Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Acum 31 minute, doru3160 a spus:

Acum toți sunt inregimentati într-o tabără ce ia lumina de peste ocean

lasa-i tu "pe toti" ca de persona ta numai tu te poti ocupa. Nu te mai preocupa de toti. Aici e bun cancel culture (can am zis ca are si parti pozitive) cancel la unii si enable la altii, cand ai astia se dovedesc de neincredere cancel la astia enable la altii, cand toti se dovedesc de neincredere iti aprizi o tigara iei o bere te asezi pe un sez-long si te uiti la natura sau te joci/discuti  cu copii/nepotii/nevasta/cainele.

RR

Astu cu de peste ocean e o treaba cu dus intors - ca nu ne obliga nimeni (cu forta) sa luam si ne folosim de thnologie de peste ocean, si nici nu ne obliga la o anumita doctrina noi am ales-o din motive practice. ca n-am reusit sa facem una mai buna. Unele alegeri vin cu "strings attached" (cu obligatii) dar sunt multe care nu vin cu obligatii. 

Tomatele sunt un bun exemplu - tot alea din import sunt prin magazine oricat de tare ne-am dorit noi sa avem romanesti ca-s mai bune. (stiu ca o sa zica multi ca ei au in gradina - marea proportie tot din supermarcket le cumpara) - asta-i viata mai trebuie sa facem si compromisuri ca nu poti sa traiesti numai de capul tau si off grid., poti s-o faci dar trebuie sa-ti asumi lipsa de confort.

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

1 oră în urmă, roadrunner a spus:

si cine te obliga s-o citesti? de ce-ti pasa cine e CEO daca oricum n-o citesti. Eu n-o citeam pana s-o mentionezi tu si am fost suprins sa citesc articolul de azi care-ti infirma teoriile. 

Pai imi pasa cine este CEO ca sa stiu daca ma obosesc sa mai citesc sau nu ziarul respectiv. 

Care sunt teoriile mele si cum sunt infirmate de articolul de astazi? 

Ai curajul sa spui ca NYT nu dezinformeaza? Daca dezinformeaza nu o face cu scopul de manipulare? Manipularea nu se face fara un scop nu? 

uita-te la arabi ca aia nu au nici un interes sa te minta de situatia din Gaza. (e la mintea cocosului)

Spre deosebire de tine pe mine 7 octombrie m-a prins in Dubai si la TV am vazut clar si bucuria arabilor si musulmanilor. Atunci am vazut imagini pe care nu le-am vazut ulterior pe la posturile "oficiale" si care mi-a ridicat un semn de intrebare (am facut si eu cateva luni de armata si imi sar si mie in ochi niste nereguli) daca nu cumva populatia israeliana si ceva posturi/unitati militare mai mici nu au fost folosite pe post de sacrificiu pentru a justifica genocidul ce a urmat. 

Daca tot suntem la acest subiect, cum iti explici ca tara ta adoptiva Irlanda alaturi de Spania si Norvegia recunosc statul Palestinian? (Malta si Slovenia urmeaza) Nu au nimic de castigat din aceasta afacere, nu? Si atunci de ce o fac?

nu e nici o rusine sa-ti schimbi opinia.

pentru Piers Morgan este o rusine! Nu-i un neica nimeni! La experienta lui stia ca daca nu are toate informatiile trebuie sa taca din gura. Dar stii bine care a fost treaba: s-a incercat din toate unghiurile sa se inspire o anumita idee, nu s-a reusit si atunci toti "actorii" au luat-o in mana. Daca reuseau, erau pe cai mari. El a facut pirueta doar pentru a-si mai salva din reputatie, dar pe multi i-a pierdut definitiv.

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 48 minute, merck a spus:

Daca tot suntem la acest subiect, cum iti explici ca tara ta adoptiva Irlanda alaturi de Spania si Norvegia recunosc statul Palestinian? (Malta si Slovenia urmeaza) Nu au nimic de castigat din aceasta afacere, nu? Si atunci de ce o fac?

nu o fac alegatorii o face guvernul ca sa nu mai discute lumea de valurile de emigrati din africa care dorm in corturi prin Dublin pe maklul la Grand Canal si Royal Canal . Publicul numeste guvernul asta frate cu Hamas, Hamas i-a si felicitat public de fapt, Norvegia a recunoscut Palestina cu mult ani in urma. 

De abia astept alegerile generale la anul sa-i "pensionez".

A military court in Lebanon has charged five men with the killing of an Irish soldier last year, Irish broadcaster RTÉ has reported.

Pte Seán Rooney, 24, from County Donegal, was in one of two armoured vehicles which came under fire while travelling to Beirut last December.

He was the first Irish soldier to die while on UN peacekeeping duty in Lebanon in more than 20 years.

Another soldier, 22-year-old Trooper Shane Kearney, was seriously injured.

A Lebanese military court said their alleged actions could be punishable by death under the Lebanese penal code.

On Friday militant Shia group Hezbollah denied the five accused were linked to it.

A court document filed on Thursday had identified some of them as members of Hezbollah and allied movement Amal, according to a senior Lebanese judicial source.

Hezbollah, which has both a political and a military wing, handed a man over to Lebanese authorities 10 days after Pte Rooney was killed in 2022.

A spokesperson for the Irish Department of Defence said it was aware of reports that a number of individuals had been charged in relation Pte Rooney's death.

Pte Rooney was a member of the 121st Infantry Battalion, UNIFIL (United Nations Interim Force in Lebanon).

UNIFIL is tasked with overseeing a fragile peace along the border between Lebanon and Israel.

https://www.bbc.com/news/articles/cjqz03q87ywo

Iti dai seama ce iubitori de Hamas si Hezbolah e poporul aici dupa ce tinerii astia au murit atacati de nenorocitii aia care nici macar nu au taria de caracter sa recunoasca. (astia nu erau combatanti erau forte de mentinearea pacii din partea UN) - nu aveau nici o treaba cu Israelul. (2022 deci nu are treaba cu Gaza) - crezi ce vrei, fiecare cu convingerile lui. M-ai intrebat ca altfel nu aminteam.

Citat

Spre deosebire de tine pe mine 7 octombrie m-a prins in Dubai si la TV am vazut clar si bucuria arabilor si musulmanilor.

tot facatura si asta? erau CIA si Mossad si Shin Bet deghizati probabil nu erau arabi carte se bucurau? asta e teoria ta?  asta e au avut un moment de glorie, acum nu-l mai au.

Citat

Pai imi pasa cine este CEO ca sa stiu daca ma obosesc sa mai citesc sau nu ziarul respectiv. 

asa faci si cu autorii cartilor? 

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 5 ore, dumitrumy a spus:

Deși termenul "israelian" nu a fost utilizat până în secolul al XX-lea, evrei din regiunea care a devenit ulterior Israel au imigrat în America de Nord încă din secolul al XVII-lea.

Acești primi imigranți au jucat un rol semnificativ în dezvoltarea coloniilor americane, contribuind la domenii precum comerțul, agricultura și viața religioasă.

Totuși, numărul lor a fost relativ mic, iar influența lor directă asupra formării Statelor Unite a fost limitată.>>>>>

"Sublim, dar lipseste cu desavârsire."

Link spre comentariu

Este totusi din tabla, nu putem sa-i cerem mai mult. Dar daca privim mai atent cele 2 expresii subliniate se refera la chestii diferite: in viata de zi cu zi a coloniilor au jucat un rol semnificativ fiind mai "dezghetati" decat altii. Dar strict in formarea Statelor Unite (ca asta l-am intrebat de fapt), influenta a fost limitata.

Link spre comentariu
Acum 8 minute, franzm a spus:

"Sublim, dar lipseste cu desavârsire."

Fluieri in biserica? 😈

Cine esti tu sa pui la indoaiala AI-ul? Nu ai invatat ca in astfel de cazuri tu citesti doar prima parte care ai pus-o in bold si urmatoarea parte o dai sa o citeasca vecinul? (ca sa aveti motiv sa va contraziceti😇).

Bai ce zile am ajuns! Sa fie corectat AI-ul! 

Link spre comentariu
Acum 6 ore, roadrunner a spus:

In scoli copii celor ca mine (cu joburi ceva mai bune dact media) sunt sub abuz constant (bulling) si din cauza ca copii de imigranti sunt mult mai constinciosi si au in general rezultate mult mai bune scolare. Din cauza asta copii astia buni cunt luati la tinta in scoala (lucru ca mi l-au confirmat profesorii) ...

Hop si io, numai ca aici participa si unii dascali la discriminare. Am ajuns ca la sedinta cu parintii, diriginta sa ne someze pe "voi astia cu origini pe-afara" sa "frânam" copii pentru ca autohtonii nu-s în stare sa tina pasul cu ei. În cele din urma, clasa respectiva s-a dovedit a fi cea mai buna clasa din istoria scolii: O "rusoaica" a terminat cu 1++, a intrat cu brio la biologie moleculara, este asistenta unei laureate Nobel pentru medicina si face parte din colectivul de cercetatori de la curevac. samd. Practic toti copii de Auslaenderi au intrat la facultate din prima. Ala mic, la 16 ani a avut loc de studii asigurat (cum s-ar zice, a intrat la facultate la vârsta aia). Dar nimeni nu ne-a întrebat, cât ne-am ocupat de copii, câte sacrificii si câte ore suplimentare am facut pentru asta.

Editat de franzm
Link spre comentariu
Acum 37 minute, franzm a spus:

Am ajuns ca la sedinta cu parintii, diriginta sa ne someze pe "voi astia cu origini pe-afara" sa "frânam" copii pentru ca autohtonii nu-s în stare sa tina pasul cu ei.

genau.

Fica mea aia mai mare face "fizica teoretica" anul 3 - vrea sa faca PhD, aia mica a terminat liceul de cateva zile si se pare ca se va duce la Engleza (Literatura) sau Filozofie  inca nu e foarte hotarata. Primele trei locuri la invatatura la ea la liceu (aici in sat la noi) Indian, Poloneza, Romanca, iti dai sema ce ne iubesc astia. Au ales studentul si studenta anului niste irish buni de gura cu rezultate mediocre. Pe astia buni (straini) nici macar nu i-au mentionat la ceremonia de absolvire.

nimic nu-i intamplator in viata (nici macar vremea) - e o vorba pe aici "foreigners taking over the country"

Citat

Dar nimeni nu ne-a întrebat, cât ne-am ocupat de copii, câte sacrificii si câte ore suplimentare am facut pentru asta.

sunt convinsi ca le-am pus ceva in ciorba.

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Roboții inteligenți (gen Gemini sau ChatGPT) au avut în perioada de educare (antrenare) acces la cugetările (informațiile) pe care omul le-a produs în istoria sa.
Când noi întrebăm ceva pe AI, nu facem altceva decât să-l punem să sintetizeze  informațiile omenirii pentru problema noastră.
Nu altele, nu inventate de AI, nu venite din cosmos.
Dacă AI greșește, o face pentru că omenirea a greșit uneori când a apreciat un lucru, un eveniment.
Dacă criticăm AI, ne criticăm pe noi. Asta este chiar constructiv. Și pentru AI, când o citi.

Editat de cloudy
Link spre comentariu
Citat

Nu altele, nu inventate de AI, nu venite din cosmos.

la scripturi de python merge, chiar f bine.

e ca si cand am un angajat politicos si free (ok nu total free ca tot consum din timpul meu)

i-am dat acum o tema de casa si a luat un 5-6 de trecere...

what king of protection should be used fro the RS485 lines

......

can you suggest a TVS diode for RS485 Transients protection

Recommended TVS Diode: SMAJ26A

Manufacturer: For example, Vishay, Littelfuse, ON Semiconductor.

Part Number: SMAJ26A (This is just an example; you may choose a different voltage rating depending on your specific requirements.)

Standoff Voltage (VWM): 26V (This value should be higher than the maximum operating voltage of your RS-485 interface.)

Peak Pulse Power (PPM): At least 400W (Ensure the TVS diode can handle the expected surge power.)

Package: SMA (DO-214AC) or SMB (DO-214AA) package for easy mounting and handling.

Clamping Voltage (VC): Typically around 40V for the SMAJ26A at its specified peak pulse current (This voltage should be sufficiently below the maximum input voltage of your RS-485 interface to ensure protection without damaging the protected equipment.)

Chiar proiectam un produs cu interfete RS485 si am fost curios ce zice (mediocru) dar inteleg ca nu exact pe strada lui intrebarea.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
1 minute ago, roadrunner said:

la scripturi de python merge, chiar f bine.

O face bine si in limbaj de asamblare.
În general AI este foarte Ok acolo unde omul stăpânește bine domeniul.
Mai greu îi este cu politica, religia ...

Link spre comentariu

Bagă-l,bagă-l!Uite aşa o să-l ajutați să ajungă la ziua când va programa singur!

Asta-i ca la fumat,cu fiecare țigară fumată mai bați un cui la tron...

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
1 oră în urmă, cloudy a spus:

Chiar crezi că interesează asta pe cineva de aici ? Dă "Cancel" la ce dorești și cănd dorești.
Nu trebuie neapărat să faci public asta pe un topic.
Să fii convins că topicul poate merge mai departe și fără sopârlele tale antivacciniste.

e ca-n bancul ala cu anuntul din ziar "Doamna tanara caut barbat bine in vederea casatoriei" - si suna la usa unul beat si fara dinti in gura si-i zice: "am venit sa va spun ca pe mine sa nu va bazati"

cred ca am ginit bug-ul intr-o functie care e scrisa anapoda - o rescriu cu AI sa vedem cum o face el ca eu am facut-o varza cu mintea mea stramba.

RR 

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări