blue Postat Ianuarie 29, 2008 Partajează Postat Ianuarie 29, 2008 Inteleg sa se faca dintr-o pentoda o trioda dar sa o retrogadezi intr-o dioda m-i se pare ridicol, intr-o zi cineva v-a propune sa transformam dioda in pentoda care v-a autooscila si asa mai departe... Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 29, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2008 intr-o zi cineva v-a propune sa transformam dioda in pentoda care v-a autooscila si asa mai departe...Acum, e drept, o dioda normala (lampa) nu oscileaza, poate fi folosita, cel mult, intr-un generator de zgomot. In schimb, o dioda cu gaz sau un tub stabilizator sau chiar un tub cu neon ca cele din creionul de tensiune pot fi folosite intr-un oscilator de relaxare. Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 30, 2008 Partajează Postat Ianuarie 30, 2008 hihihi... exista la dumneavoastra in arsenal ceva tuburi RV disponibile?nu dau foc la nici o valiza doamne fereste, lampile trebuiesc respectate.ma joc cu doua tuburi RV si is chiar impresionat de ce pot ele sa faca, la 60 si mai bine de ani de cand au fost fabricate. tine de cartile vechi cu vraji.La un colectionar nu exista nimic disponibil (hi,hi)... numai disponibilitatea de a colectiona. Ceea ce am propus este sa resuscitam acel aparat minunat... Pentru asta merita sacrificiul![attachment=0]RO_RWN_RV12P2000.jpg[/attachment] Link spre comentariu
mișa Postat Ianuarie 30, 2008 Partajează Postat Ianuarie 30, 2008 La ora asta nu e chiar asa mare problema in achizitionarea acestor lampi si a altor componente greu de gasit. Pe ebay gasesti de exemplu aici: http://cgi.ebay.de/5-Roehren-RV12P2000- ... dZViewItem Trebuie doar sa binevoiesti sa mergi la o banca si sa-ti faci cont de PayPal (sau alt card valabil pentru plati externe). Marfa iti vine acasa. Cel mai bine e sa cumperi din Germania (http://www.ebay.de)(asa am constatat eu) pentru ca transportul nu e foarte scump iar firmele care vind sunt serioase. Eu am cumparat deja de vreo 15 ori si nu am fost pacalit niciodata (dar asta nu inseamna ca nu urmeaza). Stima Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 3, 2008 Partajează Postat Februarie 3, 2008 Pare ieftin daca nu se supraliciteaza!Dar jucaria functioneaza sau... Link spre comentariu
d2134 Postat Septembrie 25, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2008 Aici e un exemplu de pentoda 6J1P conectata ca dioda intr-o sonda de tensiune AF.Deduc ca o pentoda cu g3 conectata intern la catod poate functiona ca dioda daca nu se depaseste curentul catodic maxim suportat de pentoda. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 26, 2008 Partajează Postat Septembrie 26, 2008 Ar mai fi si problema constructiva a lampii, una e sa folosesti la redresare o dioda sau dubla dioda [de exemplu EZ80-81 facuta ptr frecvente joase (nu cred ca depaseste citeva sute de Hz, insa nu am gasit nicaieri o informatie despre asta)], alta e sa iei o lampa de radiofrecventa sa o folosesti ca dioda, care sigur va merge la frecvente mult mai mari, probabil comparabile cu o dioda punctiforma cu Ge. De aceea or fi folosit rusii 6J1 in schema respectiva, desi aveau si diode semiconductoare la indemina. Trebuie vazut daca si randamentul diodei obtinute justifica folosirea la 50Hz.Parerea mea... Link spre comentariu
blue Postat Septembrie 26, 2008 Partajează Postat Septembrie 26, 2008 Un tub redresor de tip EZ 80 poate functiona fara probleme si la frecvente de sute de Khz deoarece capacitatea anod-catod este suficient de mica. In schema prezentata de d2134 pentoda consuma pt. filament mult mai putin decit o redresoare de putere medie iar avantajul folosiri ei este ca fata de o dioda cu Ge , este ca nu are deriva termica... Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 26, 2008 Partajează Postat Septembrie 26, 2008 I-a copt rusnacului ceva in tartacuta, daca a pus-o acolo. Avea si lampi diode sau duble diode de radiofrecventa dedicate, de ce nu o fi folosit? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum