raidaru Postat Mai 23, 2024 Partajează Postat Mai 23, 2024 Salutare, am verificat tensiunea dintre impamantare si faza la prize prin apartament si la o priza mi-a dat 189v la alta 116v, eu din cate stiu ar fi trebuit sa fie cca. 220v , intrebarea e mai are vreo functionalitate impamantarea in cazul de fata sau e apa de ploaie? Link spre comentariu
dumitrumy Postat Mai 23, 2024 Partajează Postat Mai 23, 2024 Ai sigurante diferentiale la tablou? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 23, 2024 Partajează Postat Mai 23, 2024 (editat) N-are treaba diferentiala daca e priza de pamint intrerupta sau proasta. Merge protectia diferentiala fara pamintare. Ma rog, intrebarea probabil era de genul: daca n-aveti acuma ar fi momentul sa le puneti. Despre functionalitate, nu, nu mai are nici un rol firul PE. Editat Mai 23, 2024 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
raidaru Postat Mai 23, 2024 Autor Partajează Postat Mai 23, 2024 (editat) 1 oră în urmă, dumitrumy a spus: Ai sigurante diferentiale la tablou? Da,este pe casa scarii diferentiala pentru fiecare apt. Tabloul meu e o tiganie de nedescris. Circuitul este jumate aplicat jumate cel vechi prin pereti, tre sa desfac sa vad ce ii acolo, normal trebuie sa am si impamantare de la tabloul cu contor de pe casa scarii. Blocul este de prin anii 60'.... Editat Mai 23, 2024 de raidaru Link spre comentariu
modoran Postat Mai 23, 2024 Partajează Postat Mai 23, 2024 Daca masori cu un multimetrul cu funcție low z vei avea alte valori, mult mai mici. Același lucru și cu o rezistenta in paralel cu bornele de măsură. Link spre comentariu
raidaru Postat Mai 23, 2024 Autor Partajează Postat Mai 23, 2024 Acum 12 minute, modoran a spus: Daca masori cu un multimetrul cu funcție low z vei avea alte valori, mult mai mici. Același lucru și cu o rezistenta in paralel cu bornele de măsură. Cu acelasi mm am masurat si la garaj priza si am 226v si pe nul si pe impamantare, deci raman la parerea ca impamantarea din apt nu e buna. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Mai 23, 2024 Partajează Postat Mai 23, 2024 (editat) Acum 3 ore, Ion_Bumbu a spus: Editat Mai 23, 2024 de dumitrumy Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 23, 2024 Partajează Postat Mai 23, 2024 (editat) Bad post. Editat Mai 23, 2024 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
dumitrumy Postat Mai 23, 2024 Partajează Postat Mai 23, 2024 https://imgur.com/zPfNofq Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 23, 2024 Partajează Postat Mai 23, 2024 (editat) Acum 4 ore, Ion_Bumbu a spus: daca n-aveti acuma ar fi momentul sa le puneti. Vazut tabloul, aveti de 300mA, ala nu va protejeaza in caz de defect cu faza spre carcasa metalica a echipamentului. Neaparat inserati in tabloul dumneavoastra pe circuitul principal un disjunctor diferentia de 50mA si Amperi cit aveti puterea racordului. Ala va protejeaza pina rezolvati continuitatea firului PE. Masurati daca tabloul distribuitorului aveti pamintarea corecta, la fel ca in apartament, sa stiti macar de unde sa incepeti. Daca nu stiti acesta este OK : https://www.leroymerlin.ro/produse/sigurante-electrice/619/disjunctor-modular-abb-diferential-pn-32a-2p/48767 Acelasi curent ca cel din tabloul general al distribuitorului. Editat Mai 23, 2024 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
raidaru Postat Mai 23, 2024 Autor Partajează Postat Mai 23, 2024 (editat) Am gasit problema.....nu am impamantare trasa din panoul contorului pana in apartament....dormitorul si baia aveau legata impamantarea la nul. O sa chem pe cei de la PPC Energy sa-mi traga ei, nu vreau sa le rup sigilul de la contoare Editat Mai 23, 2024 de raidaru Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Mai 23, 2024 Partajează Postat Mai 23, 2024 Acum 25 minute, Ion_Bumbu a spus: un disjunctor diferentia de 50mA 30 mA e mai sigur . Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 23, 2024 Partajează Postat Mai 23, 2024 Si mai sigur este de 10mA dar e de preferat cel de 50mA. Link spre comentariu
modoran Postat Mai 23, 2024 Partajează Postat Mai 23, 2024 Nu ai ce sigiliu sa rupi și nu prea e treabă distribuitorului instalația ta interna. Dar presupun că pot rezolva și ei contra cost ( sau vreo altă firmă subcontractanta ) Link spre comentariu
validae Postat Mai 23, 2024 Partajează Postat Mai 23, 2024 Și 20mA e foarte sigur, dar dacă ai ceva electrocasnice cu scurgere capacitivă spre masă si toate cumulate ajung la sau în preajma valorii de declanșare, te pomenesti zi și noapte cu diferentiala sărită, fără să îți explici de ce, mai ales când scoțând de probă toți consumatorii din prize și introducându-i pe rând în circuit, aia nu va mai sări....pe moment. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum