ionut120v Postat Mai 25 Partajează Postat Mai 25 Acum 7 minute, roadrunner a spus: e la fel si in inginerie ca in medicina. Daca stii sa proiectezi cipuri nu proiectezi pcb-uri. (ca banii / ora sunt 5x) Eu sunt doctor @roadrunner e inginer, fiecare i-si vede interesul, personal nu pun patima in relatiile munca, plec in termeni amiabili, dar nu mai tin legatura cu personele de la fostul loc de muncam fie ei patroni sau colegi. Interesele si calitatile se schimba si sunt uneori ciudate, ce folos ca stii sa proiectezi chipuri daca intre timp ai orbit, treaba cu orbitul e valabil si la doctori, unii vor bani cu orice pret, pentru altii pretul lor conteaza, aia din prima categorie sunt in stare sa plce salahor prin Europa sau sa danseze ca maimuta pentru bani, cai din ultima categorie nu. Sa zicem ca esti doctor sau proiectezi chipuri si intre timp te-a lasat vederea, si inca esti in postul acela, dar stii ca nu se mai poate, dar sunt altii (rude) care iubesc buzunarul tau nu pe tine. Link spre comentariu
cloudy Postat Mai 25 Partajează Postat Mai 25 1 minute ago, roadrunner said: nu toti sunt facuti sa fie "patroni" in sensul de antreprenori, Ok, dar te costă cam 100 de euro ca să descoperi asta. Altfel cum ? Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 25 Partajează Postat Mai 25 Acum 2 minute, roadrunner a spus: , ba, da nici angajati nu prea stiu sa fie. (scuzati "Ba-ul" dar mi s-a parut ca se potriveste) RR Dacă poate lucra pe o bruma de bani, în bătaie de joc, atunci e angajatul model. Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 25 Partajează Postat Mai 25 Acum 9 minute, cloudy a spus: Ok, dar te costă cam 100 de euro ca să descoperi asta. Altfel cum ? Am avut societate din 97 până în 2006. Asta e, nu a mers. Nu dau vina decât pe mine. Am zis, am fost în fiecare echipă, știu cum e, nu trebuie să-mi povestească nimeni cu ce se mănâncă fiecare poziție. Link spre comentariu
ionut120v Postat Mai 25 Partajează Postat Mai 25 (editat) Fiecare cu pretentiile lui. cei care n-au avut bani in trecut nu prea au pretentii, strict la subiectul topicului, pentru unii sofatul e o placere, pentru altii un chin, cei din prima categorie accepta joburi care presupun sofatul cei din categoria a doua niciodata, vorba lui @roadrunner nu te obliga nimeni, alegi singur. Pentru mine sofatul e un chin, asa ma terorizeaza ca ii ajut si pe altii aproape necunocscuti de la alte firme cu care avem relatii comerciale sa reduca sofatul pe barba lor in interes de serviciu. Editat Mai 25 de ionut120v Link spre comentariu
roadrunner Postat Mai 25 Partajează Postat Mai 25 (editat) Acum 25 minute, doru3160 a spus: A avea hârtiile pt o firma, nu înseamnă că ești patron. La noi, a fi patron trebuie sa fii oricum, numai cinstit și corect nu. Cei ce nu pot fi asa, cheltuie banii degeaba. chiar asa o fi? am colegi in Ro care au firme (destul de mari) si sunt respectati de angajati si-si respecta angajatii. Eu cred ca generalizam fara rost. Citat Ok, dar te costă cam 100 de euro ca să descoperi asta. te costa mult mai mult decat 100 euro, te costa sa recunosti ca n-ai dreptate, ca faci niste calcule nerealiste, te costa ani din viata, relatii cateadata casnicia. In schimb ai de castigat enormm ca inveti ce se face si ce nu se face, cand se face si cand nu se face, ce se poate si ce nu se poate. (si asta face ca aia 100 de euro sa merite) RR Editat Mai 25 de roadrunner Link spre comentariu
ionut120v Postat Mai 25 Partajează Postat Mai 25 In Ro exista alta problema care nu o puteti trece cu vederea, peste o anumita marime (nu prea mare) firmele au legatura musai cu politica fie ca vrei fie ca nu, si cu tot felul de sisteme mafiote de care se da acuma la TV. Prin alte parti legatua cu politica e optionala. Link spre comentariu
merck Postat Mai 25 Partajează Postat Mai 25 1 oră în urmă, doru3160 a spus: Firma cu siguranță a avut sincope în funcționare. La ultima fabrica și după 3 ani mă chemau să le rezolv câte un utilaj, deși aveau om angajat. Am colaborat fără probleme, contra cost. Și plăteau pe o intervenție, cât plăteau pt 2 săptămâni când eram în activitate. Cred ca asta este o descriere perfecta a ceea ce s-a intamplat (nu stiu daca mai este valabil si in prezent). N-am sa inteleg niciodata care a fost logica patronului (ca financiar e clar ca iese mai prost). Acum 23 minute, doru3160 a spus: La noi, a fi patron trebuie sa fii oricum, numai cinstit și corect nu. Cei ce nu pot fi asa, cheltuie banii degeaba. Asta este primul test! Dar sa stii ca majoritatea romanilor il trec cu brio! Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 25 Partajează Postat Mai 25 Acum 12 minute, roadrunner a spus: sunt respectati de angajati si-si respecta angajatii. Eu cred ca generalizam fara rost. Mai taie din ele... Respectul tine de cei 7 ani de acasă, nu are legătură cu ce simte un angajat fata de un angajator sau invers. Când am zis ce am zis, nu m-am referit la tipul asta de relație, ci la relația firmă- stat. Aici suntem deficitari încă. Acum 3 minute, merck a spus: Asta este primul test! Dar sa stii ca majoritatea romanilor il trec cu brio! Uite, eu l-am picat. Link spre comentariu
roadrunner Postat Mai 25 Partajează Postat Mai 25 Acum 2 minute, ionut120v a spus: In Ro exista alta problema care nu o puteti trece cu vederea, peste o anumita marime (nu prea mare) firmele au legatura musai cu politica fie ca vrei fie ca nu, si cu tot felul de sisteme mafiote de care se da acuma la TV. asta vine mult mai tarziu dupa 100 aia de euro, daca ajungi la nivelul ala de care zici tu pot sa vinzi afacerea si sa lasi pe altul daca nu vrei sa tavalesti cu porcii. Orice problema are si solutie. Asta ca discutia care am avut-o azi cu un client la care-i proiectam produsul, zice ce o sa faca el cand o sam-mi comande 10000 de bucati pe luna (ceea ce e mult peste capacitatea noastra) i-am zis sa vina cu comanda aia si in 3 luni cumpar cladirea de langa mine si dau drumul la 2 linii noi sa nu-si faca probleme ca orice problema are cel putin o solutie. Acum 5 minute, merck a spus: Și plăteau pe o intervenție, cât plăteau pt 2 săptămâni când eram în activitate. n-ai zis cat de des te chemau intr-un an. RR Link spre comentariu
merck Postat Mai 25 Partajează Postat Mai 25 Acum 2 minute, roadrunner a spus: Asta ca discutia care am avut-o azi cu un client la care-i proiectam produsul, zice ce o sa faca el cand o sam-mi comande 10000 de bucati pe luna (ceea ce e mult peste capacitatea noastra) i-am zis sa vina cu comanda aia si in 3 luni cumpar cladirea de langa mine si dau drumul la 2 linii noi sa nu-si faca probleme ca orice problema are cel putin o solutie. Cred ca nu numai in RO ci si la tine este la fel: se comanda astazi si plata in viitor. Deci nu ai cum sa cumperi cladirea + cele doua linii noi. Basca ca la noi daca se cunoaste cu cine trebuie ... te rogi de el sa iti mai dea banii (unii au dat faliment in RO fix din cauza asta!) Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 25 Partajează Postat Mai 25 Acum 12 minute, roadrunner a spus: n-ai zis cat de des te chemau intr-un an. RR Suficient cât sa le para rău că am plecat. Pt mine nu era important, puteau să nu mă cheme deloc, îmi asigurasem sursa de venit. Dar asa cum spuneai, am lăsat loc de bună ziua, și am colaborat foarte bine și după ce am plecat. Link spre comentariu
roadrunner Postat Mai 25 Partajează Postat Mai 25 (editat) Citat Cred ca nu numai in RO ci si la tine este la fel: se comanda astazi si plata in viitor. Deci nu ai cum sa cumperi cladirea + cele doua linii noi. Basca ca la noi daca se cunoaste cu cine trebuie ... te rogi de el sa iti mai dea banii (unii au dat faliment in RO fix din cauza asta!) Aic treaba e asa (f simpla) in momentul cand un client plaseaza un PO - (Purchase orde- in romaneste "comanda") asta are valoare de contract. Evident ca valoarea comenzii nu se apropie de valoarea utilajelor (e undeva la 10% din valoarea lor in cazul specific de mai sus) - Utilajele se iau in leasing - se inchiriaza, sau se face un imprumut pe 5/10 ani - sau daca exista banii astia prin cont se cumpara cu ce e prin cont eventual se acopera diferenta cu leasing/imprumut) - cand faci asa un pas mare in directia respectiva (cu riscuri evident) - incep sa vina si comenzi mai mari ca vad si altii ca ai capacittate si-si mai muta productia pe langa casa. Daca se opreste roata asta a comezilor poti sa vinzi utilajele (cu ceva pierdere) sau sa le tii si sa alergi dupa comenzi noi. Totul e cat de tare vrei sa te bagi sa nu te bagi. Nu-ti trebuie sa ai bani neparat trebuie sa ai un client care-ti taie un cec de accont si-ti inmaneaza un PO - pe baza celor doua si a situatiei financiare a firmei banca sau societatea de leasing e foarte fericita sa-ti de a banii. Crede-ma banii sunt cea mai mica problema, cecul comanda si increderea ca poti executa comanda sunt cele mai importante lucruri. Editat Mai 25 de roadrunner Link spre comentariu
merck Postat Mai 25 Partajează Postat Mai 25 Acum 22 minute, roadrunner a spus: n-ai zis cat de des te chemau intr-un an. Era citatul lui @doru3160 si am spus ca din punctul meu de vedere este o descriere perfecta a ceea ce s-a intamplat in trecut, eu niciodata nu am lasat loc de buna ziua de unde am plecat, am zis ca mie imi place sa dau sah la regina. Sunt oameni si oameni, unii pot ierta, pot incepe de la inceput ceva intrerupt, eu se pare ca nu sunt asa, cand am zis PA ... ura si la gara! Se vede si pe forum ce ma duce capu'! Link spre comentariu
roadrunner Postat Mai 25 Partajează Postat Mai 25 (editat) Acum 28 minute, doru3160 a spus: Suficient cât sa le para rău că am plecat. Pt mine nu era important, puteau să nu mă cheme deloc, îmi asigurasem sursa de venit. Dar asa cum spuneai, am lăsat loc de bună ziua, și am colaborat foarte bine și după ce am plecat. sincer din cate vad eu mi se pare win/win la ambele parti, lucrurile s-au re asezat in favoarea amandoura (tu si fabrica) pe termen lung Citat Sunt oameni si oameni, unii pot ierta, pot incepe de la inceput ceva intrerupt, eu se pare ca nu sunt asa, cand am zis PA ... ura si la gara! Se vede si pe forum ce ma duce capu'! @merck cateodata asta e singura cale ca sa te rupi de ceva negativ. (eu avut un angajator la care i-am zis ca daca ma da afara probabil ca-mi face o favoare asa de nasol e jobul - totusi era foarte bine platit) RR Editat Mai 25 de roadrunner Link spre comentariu
Postări Recomandate