Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Muzica prin bluetooth sau cablu ?

Costa

Postări Recomandate

1 hour ago, sonic11 said:

...DAC cu intrare usb... 

Asta am de cautat.

Adaptare de impedanta nu stiu cum se face.

1 hour ago, gigimargaus said:

- alimentarea se face prin USB din calculator/laptop.

Si tot prin acelasi unic usb tip c primeste oare si semnalul audio digital ?

In datele tehnice gasite si trecute de mine mai sus prin usb are performante superioare fata de optic/coaxial.

Cu ce se face conectarea de la optic/coaxial DAC catre usb tip a sau c la laptop ?

Rezultat review-ului excellent in banda audio conteaza mai mult decat celelalte minusuri-si justifica pretul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 86
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Costa

28

• sesebe

12

• gigimargaus

12

• edu

7

Top autori în acest subiect

Coaxial către coaxial doar daca ce doua device-uri au coaxial, valabil și pentru optic sau usb.

ca sa incrucisati aceste standarde va trebuie un convertor sau un DAC care aiva in/ out cu standardele  respective.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Costa a spus:

Adaptare de impedanta nu stiu cum se face

Nu trebuie sa va faceti probleme. Nu trebuie sa faceti nicio adaptare(asta in cazul in care impedantade intrare a amplificatorului este mai mare decat impedanta de iesire a DAC-ului. in aproape toate cazurilor asa este).

Si tot prin acelasi unic usb tip c primeste oare si semnalul audio digital ?

Corect.

In datele tehnice gasite si trecute de mine mai sus prin usb are performante superioare fata de optic/coaxial.

Nu neaparat.

Coaxial / optic ca interfata este capabila doar 24/192 ca standard. In aplicatiile profesionale, chiar si in studiourile de inregistrare se foloseste max 24/192, in cele mai multe cazuri. 

Interfata USB realizata cu  XMOS xu-316, asa cum are SU1, este capabila sa receptioneze pana la 32/768. Dar in mod normal, la o inregistrare stereo, asa cum ascultam majoritatea, nu se foloseste mai mult de 24/192.

Cu ce se face conectarea de la optic/coaxial DAC catre usb tip a sau c la laptop ?

Cele mai multe laptop-uri nu au interfata optica/coaxial. Optic/coaxial se gasesc de obicei la PC-uri(Desktop), televizoarele noi si playere cd sau dvd. Legatura se face cu un cablu optic ce se gaseste in mod curent in magazinele de specialitate(ex:https://www.emag.ro/cablu-audio-fibra-optica-ugreen-nailon-toslink-2m-argintiu-negru-10540/pd/DLZWXTYBM/?X-Search-Id=9aad92a24ecfb2bd8173&X-Product-Id=155324048&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view).

Pentru digital coaxial se foloseste un cablu de 75Ω cu conectori RCA.

Spor.

Editat de gigimargaus
Link spre comentariu

Multumesc pt ajutor,am aflat multe de la voi si am toate raspunsurile.

Optiunea buna pt mine ,abonament la platforma de streaming,laptop ,DAC ,amplif si boxe.

Urmeaza sa caut alt DAC din lista celor apreciate de site-ul audiosciencereview  in magazinele locale sau ramane acel SU1.

Nu ar strica sa aiba si bluetooth. (? telecomanda ?)

Link spre comentariu
Acum 11 ore, sesebe a spus:

În domeniul audio nu prea se poate vorbi de adaptare de impedanta înafara de ieșirea de boxe. (si doze).

În cazul line level nu este necesara adaptarea de impedanta. 

Puteti, va rog, sa va faceti timp si chef si sa detaliati? Preferabil într-un topic separat, aici în sectiunea începatorilor.

Link spre comentariu
Acum 25 minute, Costa a spus:

Urmeaza sa caut alt DAC din lista celor apreciate de site-ul audiosciencereview  in magazinele locale sau ramane acel SU1.

Audiosciencereview este unul dintre cele mai bune si de incredere forumuri despre audio si review-uri, parerea mea.

Eu am experienta doar cu un produs de SMSL, de care sunt foarte multumit, desi este un produs chinezesc.

Acum 32 minute, Costa a spus:

Nu ar strica sa aiba si bluetooth. (? telecomanda ?)

Eu folosesc acest DAC atunci cand sunt la calculator, asa ca aproape nu am folosit telecomanda.

Spor.

Link spre comentariu
Acum 13 ore, sesebe a spus:

În domeniul audio nu prea se poate vorbi de adaptare de impedanta înafara de ieșirea de boxe. (si doze).

În cazul line level nu este necesara adaptarea de impedanta. 

Acum 2 ore, franzm a spus:

Puteti, va rog, sa va faceti timp si chef si sa detaliati? Preferabil într-un topic separat, aici în sectiunea începatorilor.

Nu inteleg intrebarea. As fi crezut ca, cel putin pt tine care se pare ca ai cunostinte foarte avansate de electronica, este destul de clar si subinteles ceea ce vreau eu sa spun.

Nu am sa creez un topic separat pt ca tine tot de domeniul incepatorilor.

Mai intii o paranteza.

Excludem aparatura pe tuburi care are impedanta mare de iesire si trebuie sa avem grija ca etajul urmator sa aiba tot o impedanta mare, si de asemeni excludem interfata de intrare de la doza de pick-up unde in cazul dozei MC (moving coil) impedanta de intrare pt preamplificator este de aproximativ 100Ω (~0.3mV) iar in cazul dozei MM (moving magnet) impedanta de intrare este 47kΩ (~4mV).

Discutam exclusiv de aparatura moderna pe integrate si mai putin tranzistori (dar nu exclusa complet). Este vorba de iesirea/intrarea de nivel mare (line level interface) iar aici avem impedanta de iesire standard de 600Ω (de multe ori se considera 2KΩ) fiind iesirea unui operational si deci iesire de joasa impedanta iar ca impedanta de intrare vorbim de o impedanta intre 10KΩ si 47KΩ. Deci din punct de vedere al transferului de semnal atenuarea este minima aproape inexstenta. Apoi din cauza ca domeniul de frecventa este foarte limitat, de obicei max 20Khz dar poate urca spre 50-100Khz, ceea ce duce la slew-rate foarte mic iar slew-rate mic inseamna ca nu exista probleme reale de reflexii ale semnalului care sa duca la necesitatea de adaptare de impedanta.

Citeva valori numerice (din amintiri deci pot fi mici scapari) legate de intrarea de linie (AUX, TAPE, TUNER, CD):

Amplificatoarele mai vechi (anii 70-90) au impedanta de intrare de obicei de 40KΩ-50KΩ si nivel de intrare pt puterea maxima de 150mV, pt intrarile de AUX, TAPE, TUNER

Pt amplificatoarele mai noi nivelul de semnal pt puterea maxima de iesire ar putea fi mai mare dar impedanta de intrare este tot in jurul a 47kΩ.

Ca nivel de iesire aparatura moderna are 2Vef (CD-ul de exemplu sau un DAC).

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Am verde pt achizitie .

SMSL SU1 sau SMSL D6 ?

Cotat in categoria excellent, situat in clasament cu punctaj mai bun peste SU1.

Are alimentare proprie, reglare volum, bluetooth 5.1 hi-res , telecomanda si in consecinta un pret dublu.

Magazinul zice ca livreaza in 14zile, mai astept o opinie de la voi,poate-mi scapa ceva important.

Ce spuneti ,care sa fie?

Link spre comentariu

Nu am timp sa scormonesc. Ca sa pot raspunde trebuie sa stiu ce cip DAC foloseste, ce convertor/decoder pt I2S are, ce surse (interne) foloseste si cum arata layout-ul macar pe partea analogica.

Fara informatiile astea nu-i pot da cu parerea decit daca l-as fi ascultat si studiat la sunet.

Link spre comentariu

De pe site mag romanesc de unde intentionez sa cumpar.

SMSL SU1
Interfata USB XMOS XU316
Cip DAC: AK44933S
Intrare:
1 x USB-C
1 x Toslink optic
1 x  Coaxial
Iesire: 1 x RCA stereo
Nivel de iesire: 2 Vrms
THD+N: 0.00013% (-117 dB)
Interval dinamic: 121 dB
SNR: 121 dB
Transmisie: USB Asincron
Compatibilitate USB: Windows 7/8/8.1/10/11, Mac OSX 10.6 sau o versiune ulterioara, Linux
Rate de esantionare acceptate:
USB: PCM pana la 32 biți 768 kHz, DSD nativ până la DSD512, MQA 384 kHz
Optic/Coaxial: PCM pana la 24 biti 192 kHz, MQA 384 kHz
Consum: < 5W
Consumul in standby: < 0,1 W

SMSL D6
LDAC audio SMSL D-6 cu doua cipuri DAC AK4493S 
 cip Bluetooth QCC5125 de la Qualcomm
Performanta de jitter ultra-redus
Receptor USB XMOS de a doua generatie
Suporta decodarea semnalelor audio de inalta rezolutie
Decodare PCM pana la 32-Bit/768kHz
Decodare DSD pana la DSD512
Sursa de alimentare incorporata cu zgomot redus
Telecomanda cu functii complete
Iesire de linie TRS echilibrata
Conectivitate Hi-Res Bluetooth V5.1
Suporta interfata USB de tip C
Intrari: USB/Optical/Coaxial/Bluetooth
Iesiri: RCA/TRS
Putere de iesire: 4.0 Vrms (TRS)/2.0 Vrms (RCA)
THD+N: 0,00010% (ponderat A)
Regim dinamic: 123 dB (TRS) / 120dB(RCA)
SNR: 122 dB (TRS) / 119 dB (RCA)
Consum de energie: 2 W
Consumul in standby: < 0.1W

Link spre comentariu

Daca banii nu sunt o problema atunci cumpara SMSL D6 (este cam dublu ca pret fata de SU1). Are si conexiune bluetooth 5.1 (ultma versiune este 5.3, dar nu tuseste nici 5.1). 

Link spre comentariu

Parca mai devreme cineva spunea că bluetooth pute, că nu are nu știu ce calitate . Acum recomandați o chestie scumpă doar pentru bluetooth, pe care mai devreme spuneați că nu e bun ?

Dar ma rog, asta o fi audiofilia asta

Link spre comentariu

Ca specificatii pare OK SMSL D6  dar surse in comutatie linga partea analogica audio nu da chiar asa de bine.

Si sper ca stii ca trebuie sa instalezi drivere pt el.

Link spre comentariu

Multumesc pt postari ,driverele sper sa nu fie o problema.

Am privit materialul propus pt SU1 cu interiorul.

Tot acolo este un grafic pt raspunsului in fr si peste 15khz are o cadere abrupta...dar care nu corespunde cu datele de pe "audiosciencereview".

In prezentarile de pe yt pt cum se aude:

-SU1 este apreciat mai mult, pretul mic cred ca are o parte din merite,iar unul zice ca accentueaza basul...

-D6  are un "sunet nenatural" si e bun la banii astia.

Opinii obiective sau nu,ca multe altele in audio simturile difera,poate interese.

Din pacate concluzia personala o avem doar dupa ce cumparam.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări