osciloscop, Un generator audio se poate descarca pentru tableta, sau chiar exista online. In felul asta puteti sa va asigurati ca acel DAC are pierderi pe inalte sesizabile. La 06.10.2024 la 18:11, Costa a spus: Ce obtin cu semnalul din tableta e sensibil mai bun ,o mare bila alba pt Samsung. In specificatiile SU-1 abunda informatiile tehnice pe partea digitala si zero date pe partea analogica audio . Sper sa pot face retur ... Si eu sunt fan Samsung si chiar le folosesc, dar sa compari iesirea audio dintr-o tableta cu ce poate acel DAC....A mai spus-o cineva mai sus. Parerea mea este intai sa verificati, atat cat se poate, acel DAC inainte sa-i faceti retur. Eu cred ca e singurul de incredere in tot acel lant audio. Spor! Editat Octombrie 7, 2024 de gigimargaus Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 7, 2024 Partajează Postat Octombrie 7, 2024 Ca sa fac niște metafore, tu compari tableta Samsung, un fel de Dacia 1100 din anii 70-80 ce avea doar caroserie, roti, motor, volan și pedale cu o mașină de clasă medie actuala cu ABS, direcție asistata, airbag-aguri, ESP, ASR etc, și spui ca acea Dacie din anii 70-80 îți oferă confort mai mare decit o mașină actuala de clasa medie. Caracteristica amplitudine-frecventa, chiar dacă Intradevar este neliniara deși ma îndoiesc, este cea mai simplu de compensat cu doar un corector de ton sau egalizor. Distorsiunile și distribuția lor spectrala, cele care contează foarte mult la feeling-ul audio, nu prea ai cum sa le corectezi. Poți doar sa le mărești eventual în direcția dorita dar asta dacă inițial sint foarte mici. Eu cred ca ai ceva erori în setup-ul de auditie, ceva setări greșite, înregistrare de proastă calitate. Pe un sistem slabut nu îți dai seama dar pe un sistem mai performant încep sa se simtă din ce în ce mai tare problemele înregistrării. Link spre comentariu
Costa Postat Octombrie 7, 2024 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2024 DAC-ul e inca in posesia mea . De-asta am intrebat inainte de retur ,multumesc pt raspunsuri . Nu am realizat ca semnalul audio al tabletei e imbunatatit artificial pe partea analogica . Test cu gen de semnal si osciloscopul pot incerca . Deci DAC-ul reda corect ceea ce primeste. Si totusi sunetul imbunatatit pe inalte e pe placul meu,cum pot sa-l obtin utilizand DAC-ul ? Cel care mi-a recomandat primul SU-1 zicea ca-l foloseste (pt Tidal) impreuna cu streamerul WIIM MINI comandat din aplicatie de pe tel si cu un equalizer (posibil aplicatie tel ) Sa fie asta o solutie mai buna decat tableta? Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 7, 2024 Partajează Postat Octombrie 7, 2024 Pai depinde ce dorești. Un corector de ton sau egalizor, făcut hardware în analogic sau software în digital, deși nu se comporta identic, pot ajuta la obținerea rezultatului dorit. Ps: ma îndoiesc ca tableta are pe analogic ceva în plus față de un DAC eventual cu un filtru de reconstituire simplificat. Prelucrarile de sunet sint făcute în domeniul digital nu analogic. Link spre comentariu
Costa Postat Octombrie 8, 2024 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2024 Pe tableta in setari Tidal butonul "normalize volum" (set the same volume for all tracks) era activat . Credeam e o setare banala dar nu e asa ,el era vinovat de acea limitare pe inalte. Ati avut dreptate toti la unison, multumesc mult,am scapat de ceva paguba cu returul si alta achizitie. Mai am acolo pt playback activat si butonul Dolby Atmos iar in setarile tabletei optiunile (automat,film,muzica,voce). "Prelucrarile de sunet sint făcute în domeniul digital nu analogic." La naiba,e total altfel decat presupuneam eu ... asta complica mult alegerile . Amplif-ul meu are corector pt inalte si joase,de obicei prefer inalte la max si joase la 70-90%. Egalizatorul cu multe benzi poate sa ajute dar si sa complice mult . Ar fi totusi o tentatie de a incerca o schema cu 5 reglaje,poate gasesc ceva simplu cu filtre RC pe la Rod Elliott. Lungimea si calitatea cablurilor USB respectiv a celui RCA pot sa influenteze negativ calitatea sunetului ? Am 3-4m intre locul de pe canapea si amplif . Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 8, 2024 Partajează Postat Octombrie 8, 2024 (editat) Cablul USB dacă este de calitate, NU AUDIOFILA, poate fi dus pina la maximul standardului (parca 5m pt USB 2) fără sa creeze probleme. Eu folosesc chiar unul de 10m format dintr-un cablu de 5m + un prelungitor de încă 10m, fără probleme. Pt lungimi mai mari trebuie prelungitor activ. Nu trebuie cabluri de mofturi haudiofile de sute-mii de lei. Unul standard, ecranat, nu foarte subțire (deși n-am avut probleme nici cu cele subțiri) 3-5mm grosime. În unele cazuri ajută dacă are perle de ferita la capete (cilindrii aia mari îmbrăcați în plastic la citiva cm de mufe). La cablurile audio este la fel, cabluri de calitate cu ecranaj bun și mufe bune. Eu unele de pe TME nu foarte scumpe dar totuși nici ieftine. Nu-mi amintesc numele acum. Editat Octombrie 8, 2024 de sesebe Link spre comentariu
Costa Postat Octombrie 9, 2024 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2024 Multumesc pt raspuns. Audiofil nu ,doar calitatea sa nu strice semnalul . Pe net cifrele difera ,acum am cautat pe wiki si este exact aceesi valoare 5m pt USB 2.0 "USB 2.0 provides for a maximum cable length of 5 meters (16 ft 5 in) for devices running at high speed (480 Mbit/s)." Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum