sesebe Postat Mai 28, 2024 Partajează Postat Mai 28, 2024 (editat) Cablurile USB audio sint o vrajeala pt fraieri. Cauti cablu USB cu ferite la capete si altceva nu-ti trebuie in materiede cablu USB audio dar merge OK si fara. Acesta este un exemplu de cablu cu balum de ferita la capete: Editat Mai 28, 2024 de sesebe Link spre comentariu
Costa Postat Mai 28, 2024 Autor Partajează Postat Mai 28, 2024 10 hours ago, sesebe said: ...atunci cablu AUDIO... 26 minutes ago, sesebe said: Cablurile USB audio sint o vrajeala pt fraieri. Se pare ca nu am inteles ,daca vreti sa-mi spuneti. 39 minutes ago, BRANCA said: ...nu văd de ce îți faci atâtea probleme... Doar caut informatii,nu-i stres si nici graba . Pt obiecte care contin ceva tehnologie obisnuiesc sa ma informez . Asta dureaza, cu voi aici era o scurtatura. Apoi visez la cele de top si in final cumpar ce-mi pare potrivit. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Mai 28, 2024 Partajează Postat Mai 28, 2024 Acum 26 minute, Costa a spus: Se pare ca nu am inteles ,daca vreti sa-mi spuneti. USB este o interfata digitala adica se trimite 0 si 1 ( 0V respectiv 3V+ ), nu iti trebuie cablu placat cu aur de 24k ca sa transmiti niste biti reprezentati prin 2 nivele de tensiune separata de cel putin o diferenta de 2.7-3V, nu e transmisie analogica. Link spre comentariu
gigimargaus Postat Mai 28, 2024 Partajează Postat Mai 28, 2024 (editat) Acum 2 ore, Costa a spus: Prefer sa ascult muzica de pe un device cu ecran mare ca sa pot citii lejer. Atunci de preferat este un PC sau un laptop. Acum 2 ore, Costa a spus: Softul sa permita navigarea printre foldere si un player bunicel. Eu folosesc Foobar2000, o aplicatie gratuita. Ce imi place la aceast program este ca ecranul(layout) se poate configura dupa dorinta fiecaruia, poate sa redea internet radio(exista posturi hi-res), poate fi instalat ASIO(o componenta ce lasa sa treaca fiserele audio digitale direct catre dispozitivul audio de iesire fara a fi afecta de setarile din computer), etc.. Acum 2 ore, Costa a spus: Nu stiam despre cabluri "usb audio",vad ca sunt la mag specializate. Cred ca este doar o denumire comerciala(marketing). Un cablu USB decent este mai mult decat suficient(sper sa nu supar audiofilii). Acum 2 ore, Costa a spus: O platforma de streaming la 45lei/luna pare pt mine cea mai buna optiune si niste dotari care sa asigure calitatea auditiei unui cd. TIDAL este o platforma care ofera calitate CD si peste(majoritatea), are o oferta destul de exstinsa. Este singura platforma de streaming care se poate accesa in Romania cu posibilitate de hi-res(dupa cate stiu eu). Are mai multe abonamente in functie de calitate(MP3, CD, Hi-Res).Eu am prins o oferta, la care platesc doar 24 RON pentru varianta Hi-Res . Se poate edita playlist-uri. Sunt si fisere codate MQA si necesita un dispozitiv(DAC) care stie sa le redea(de aceea printre altele, am preferat un DAC de la SMSL care stie sa decodeze nativ MQA). Un mare minus este motorul de cautare, care nu merge prea bine. Dupa mai mult timp m-am obisnuit si acum ma inteleg binisor cu el. Acum 2 ore, Costa a spus: Posibil ca nici laptopul sa nu fie corespunzator? In pricipiu, daca redarea se face prin USB -> DAC nu prea conteaza masina care transporta informatia. Acum 2 ore, Costa a spus: Exista multe modalitati de a asculta muzica,sursa,dotari . Alegerea trebuie sa se potriveasca auzului propriu ,cat mai este, proportional varstei parului alb. Ca in multe alte domenii calitatea sistemului este data de cea mai slaba veriga a lantului. Pentru o calitate a auditiei trebuie o incapere care corespunde scopului. Este cea mai dificil si scump de realizat si are un impact major. Pe urma, ca dificultate si costuri urmeaza boxele. Celeltele sunt, relativ, mai usor de gestionat. O alta problema este "imperecherea intre componente" Fiecare componenta are caracteristicile de intrare-iesire propie si o anumita "coloratura" acustica care trebuie potrivite. Fiecare dintre noi are o anatomie si fiziologie a aparatului auditiv si un mod de a percepe sunetele, o anumita experinta de aceea fiecare are anumite preferinte acustice(psihoacustica). In mod obisnuit cei mai multi dintre noi, mai ales la anumite varste, asa cum sunt si eu, cu greu facem diferenta dintre calitatea audio de pe Youtube si Tidal. Diferenta se poate face daca lantul acustic e bine pus la punct, suntem odihniti si atenti la ce ascultam si inregistrarea are o anumita calitate. Acum va ramane sa cautati "setup-ul" potrivit pentru dumneavoastra. Ceea ce poate fi o sarcina laborioasa, mancatoare de timp si resurse. Spor. In timp ce scriam, am vazut ca ati primit raspunsuri foarte bune de la ceilalti colegi. Scuze pentru informatia redundanta. Editat Mai 28, 2024 de gigimargaus Link spre comentariu
maxente Postat Mai 28, 2024 Partajează Postat Mai 28, 2024 Acum 11 ore, Усилитель a spus: Urechea poate ca nu....dar creierul da....pe mine ma obosește rapid ( 30 min )orice mp3....indiferent de rata de compresie... Sa nu te superi pe mine da ai dat-o rau de tot in diverse cu ce zici aici. Te inteleg perfect ca esti un hater pe baza de empetrei, da sa ne spui noua ca iti vine rau si te doare capu in cateva minute din cauza comprimarii fisierelor audio in mp3, e pur si simplu aiurea. Un mp3 facut la bit rate mic il va simti orice ureche, chiar si neantrenata in comparatie cu un flac, dar daca il comprimi la maximum cat suporta 320 kbps, iti garatez ca nu vei mai stii care e flac si care mp3. Asa ca n-are rost sa exageram cu stari de voma si alte tampenii ca nu suntem copii de 5 ani. Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 28, 2024 Partajează Postat Mai 28, 2024 Acum 1 oră, maxente a spus: Asa ca n-are rost sa exageram cu stari de voma si alte tampenii ca nu suntem copii de 5 ani. Nu am scris ca ma doare capul si nici restul....doar dupa juma de ora nu mai vreau sa ascult ,efectiv ma oboseste....,indiferent ce bune piese muzicale sunt....pe cand CD- uri pot asculta cu orele.... Link spre comentariu
Costa Postat Mai 28, 2024 Autor Partajează Postat Mai 28, 2024 Apreciez postarile amicale si multimea de detalii oferite. Despre Tidal am citit ca din febr2024 se pot asculta maxim Flac-uri ,la MQA urmand sa se renunte ,abonam personal 24lei/luna. Instalarea Tidal pe lpt usoara,apoi un account si gata . Play si concluzii la cald. Semnalul preluat de pe jack3.5mm este anemic fara bas ,posibil asa e presetat pt casti. Prin bluetooth basul e normal dar insotit de un fasait specific adaptorul meu si limitelor transmisiei. Zgomotul e evident intre piese si-l aveam si cu tableta,dispare dupa 1,2sec de pauza ,la play e pus in evidenta doar de cresterea "treble" spre max. Chiar si asa ,ascultand cateva ceva din muzica mea veche binecunoscuta am remarcat USOR alta calitate net superioara cu multe detalii noi ,alta claritate mai ales pe medii si inalte dar si un bas mai bun. Mizand pe faptul ca laptopul nu are cum sa nu transmita semnal digital catre un DAC ,pot sa caut unul. Softul Tidal are player propriu,ascultand online nu stiu daca accepta altul gen Foobar2000 sau VLC. Poate pt piesele salvate pt offline. Pt salvare in arhiva personala exista o limita ? nu stiu daca am inteles bine,se pot salva doar pe smartphone? Despre camera de auditie,boxe,amplif am citit din mai multe surse si stiu cum suna teoria. Facem ce se poate in acord cu coeficientul WAF si resursele proprii. Am planuri destule, blocate 95% anul acesta. Dupa 40 de ani de asteptare vom fi racordati la gaz metan anul acesta la Severin-implica costuri f mari. Un DAC de cateva sute incape si niste piese pt un nou amplif . DAC cu bluetooth ca sa nu am surprize maxime si sa nu se pupe cu laptopul... Link spre comentariu
gigimargaus Postat Mai 28, 2024 Partajează Postat Mai 28, 2024 (editat) Acum 1 oră, Costa a spus: Despre Tidal am citit ca din febr2024 se pot asculta maxim Flac-uri ,la MQA urmand sa se renunte ,abonam personal 24lei/luna. Acum am observat ca cei de Tidal au schimbat planul de abonamente. Din ce observ sunt inca multe piese in MQA. Acum 1 oră, Costa a spus: Mizand pe faptul ca laptopul nu are cum sa nu transmita semnal digital catre un DAC ,pot sa caut unul. Softul Tidal are player propriu,ascultand online nu stiu daca accepta altul gen Foobar2000 sau VLC. Poate pt piesele salvate pt offline. Pt salvare in arhiva personala exista o limita ? nu stiu daca am inteles bine,se pot salva doar pe smartphone? Pe foobar sigur nu se poate. Acum 1 oră, Costa a spus: Din cate stiu se pot salva doar playlist-uri. Descarcarea fiserelor audio se poate face doar pe dispozitive mobile. Am incercat, dar te obliga sa instalezi niste aplicatii, M-am lasat pagubas. Sunt o persoana lenesa. Am gasit pe net niste aplicatiii care iti dau posibilitatea sa descarci(nu stiu cat e de legal). Nici pe astea nu le-am incercat. Acum 1 oră, Costa a spus: Facem ce se poate in acord cu coeficientul WAF si resursele proprii. Am planuri destule, blocate 95% anul acesta. Dupa 40 de ani de asteptare vom fi racordati la gaz metan anul acesta la Severin-implica costuri f mari. Un DAC de cateva sute incape si niste piese pt un nou amplif . DAC cu bluetooth ca sa nu am surprize maxime si sa nu se pupe cu laptopul. Si eu am trecut prin asta. De aceea imi permit sa va fac recomandari. Aceasta jucarie (SMSL M500MkIII) pe care am dat in jur de 500 euro, si de care sunt foarte multumit. La un pret decent, chinezi au reusit sa faca un lucru pe gustul meu(nu stiu cat de fiabil este si cum este cu garantia). Un DAC performant, neutru, fara "inflorituri". Imperecheat cu niste casti decente, 100 - 200 euro poate sa va faceti o idee cum trebuie sa sune un sistem decent. Dupa aceea sa cumparati/construiti un amplificator si niste boxe care sa se potriveasca gusturilor dumneavoastra. Spor. Editat Mai 28, 2024 de gigimargaus Link spre comentariu
maxente Postat Mai 28, 2024 Partajează Postat Mai 28, 2024 Acum 4 ore, Усилитель a spus: Nu am scris ca ma doare capul si nici restul....doar dupa juma de ora nu mai vreau sa ascult ,efectiv ma oboseste....,indiferent ce bune piese muzicale sunt....pe cand CD- uri pot asculta cu orele.... Cine stie, poate o mai trebui sa iei din cand in cand un algocalmin cand te apuci sa asculti muzica @Costa poti incerca un modul din asta de bluetooth cu DAC pe el. Poate nu suna rau, iar la bani pare ok. Link spre comentariu
Costa Postat Mai 28, 2024 Autor Partajează Postat Mai 28, 2024 Ascult niste "house,Summer mix...",amplif-ul meu si VTP-uri ,basul e impresionant pt un full range f ieftin. Referitor la comoditate,e mult de munca pana ajung sa am playlist propriu . Arhiva mea cu muzica, 100g , are multe albume "best of",aici inca nu le-am gasit. DAC de 500e nu am cum . DAC SMSL SU1 are : CIP DAC AKM AK4493S , Interfata USB XMOS XU316, USB tip C, RCA-uri, USB: PCM pana la 32 biți 768 kHz, DSD nativ până la DSD512, MQA 384 kHz ,Optic/Coaxial: PCM pana la 24 biti 192 kHz, MQA 384 kHz. Va rog sa-mi traduceti si mie cineva aceste date in "acceptabil" ori poate chiar "bunicel" , pret ...100e. Daca nu e bun,altul cam in acelasi pret . Link spre comentariu
Iomis Postat Mai 28, 2024 Partajează Postat Mai 28, 2024 Salutari, Asamblati ceva de pe aici. Nu mai sunt la curent cu pretul transportului, probabil vreo 20E. Toate bune. Link spre comentariu
Costa Postat Mai 28, 2024 Autor Partajează Postat Mai 28, 2024 Multumesc pt aceste selectii . Nu am abilitatile necesare sa pun acele placi intr-un produs finit prezentabil si functional. Nici sa repar , altfel intai cautam sh pe forum. Cumpar doar un DAC nou cu garantie de la mag noastre. Link spre comentariu
sonic11 Postat Mai 28, 2024 Partajează Postat Mai 28, 2024 Sau spus aici câteva lucruri care nu sunt tocmai adevărate. 1. cablu audio Jack-rca ...teoretic ar trebui sa fie cea mai buna soluție....dar dati semnal dintr-o puscatoare de placa on bord facuta pe mare oconomie. 2. nu luați în calcul zgomotul sursei de semnal și banda de frecventa, ce sa mai zic de adaptarea de impedanta între diferite device-uri. 3. puneți mare preț pe calitatea cablului dar nu uitați ca pentru o auditie de calitate tot lanțul de la sursa la boxe trebuie sa fie tot de calitate. 4.vin unii si pun ca vezi doamne bt e nu știu cum, dar daca face ceva masuratori la un pc....laptop pe iesirea line out și compari cu un DAC bt pe la 1000lei ai sa vezi ca treaba sta altfel. 5. adaptoarele usb-audio sunt doar frecție la un picior de lemn...ca sa folosiți usb trebuie sa aveți un DAC cu intrare usb fie el și de 500 lei, tot va suna mai bine de cat codec-ul on-board al tabletei, pc....etc Link spre comentariu
gigimargaus Postat Mai 28, 2024 Partajează Postat Mai 28, 2024 (editat) Acum 1 oră, Costa a spus: SU1 Dupa masuratori pare un DAC excelent, cred ca mult peste "acceptabil". Minusurile pe care, cred eu, le are: - nu are iesire pt. casti. - nu are bluetooth. - alimentarea se face prin USB din calculator/laptop. Mai multe amanunte: https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/smsl-su-1-stereo-dac-review.44029/ Spor. Editat Mai 28, 2024 de gigimargaus Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 28, 2024 Partajează Postat Mai 28, 2024 În domeniul audio nu prea se poate vorbi de adaptare de impedanta înafara de ieșirea de boxe. (si doze). În cazul line level nu este necesara adaptarea de impedanta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum