Raducioi Postat Mai 20 Partajează Postat Mai 20 (editat) Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o parere despre urmatoarea situatie: La un invertor ongrid FoxEss s3000-g2 am montat un smartmetru Eastron SDM230, am facut legatura conform maualului adica la invertor pinul 8 METER 485-(minus) la smartmetru borna B(6), iar pinu 7 METER 485+ la borna A(6). Activez limita de export prin setarea unei valori mai mari de zero(=+1) in meniu settings>CT/meter>singlemeter. Dupa acest pas pe display apare pe langa Pac si Pex unde trebuia sa arate cat intra din retea sau pleaca energie spre retea, trebuia sa ia datele de la smartmetru, dar El indica zero tot timpul. Daca scot mufa de la smartmetru la invertor apare "Meter Error" Smartmetrul indica corect consumul casei si exportul invertorului daca nu e pusa limita. Pe smartmetru apare simbolul telefon indicand o comunicare ok cu invertorul, dar invertorul nu citeste nicic o informatie de la smartmetru. Setari Smartmetru : Baud Rate 9600 adresa modbus 001. La invertor nu am nici o setare privind comunicarea. Poate fi smartmetru defect pe partea de comunicare? Editat Mai 20 de Raducioi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum