stefanev Postat Februarie 25, 2008 Partajează Postat Februarie 25, 2008 intradevar se foloseste si in zilele noastre, ultimul loc unde am fost cu un electrician si am facut instalatia de la A la Z a fost la o vila cu etaj. E util petru lumina de pe scari atunci cand urci si vrei sa stingi becul de sus si sa nu mergi pe intuneric. Acum e mai rentabil si muuult mai simplu cu un senzor de miscare, tot aceeasi recomandare o fac si eu pentru bloc. Pui becuri normale, fixezi durata si cate 2 senzori pe etaj sunt de ajuns. Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Martie 22, 2008 Partajează Postat Martie 22, 2008 Buna ziua. Pentru 1835. Multe fire, multe posibilitati de defectare, multe doze de legatura si ma intreb daca merita. De ce nu incerci cu un circuit basculant bistabil. Poti comanda aprinderea/stingerea lumini din n pozitii indiferent pe care buton apesi, numai cu doua fire pe care butoanele sunt puse in paralel. Circuitul basculant se poate monta langa sursa de tensiune si langa sursa de lumina iar comanda circuitului se poate trage cu doua fite in oricate pozitii vrei si la orice distanta. SAU cablat. Pentru lumina temporizata, montajul cu 555 functioneaza impecabil. Mosu Tuti. Link spre comentariu
silviu_marian_2005 Postat Martie 22, 2008 Partajează Postat Martie 22, 2008 intrerupatoarele cap cruce nu necesita multe fire. ele se intercaleaza pe aceleasi doua fire dintre comutatoaarele cap scara. acestea se pot pune si 50 bucati Link spre comentariu
Vizitator nicubioc Postat Martie 30, 2008 Partajează Postat Martie 30, 2008 Am vazut relee care sunt actionate de un contact ND .La fiecare apasare isi schimba starea si raman in acea stare pana la o noua apasare.Contacte pot fi oricat de multe in paralel. Link spre comentariu
csizmasreky Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 Acest circuit se foloseste si astazi in apartamente,dar ciscuitul cu 3-4-5 intrerupatoare are cu totul alta scheme. :drinkers:si te rog poti sa pui o schema?imi usurezi cautarea is nou pe net Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum