Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cap dublu rec/play deck Sony

maxente

Postări Recomandate

Caut un cap dublu redare/inregistrare pentru un deck Sony TC-K750ES.

Mecanica deck-ului este TCM-200D3

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maxente

3

• Dxxx

2

• SKGXG

2

• ex.escu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai in poza capul arata ca uzura bine, are ceva canal intrerupt?

Daca gasesti unul identic sau cu prindere similara este cel mai simplu, insa in caz contrar se poate bricola ceva incat sa mearga si unul diferit ca prindere.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, SKGXG a spus:

Regret, nu seamana!

Da, din pacate e mai ciudat capu asta de la Sony la partea de prindere. Din surubu din stanga se regleaza azimuthu iar din celelalte doua din partea dreapta se regleaza asezarea pe banda 

1 oră în urmă, Dxxx a spus:

Pai in poza capul arata ca uzura bine, are ceva canal intrerupt?

Daca gasesti unul identic sau cu prindere similara este cel mai simplu, insa in caz contrar se poate bricola ceva incat sa mearga si unul diferit ca prindere.

Capu are o uzura in sensul ca se cam impotmoleste unghia in marginile santului sapar de banda. Acum, sincer, nu stiu exact cat de mare sau mica e uzura asa la testu asta cu unghia. Deck-ul "merge ok" atat cat l-am testat eu, nu pare sa aibe probleme nici la redare nici la inregistrare, calibrarea pe banda iar mi se pare ok si ies inregistrarile foarte bune dupa urechile mele si comparat cu sursa.

Ma gandeam ca poate gasesc un cap mai bun ca asta la uzura sa il schimb si treaba e ca ar trebui pus cam ce are el ca altfel trebuie recalibrat totul  in interior la redare/inregistrare etc.  daca as pune alt cap cu alte impedante si ce caracteristici o mai avea fata de cel original.

Link spre comentariu

Daca nu gasiti unul original nou , si daca intrefierul de la capete nu e afectat (verificati cu o lupa) se poate incerca prelucrarea capului (din poza si din manualul de service capul de inregistrare e din permalloy, e mai uzat ,cel de redare din un permalloy mai dur gen sendust ,e mai putin afectat).

Link spre comentariu

Acum am văzut montura capului. Slabe șanse să găsești. La mine ambele mecanice (una cu 3 motoare, una cu 2 motoare), au cap cu prindere normală atașat pe montură. Dar sunt soluții. Cam toate deck.urile cu AMS (căutare pauză între melodii) le-am găsit cu uzură mecanică.

IMG_20240530_071018.jpg

Link spre comentariu

Pai pe redare nu ar trebui sa fie nimic complicat, cel mult nivelul pe canale. Egalizarea este dependenta exclusiv de tipul benzii, nu are treaba cu caracteristica inductanta/rezistenta cap.

Pe intregistrare ORICUM trebuie reglat biasul, pentru ca si daca pui capul original vor exista diferente intre exemplare - deci nu scutesti aproape nimic la capitolul reglaje.

Insa din ce spui nici nu cred ca merita schimbarea, eventual daca ai rabdare si te dotezi cu smirghel fin, crescator pana la 3000 atunci fa rectificare mecanica cum sugereaza colegul @ex.escu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări