Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Deci nu l-au interzis "poporul ales", in USA, UK, IRL l-a intrezis poporul ales bautul in locurile publice? (acum 200 de ani) - deci poporul ales acum 250 de ani s-au gandit sa protejeze mamele alcooloce din Anglia si au venit cu legea asta (care s-a propagat si pe continentul Nord American odata cu colonistii din Anglia - poporul ales evident)

asa explici tu afirmatia care s-a facut mai sus?

Between 1729 and 1751, eight Gin Acts were introduced in an attempt to restrict the availability of the alcohol and curb this “social evil”. However, this did not curtail the widespread alcoholism, but instead forced the distillation and consumption of gin underground, creating a black market for bootleg gin.[4] The Gin Act 1751, commonly known as the Tippling Act, was the penultimate Act in a series of eight, which succeeded in reducing the consumption of the alcohol, with the reason for its passing stated as: ‘‘…the immoderate drinking of distilled Spirituous Liquors by Persons of the meanest and lowest sort, hath of late years increased, to the great Detriment of the Health and Morals of the common People’.

1 oră în urmă, merck a spus:

Hai sa vedem cine este CEO la The New York Times. 

esti un mare cititor de New York Times?

https://www.nytimes.com/live/2024/05/27/world/israel-gaza-war-hamas-rafah

articol scris azi in NY Times detinut de un evreu

"Middle East Crisis Israeli Airstrike Kills Dozens in Tent Camp in Rafah, Gazan Officials Say"

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Acum 55 minute, merck a spus:

Deci tu crezi ca daca ai sa intrebi AI-ul astazi ceva despre evrei vei obtine o informatie corecta? 

Pai chiar tu ai spus ca eu nu prea par a intelege mai mult de lipit piese, de aceea intreb roboti. Oamenii te iau repede in baza/ biza, sper sa nu fie transmis si la AI aceasta meteahna. Asa am aflat dupa 15 ani pe forum ca nu stiu cum functioneaza o "siguranta" diferentiala sau ce este ala adaptor de 50R pt. osciloscop.

Si eu am dat doar o parte din raspuns, ceea ce mi se parea ca se refera la ce am citat eu. Pentru ca el a mai adaugat ceva ce seamana cu interventia ta:

<<<<<

Contribuții la Revoluția Americană și la elaborarea Constituției:

Pe măsură ce tensiunile dintre coloniile americane și Marea Britanie au crescut, unii evrei au susținut cauza independenței.

Figuri precum Haym Salomon au jucat un rol important în finanțarea Revoluției Americane.

După obținerea independenței, unii evrei au participat la dezbaterile și convențiile care au dus la elaborarea Constituției Statelor Unite.

De exemplu, Rhode Island a trimis un delegat evreu, Moses Levy, la Convenția Constituțională din 1787.

Totuși, contribuțiile evreilor la elaborarea Constituției au fost individuale și nu au reflectat neapărat o perspectivă unică "israeliană".

Evoluția ulterioară:

De-a lungul secolelor XIX și XX, un număr semnificativ de evrei au imigrat în Statele Unite, provenind din diverse regiuni, inclusiv din Europa de Est și Orientul Mijlociu.

Acești imigranți au contribuit semnificativ la societatea americană în diverse domenii, inclusiv politică, economie, cultură și religie.

Deși este dificil de cuantificat impactul specific al imigranților israelieni în mod separat, este clar că au jucat un rol important în modelarea istoriei și culturii Statelor Unite.

Concluzie:

Contribuția imigranților israelieni la formarea Statelor Unite și la elaborarea Constituției sale este o poveste complexă și nuanțată, care merită o analiză mai detaliată. Deși numărul lor a fost relativ mic la început, au jucat un rol semnificativ în diverse domenii ale vieții americane. De-a lungul timpului, influența lor a crescut, iar astăzi imigranții israelieni continuă să contribuie la diversitatea și vitalitatea societății americane.>>>>>

Link spre comentariu

Era o vreme can ma suprinedeau cum convergeau discutiile libere - dar e un tipar clar foarte repede ies la suprafata cuvinte cheie si teme gen. "propaganda", "manipulare", "vaccinare", "evrei" etc.  Care au niste explicatii destul de simple, nesiguranta, ignoranta, negarea unor realitati. (toate popoarele o au, nu e o trasatura caracteristica a noastra a romanilor) - nimeni nu e imun la chestiile astea, diferenta de la individ la individ e factorul diferentiator pentru success, nu etnia, religia etc. Uni se muncesc toata viata sa aiba success, altii nu fac nimc fortat sau exegerat si au success.

O varianta a "cancel culture" e in mentionata in multe lucrari filozofice foarte vechi sub forma "stoicismului" care are multe din partile pozitive ale cancel culture dar sunt tratate la individ nu la nivel de grupuri. Social networking a creat un fel de metastaze la stoicism sub forma de "cancel culture". 

Spre marea surprindere a unora "cancel culture" poate avea si efecte pozitive cand e aplicata pe principii sanatose si pe judecata personala (cu etica sanatoasa) cine are dubii despre afirmatia mea sa-l citeasca pe Marc Antoniu - "Meditation" si sa traga concluzile perosnale.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 22 minute, roadrunner a spus:

esti un mare cititor de New York Times?

https://www.nytimes.com/live/2024/05/27/world/israel-gaza-war-hamas-rafah

articol scris azi in NT Times detinut de un evreu

"Middle East CrisisIsraeli Airstrike Kills Dozens in Tent Camp in Rafah, Gazan Officials Say"

Arata-mi un articol de genul asta de anul trecut, nu de acum cand deja inclusiv ministrul apararii israelian (sper sa nu-l confund) il impunge in coaste pe Bibi. 

Basca ca nu-i nimic acuzator in acest articol! Scrie clar:

Citat

The Israeli military said the strike was aimed at a Hamas compound.

apoi

Citat

A follow-up statement said two Hamas leaders had been killed in the strike.

doar urmatoarea afirmatie mai tine balanta un pic in echilibru, dar se sterg pe maini mentionand ca sunt declaratiile crucii rosii (semiluna rosie la ei):

Citat

The strike hit the Tal as Sultan area of Rafah, within what the Israeli military has designated as a humanitarian zone, where it had told Palestinian civilians to go for shelter ahead of its ground offensive in Rafah, the Red Crescent said.

Vreau sa vad si eu o critica din partea acestui ziar impotriva genocidului din Fasia Gaza. 

Ce valoare are articolul ala pe langa declaratia lui Truck You Troudeau:

uite un senator care are curajul sa spuna lucruri care le-au declarat oficialii militari americani:

si vecinii tai nu mai pun batista pe tambal cand vine vorba de provocarile Israelului:

asta cum de poate sa spuna adevarul?

In inchiere prezint pentru cine doreste o opinie nepartinitoare:

Pentru cine nu stie cine este nenea de mai sus:

Finkelstein was born in New York City to Jewish Holocaust-survivor parents. He is a graduate of Binghamton University and received his Ph.D. in political science from Princeton University. He has held faculty positions at Brooklyn College, Rutgers University, Hunter College, New York University, and DePaul University, where he was an assistant professor from 2001 to 2007. In 2006, the department and college committees at DePaul University voted to grant Finkelstein tenure. 

Link spre comentariu
Acum 52 minute, merck a spus:

Basca ca nu-i nimic acuzator in acest articol! Scrie clar:

preasa nu e judecator, nu acuza, informeaza. 

Nimeni nu citeste ziarele ca sa afle opinii ale autorilor (nimeni care gandeste independent) in general lumea vrea sa se informeze nu sa afle cu cine tine nu stiu ce publicatie, d'aia lune se informeaze de la toti pe tot spectrul.  Dcasa vrei sa-ti confirmi niste convingeri atunci te uiti numai la un post. (se devii una cu postul)

Teoria ta care e?  ca au tras aia in corturile alea indins? chiar crezi asta sau cauti validarea la convingere asta? NU trebuie sa-mi raspunzi intrea-ba te din cand in cand cand vezi o stire de ori ce fel.

Citat

Vreau sa vad si eu o critica din partea acestui ziar impotriva genocidului din Fasia Gaza. 

Ce valoare are articolul ala pe langa declaratia lui Truck You Troudeau:

Tu cauti confirmari nu stiri. Concluziile sunt pareri, faptele sunt fapte.

O publicatie buna nu ia parte nimanui te lasa pe tine sa-ti alegi concluziile, ei prezinta datele, daca consideri ca datele nu-s adevarate saiu insuficiente le cauti altundeva, dar daca cauti o concluzie deja fabricata sa-ti valideze tie o teorie atunci nu te plange de manipulare. Orice post, ziar, site, care trage concluzii are potential de manipulare. 

pentru fiecare "Finkelstein" exista cate un "Daniel Sueftan", penteu fiecare "Jordan Peterson" exista cate un "Troudeau" asta nu le ofera la nicunul un punct de vedere absolut sau "moral ground" - tu decizi cu mintea ta nu te forteaza nimeni, unii gandesc ca tine altii nu, nu e nici o tragedie (lucrurile sunt foarte simple suntem animale manate de sentimente nu de ratiune) - din cauza asta ajungem la concluzia ca e "irational" ce se intampla in unele situatii.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 21 minute, roadrunner a spus:

preasa nu e judecator, nu acuza, informeaza

Esti copil? Stii cred cine a spus adevarul asta:

"If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you do read it, you're misinformed."

Nu cred ca exista cineva care sa nege aceste adevar. 

O publicatie buna nu ia parte nimanui te lasa pe tine sa-ti alegi concluziile, ei prezinta datele, daca consideri ca datele nu-s adevarate saiu insuficiente le cauti altundeva

Unde? Daca nu existau retele de socializare unde filmarile celor din Fasia Gaza au aratat lumii intregi adevarul, marea majoritate a oamenilor nu stiau realitatea fiind dezinformati de sursele "oficiale" care au pus batista pe tambal! (cum s-a facut in trecut si le-a mers jucarica)

Orice post, ziar, site, care trage concluzii are potential de manipulare. 

Dar cum califici ziarul care nu prezinta decat ceea ce are ordin de la stapani sa prezinte?

Numeste-mi un ziar de notorietate cu adevarat independent din US sau UE, sa vad daca poti scrie vreun nume. 

Cati dintre cei de la butoane nu s-au schimbat discursul odata cu trecerea timpului? 

Il stii pe Piers Morgan, nu? Ce atitudine avea la inceput si cum si-a schimbat opinia acum? DE CE SI-A SCHIMBAT OPINIA??? Era el venit de pe alta planeta si habar nu avea ce se intampla in Fasia Gaza??? Inteleg eu sau un altul (niste neica nimeni care eram neinformati) sa ne schimbam opinia, dar el si altii de talia lui nu au rusine de pirueta pe care au facut-o???

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 4 ore, Ovidanie a spus:

Pana si in filmele pentru copii, mai exact Avengers, un film facut de studiourile Marvel, apar poponauti. Printre supereroi. De curiozitate, aveti in vedere acest aspect cand vedeti un film nou.

Cica ar fi si Romeo si Julieta, in varianta moderna. Romeo e de culoare, de prin Congo, un negru cu buze groase si Julieta e de prin Kenya, neagra ca noaptea, in scena cu balconul, aproape ca nu se vede. De pe lumea cealalta, William Shakespeare ar avea ceva de spus...dar e si el pe lista autorilor incorecti politic, mai mult de jumatate din ce a scris trebuie ajustat pe ici, pe colo.

Asta nu e caz elocvent.

Povestea Romeo si Julieta e universala.

Dragoste, familie, putere, interese, destin îngrădit.

Se pot adapta in orice societate.

Aberant era Romeo și Romeo.

Ca Julieta și Julieta se difuzează deja dupa ora 12.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, dumitrumy a spus:

Pai chiar tu ai spus ca eu nu prea par a intelege mai mult de lipit piese

Ai macar decenta si nu denatura adevarul! Nu te-am facut niciodata lipitor de piese. 

Nimeni nu cred ca te-a facut pe tine lipitor de piese. Toata lumea stie ca grosul postarilor tale reprezinta simulari si intr-un procent mult mai mic oscilograme. 

In plus afirmatia ta denigreaza userii care doar lipesc piese (de parca ar fi oligofreni incapabili de mai mult). Invatamantul superior nu inseamna numai Politehnica si nu-s obligati sa invete mai mult daca nu le foloseste. 

Mai jos afirmatia mea (care nu pomeneste de lipit piese). 

Screenshot-2024-05-27-at-14-34-58.png

Link spre comentariu
Acum 30 minute, merck a spus:

Esti copil? Stii cred cine a spus adevarul asta:

"If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you do read it, you're misinformed."

Nu cred ca exista cineva care sa nege aceste adevar. 

si cine te obliga s-o citesti? de ce-ti pasa cine e CEO daca oricum n-o citesti. Eu n-o citeam pana s-o mentionezi tu si am fost suprins sa citesc articolul de azi care-ti infirma teoriile. 

Citat

Unde? Daca nu existau retele de socializare unde filmarile celor din Fasia Gaza au aratat lumii intregi adevarul, marea majoritate a oamenilor nu stiau realitatea fiind dezinformati de sursele "oficiale" care au pus batista pe tambal! (cum s-a facut in trecut si le-a mers jucarica)

uita-te la arabi ca aia nu au nici un interes sa te minta de situatia din Gaza. (e la mintea cocosului)

Citat

DE CE SI-A SCHIMBAT OPINIA??? Era el venit de pe alta planeta si habar nu avea ce se intampla in Fasia Gaza??? Inteleg eu sau un altul (niste neica nimeni care eram neinformati) sa ne schimbam opinia, dar el si altii de talia lui nu au rusine de pirueta pe care au facut-o???

nu e nici o rusine sa-ti schimbi opinia. Nimeni nu are access la absolut, fiecare cu mintea lui, dar asta nu le confera nici un fel de superioritate morala, indisferent ce opinie au la un moment dat sau altul.

@merck doar pentru ca avem conceptii (concluzii convingeri) diferite nu ne face mai prosti sau mai destepti, eu m-am contrazis cam cu toti pe forumul asta asta nu ma face nici destep si nici prost, la fel interlocutorii cu care m-am contrazis. Statistic nu putem avea numai dreptate la fel cum nu putem nici s-o dam in bara chiar cu toate (cu probabilitati diferite). Pana la urma faptele (realitatea aia de absoluta) nu o putem schimba indiferent ce zicem. Toat ce mai putem e sa mai invatam unii de la altii citind suntem de opinii opuse. (dar fara sa inceracam sa ne cocotam la un nivel moral superior - chiar daca in sinea nostra credem ca suntem deja acolo)

RR

Citat

Toata lumea stie ca grosul postarilor tale reprezinta simulari si intr-un procent mult mai mic oscilograme. 

asta ce mai e? chiar era necesar? cum sa facca oscilograme dupa idea unuia? sa dea fuga repede la magazin si sa contruiasca ceva ca sa-l convinga pe respectivul? nu e mai simplu cu o simulare?

de fapt aveti pe cineva care va preda pe gratis dar va sta ego-ul in cale (sau numai eu vad chestiile astea?) - pe aici (West) unii platesc sa vada asa ceva.

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Nu credeam că o să mai văd presă cenzurata și aservită după 90. Se pare ca ăștia-s cel puțin la fel dacă nu mai rău decât cei de înainte. Aia măcar scriau corect gramatical. 

Link spre comentariu
Acum 6 minute, doru3160 a spus:

Nu credeam că o să mai văd presă cenzurata și aservită după 90. Se pare ca ăștia-s cel puțin la fel dacă nu mai rău decât cei de înainte. Aia măcar scriau corect gramatical. 

crezi ca s-a schimbat omenirea de 2000 de ani incoace? s-au shimbat tool-urile. Char-GPT scrie foarte corect, nu acolo e problema la etica e problema.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 16 minute, doru3160 a spus:

N-am tupeu să ma duc așa mult în urmă. Dar după 90 se trambita că presa e libera, nu mai e cenzurata. Nu mai e cenzurata pe naiba. Parcă e mai cenzurata ca niciodată. 

Nimic nu liber (poate pasarile pe cer) trebuie sa fim mai selectivi si mai inteligenti si sa ne folosim capul mai intens (judecata) in rest "noi crestem odata cu tara" - nu cred ca e usor sa lucrezi intr-un domeniu d'asta cu "adevarul" ca daca ai etica buna pierzi la bani, daca lasi etica mai jos iti ajunde de rate la frigider. Asa e asezata societatea astea-s valorile acutale, modelele si trendurile. (daca vrei sa ai success pe YT faci un video despre Crypto, sfarsitul omenirii si eventual sa apara si o pisica - neparat pe imaginea de inceput sa fie niste flacari)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 20 ore, Ovidanie a spus:

Vor să interzică autorii și operele care nu sunt "politically correctly".

Nu e nici o noutate! Crestinii au distrus operele marilor filozofi, epicurismul a disparut, filozofii erau prigoniti, doar pentru ca in operele lor exprimau altceva decat preceptele biblice. Rezultatul il stiti, Evul Mediu Intunecat! Hitler si Goebbels au interzis tot ce nu era "nemtesc, arian, au ars carti, au distrus tablouri si opere de arta! Deci...nimic nou sub Soare! Trebuie sa ne miram ca "Putem invata din istoria popoarelor, ca popoarele nu au invatat nimic din istorie". (Friederich Hegel)

Acum 18 ore, Elservius a spus:

A fost adoptată pe 24 iunie 2021; oare ce sărbătoare este în calendarul ortodox la acea dată?

Daca te referi la Sanziene, vorbim de o sarbatoare pagana, nu de una ortodoxa.

Acum 16 ore, DjLeco2021 a spus:

Si ce sa li se predea?

Cand era prin clasa a patra, o vad pe nepoata cea mai mare cu o carte, cu o coperta sumbra rau. M-am uitat in ea, numai desene horor. Am intrebat despre ce-i vorba in carte si mi-a spus ca un baietel vrea sa-si omaoare matusa care, la randul ei, pe cai ilegale pusese mana pe nu stiu ce testament, pe care voia sa-l recupereze baiatul daca o omoara. I-m spus ca e o prostie si cum poate citi asa ceva (las la o parte faptul ca aproape intreaga ei lectura se baza pe carti cu monstrii, vrajitoare, crime. A venit mama ei si mi-a sarit la gat, pentru ca am indraznit a spune  asa ceva despre o carte RECOMANDATA de invatatoare.

Acum 5 ore, Spitfire a spus:

Abuzurile si crimele comise in trecut asupra minoritatilor

Homosexualitatea si lesbianismul nu dateaza de ieri, alaltaieri. Nici nu am putea afrima altceva, odata ce omenirea a aparut, conform Bibliei,  in urma unui incest intre Eva si copiii ei sau in familia Noe. In antichitate, alaturi de prostitutie, era o practica dusa la nivel de doctrina data de zei. S-au construit temple si lacasuri menite desfatarilor de tot felul, inclusiv cele bahice. Vezi situl de la Pompei. Leonardo da Vinci era hetero sexual, cum era practica vremii, ba chiar pedofil.

Aici trebuie facut distinctie, una este boala si alta perversiunea. Pentru ca trebuie sa fi un barbat dus rau cu capul, ca, uitandu-se in oglinda,  sa vada ca nu are sani, dar are puta, insa el zice ce e femeie! Daca ar fi zis ca e Iisus sau Napoleon, il bagau in priza si il indopau cu medicamente! Probabil doar 10 - 15 % sunt homosexuali/lesbiene "native", restul sunt perversi! Nu tine treaba cu "sa-i dam libertate, pentru ca asa se crede el",  pentru ca unui pedofil nu-i dai liberatate, pentru ca sa se simte el bine. Nu ma luati cu treba ca sunt minorii, ca nu tine! Pedofilul asa se simte el bine, asa se simpte el liber in viata lui.

Nu am nimic cu homosexualii (multi heterosexuali au incercat experienta homosexuala in patul lor, cu nevasta lor, dar de aici pana la parada, e cale lunga de tot! Si sunt convins ca exista destui care gandesc ca mine, problema care deranjeaza nu e homosexualitatea sau alte boli transsexuale,in sine, ci osartia cu care scot in evidenta asta, tenacitatea cu care vor sa ne impuna noua "normalitatea" lor, asta deranjeaza! Jean Marais si Jean Gabin, au fost homosexuali, asa si?

@SpitfireJohn Lennon, tot de un dezacsat a fost omorant, si nu pe considerente homofobe!

Editat de icar
Link spre comentariu
Acum 3 minute, roadrunner a spus:

trebuie sa fim mai selectivi 

De acord, numai ca poți fi selectiv când ai știri diverse. Acum toți sunt inregimentati într-o tabără ce ia lumina de peste ocean, și aia e. Înainte așteptăm cu interes știrile. Acum mă lasă indiferent, când vad cât sunt de partinitori. Aproape că nu mă mai interesează ce materiale prezintă. 

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări