Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator rusesc VEGA (BEGA) 10u -120C

Postări Recomandate

Salutari!

Am achizitiunat cu ceva vreme in urma amplif-ul din titlu (cam "ponosit"), cand l-am dezbracat de carcasa, am constatat ca finalii +prefinalii nu existau ,cablajul in jurul etajului final copt ,exfoliat ,pe alocuri inexistent (semn ca cineva s-a straduit mult sa-l macelareasca , rezistente de putere inlocuite cu valori aiurea , etc).Alimentarea a scapat oarecum intacta , la fel si partea de intrari , corector ton , cam tot pana in etajul final..Intrebarea mea este daca merita sau nu sa-i caut / gasesc tranzistorii originali - implicand si refacerea cablajului , inlocuirea altor componente , si sa-l aduc in starea originala? Mentionez ca nu am ascultat niciodata unul identic ,pentru a face o comparatie..Pentru probe nu am avut la dispozitie decat un modul chinezesc (clasa D) 2X15W , departe de cei 2x25w ,cat ar trebui sa livreze amplificatorul original , insa am vazut si module mai capabile la preturi oarecum decente..

Aceasta este dilema: Reconstructie sau adaptare modul amplf.? atasez si schema poate este de folos si altora:

Schema-amplif-VEGA-10-U-120-C.jpg

Cu multumiri , orice sfat este bun! 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Dacă are cablajul prea distrus e un chin sa refaci schema originala. Dacă vrei sa faci un cablaj nou nu știu dacă se merita, doar dacă ești un fan al amplificatorului. Schema pare destul de imbirkigata și va fi dificil sa o pui la punct deși posibil sa aibă un sunet specific. 

Daca se poate repara fără a reface cablajul și ai acces la tranzistorii originali poate s-ar merita repara original, altfel mai bine pui un alt etaj final gen Zal V2. 

Link spre comentariu
Acum 53 minute, sesebe a spus:

Dacă are cablajul prea distrus e un chin sa refaci schema originala. Dacă vrei sa faci un cablaj nou nu știu dacă se merita, doar dacă ești un fan al amplificatorului. Schema pare destul de imbirkigata și va fi dificil sa o pui la punct deși posibil sa aibă un sunet specific. 

Daca se poate repara fără a reface cablajul și ai acces la tranzistorii originali poate s-ar merita repara original, altfel mai bine pui un alt etaj final gen Zal V2. 

Multumesc, este exclus din start sa refac tot cablajul , acces la tranzistorii originali -poate prin vreo comanda speciala sau ceva echivalenti.. operatiune care ar implica totusi refacerea cablajului distrus cu conductor.. bataie de cap

Acum 29 minute, Shambala a spus:

Cablajul este de foarte proasta calitate, se exfoliaza f usor.

Asa cum spuneti (multumesc pentru atentie!) ,doar daca ma apropii cu letconul de cablaj , acesta "o ia la fuga"..

Cred ca ramane viabila adaptarea unui modul etaj final ,cu o alimentare cat de cat apropiata de cea furnizata de montajul original..Mai sapam! Va multumesc pentru ajutor!

Link spre comentariu
La 22.05.2024 la 19:20, franzm a spus:

Finali se gasesc, atât originali cât si echivalenti vestici. Cablajul se poate reproduce. Loc în carcasa pentru electrolitici este. Si nici schema nu-i mare lucru.

Va multumesc pentru interes , am gasit ceva inlocuitori la indemana , totusi din cauza cablajului ,inclin catre  varianta sugerata de 

Acum 16 ore, Mircea Crisan a spus:

Pune un LM4780. Nu se aude rau. Vad ca ai +/-24 Vcc.

caruia ii multumesc deasemenea (am vazut pe la chinezi si CI -ul  si cablajul , n-ar fi la un pret prea mare pentru o incercare..)

Link spre comentariu
Acum 3 minute, Shambala a spus:

Cablajele chinezesti sunt ok, integratele din kiturile lor cam 99,99% contrafacute.

Oho , nici nu ma astept la altceva ! insa sunt mai ieftine .. nici amplif -ul rusesc nu cred ca este de clasa HIFI

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări