Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

proiect preamp 2.1 = pream stereo+filtru bass

roby_m

Postări Recomandate

Vreau sa fac un sistem 2.1. Si am nevoie de ajutorul vostru.

Ca sursa va fi semnal stereo. In figura de mai jos este schema bloc.

Ce sa fac la modulul "?" ?

Cum sa fac separarea dintre calea spre preamp stereo si filtrul de bass? E nevoie de asa ceva? De acel model? Si daca da, ce sugerati?

Daca vreunul dintre voi are cablaj facut la vreo schema de mai jos, rog sa mi-o trimita, nu le am cu facutul cablajelor si n-as vrea sa-mi iasa o prostie.

Posted Image

http://sound.westhost.com/project97.htm

http://www.geocities.com/f4ier/xover.htm

mai jos poza cu schema pt cei care nu o vad bine.

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Adrian_BBS

19

• Dr.L

16

• roby_m

13

• mely17

11

Top autori în acest subiect

daca e asa greu sa cauti pe forum(am mai expliact o data cum se baga semnal stereo in filtrul asta......)mai pui un grup r3-r4 pe intrarea op-ampului->obtii doua 'line in'->pe una bagi un canal,pe cealalta,celalat canalnu prea inteleg diagrama desenata de tnpt cablaje exista si prg care proiecteaza(destul de) singure dupa schema ,cred ca pcb wizzard e unul dintre ele

Link spre comentariu

daca e asa greu sa cauti pe forum(am mai expliact o data cum se baga semnal stereo in filtrul asta......)mai pui un grup r3-r4 pe intrarea op-ampului->obtii doua 'line in'->pe una bagi un canal,pe cealalta,celalat canalnu prea inteleg diagrama desenata de tnpt cablaje exista si prg care proiecteaza(destul de) singure dupa schema ,cred ca pcb wizzard e unul dintre ele

am cautat pe forum, inseamna ca nu am gasit.intrebarea mea este: acolo unde e modulul "?" cum leg cele 2 amplificatoare?; tot acolo vreau sa pun un volum general.
Link spre comentariu

La schema asta am nevoie de putin ajutor, stiu ca s-a mai discutat, dar nu sunt de gasit cond de 0,18uf. Ajutati-ma sa rezolv intrun fel ca nu ma prea descurc.

Si ce fel de potentiometrii se folesesc, liniari sau logaritmici? In proiectul stereo, de ex, elliott foloseste numai liniari, de ex ca are o rezistenta nu stiu pusa legata de pot....

Posted Image

Link spre comentariu

pai in schema aia pune liniare,ca se incadreaza la reglaje diverseeliot explica cum sa faci cu un pot liniar un reglaj logaritmic(mai bun decat potentiometrele logaritmice) pt volumdin experienta nu prea,dar de exempu pt reglajul de ton sau balans nu poti folosi potentiometre logaritmiceeu pt volum pun cam ce gasesc(in general am utilizat liniare),inca n-am testat acelasi preamp odata cu pot lin si odata cu log,insa o s-o fac in curand

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări