Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre internetul de toate zilele....

merck

Postări Recomandate

Acum 10 ore, cloudy a spus:

Instruirea celor din marile magazine, a șefilor în general, este să prostească clientul până acesta pronunță "ANPC"
(cine știe să-l zică apăsat, pe litere).

Daca se merge pe politica asta nu-i tai macaroana marlanului. Ei tot timpul vor fi marlani pana aud ANPC. Daca insa taci din gura si te duci in secunda 1 si depui sesizare la ANPC, cum sigur este un abuz asupra clientului => marlanul trebuie sa incaseze o amenda! ANPC fiind organ al statului ar trebui sa taie in carne vie si sa adune bani la buget. Iti garantez ca daca s-ar merge dupa "reteta" mea, nu ai sa mai ai nevoie sa amenti cu ANPC si toti marlanii vor merge pe burta.

Orice abuz trebuie pedepsit exemplar, pentru a starpi golania. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

10

• Stefan

4

• eos

3

• BRANCA

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Le-a cam luat Digi  din clienți jigodiilor de la Vodafone, Telekom și Orange, dacă acum trebuie să recurgă și la practici din astea....nu-i ridic în slăvi pe Digi că-s clientul lor, dar cel puțin la preț  sunt imbatabili.

Link spre comentariu

Ma tem ca digi a muscat mai mult decat poate mesteca. Sper sa nu am dreptate, si eu am totul de la ei, dar observ disfunctionalitati in activitatea lor. Cea mai deranjanta este cea a echipamentelor, promise cu ocazia reinoirii sau prelungirii de abonament, sau upgrade la abonament existent. Nu mai tin pasul cu ritmul cererii si au solicitari din octombrie anul trecut care sunt in lista de asteptare. Din discutia cu un angajat, am inteles ca sunt in asemena buda, incat distribuie echipamente returnate de la clienti, propuse pt casare.  Acum le verifica si le imprastie pe teren. Minte el, mint si eu. Dar am o solicitare din dec anul trecut pt un ruter wi fi 6 si singurul raspuns primit a fost ca ma anunta cand primesc echipamentul, sa merg sa-l ridic de la oficiul lor din zona.

Link spre comentariu

Eu am facut comanda in decembrie si am anulat-o in ianuarie cand am facut alta. Si gata...nu stiu daca e cazul sa mai repet procedura. :)

Cel mai deranjant a fost ca dupa upgrade de la 500GBs la 1000GBs nu s-a modificat nimic decat tariful. La sesizare, mi s-a spus ca daca merg prin wi fi in casa, asa imi trebuie. Am gaurit peretii si am tras un cablu de la ruter la calculator. Au venit la sesizare, au constatat ca viteza e nesimtit de mica pt abonamentul platit, au modificat datele in softul unei aplicatii ce o avea pe telefonul mobil, si viteza a crescut simtitor, chiar daca nu la valoarea platita. Deci miscarea asta zic eu, trebuia facuta din momentul aplicarii tarifului pt noul abonament. Se pare ca nu au facut-o si nu cred ca din alte cauze, decat de incompetenta a personalului angajat. De asta spuneam, incep sa aiba rateuri, desi pana acum un an, nu aveam ce sa le reprosez. Am contract cu ei de cand s-au infiintat ca firma de cablu.

Link spre comentariu

Trebuiau ceva setări modificate, evident. Mie mi-a crescut viteza de când am routerul de la Asus wifi6.

Și când se adaugă routerul la fel

Link spre comentariu

Personal sunt multumit cu 200 Mb/s nu am firma sa pun 1000, prin Spania Digi pune si 10Gb/s, nici router wi-fi 6 nu am nevoie.

Chiar cu abonament de 200 cand prinzi teava cu un server baga  1000 cat permite fibra, limitarea e la media pe un timp mai lung.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, ionut120v a spus:

Personal sunt multumit cu 200 Mb/s nu am firma sa pun 1000

Când îți bagi 1000 înseamnă că ai max 1000, nu ca ai garantat la orice ora 1000. Raționamentul e altul. Îți bagi 1000 ca să ai garantat 2...300 cel mai putin. În felul asta nu te rogi sa se încarce un film pe netflix, nici nu îngheață imaginea în mijlocul filmului. Cu abonament de 300 sigur ai 10Gb/s ca în Spania, și o pagina pe olx se încarcă într-o ora. Poate.

E doar un exemplu. Nu faci abonament de 1000Gb/s pt olx, deși diferența între abonamentul de 500 și 1000 e asa mica în bani, încât nu merita să nu alegi varianta cea mai buna. Mai ales dacă pândești și o promoție. 

Link spre comentariu

VIteza ca viteza da si echipamentu conteaza.Degeaba ai 3-400 mega sau mai mult daca routeru nu e instare sa tina cateva conexiuni deodata iar astea ieftine chiar sunt varza la asa ceva.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, doru3160 a spus:

Raționamentul e altul. Îți bagi 1000 ca să ai garantat 2...300 cel mai putin

In realitate internetul fix de la Digi funcționează mai bine de atât, rar se întâmplă să fie o problemă cu viteza și asta se întâmpla în cazul unor disfuncționalități la rețea/echipamente. Sunt convins că cineva are abonament de 1000 Mbps și îi funcționează cu 200 Mbps o să fac un milion de reclamații la furnizor deși nu îi scrie undeva garantat 1000Mbps.

În felul asta nu te rogi sa se încarce un film pe netflix, nici nu îngheață imaginea în mijlocul filmului.

Asta îmi zic toți cunoscuții pe care-i întreb de ce au avut nevoie de abonamentul de 1000, totuși Netflix ține să-i contrazică:

https://help.netflix.com/en/node/306 .

Slabe șanse să găsim o persona fizica cu cel puțin 10 dispoziție UHD care rulează simultan conținut 4K. Bașcă că deja unii se gândesc la FB10G 😵‍💫.

Cam așa se prezintă fostul FB100 devenit 500 https://i.ibb.co/rQ9pbNp/IMG-20240519-025635.jpg print-un zid de beton pe un banal router pe care-l aveam de câțiva ani.

Mai ales dacă pândești și o promoție. 

Fix pe asta se bazează toți comercianții de produse și servicii.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Stefan a spus:

Fix pe asta se bazează toți comercianții de produse și servicii.

Și ce e rău în asta? Oricum ai nevoie de un produs. Oricum îl cumperi la preț de listă. Dacă îl urmărești și îl cumperi cu o reducere substanțială, e mulțumită toată lumea. Și cumpărător, și vânzător. O fi bine... o fi rău... După cum le zici, o fi rău. Sigur toți cei care fac abonamente pt 1000Gb/s o fac din snobism, ca doar netflix merge și cu 3Mb/s și ce alte nevoi mai poate avea omul? 

Link spre comentariu

Și ce e rău în asta? Oricum ai nevoie de un produs. Oricum îl cumperi la preț de listă. Dacă îl urmărești și îl cumperi cu o reducere substanțială, e mulțumită toată lumea. Și cumpărător, și vânzător. O fi bine... o fi rău... După cum le zici, o fi rău. Sigur toți cei care fac abonamente pt 1000Gb/s o fac din snobism, ca doar netflix merge și cu 3Mb/s și ce alte nevoi mai poate avea omul? 

Fiecare face ce vrea cu banii lui dar mulți au falsa impresie ca ei chiar au nevoie de respectiva "promotie" a comerciantului, in realitate nu este nici un câștig. Da! Romanul de rând e un mare snob dar nu o să recunoască asta in veci.

Pana acum aproximativ un an eram client Vodafone si le plăteam 5€ lunar, culmea ca ei mă tot sunau cu "super oferte" de ... 6€. Era mare "grozăvie" ca aveam sute de GB la net si tot felul de "bonusuri" despre care credeam ca imi folosesc la ceva /cândva.  Acum, la un alt struțo-operator de săraci, plătesc cel mai amarat abonament de 9 lei pe luna (cat o tine si asta) si CULMEA ca rămân cu net din cei maxim 10GB fără  sa am un comportament diferit.

@BRANCA nu-i ceva deosebit, credeam ca ne arați ceva la 5Gbps pe WiFi 7. La firma unde sunt multe conexiuni LAN + VPN https://i.ibb.co/VW4jsy8/Capture.png

Link spre comentariu
Acum 21 minute, Stefan a spus:

Acum, la un alt struțo-operator de săraci, plătesc cel mai amarat abonament de 9 lei pe luna (cat o tine si asta) si CULMEA ca rămân cu net din cei maxim 10GB fără  sa am un comportament diferit.

@BRANCA

Deci ai prins o promoție/ofertă și ai profitat, dar bineînțeles ca ceilalți sunt snobi... 

Da, și eu am fost snob când am portat numărul din Orange în Digi, tot la o promoție. Ai dreptate, toți suntem snobi. Dacă aș folosi numai eu netul, aș înclină să-ți dau dreptate, dar viteza asta se divide când sunt mai mulți. Iar pe wi fi, dacă puțin ai pe sarma, și mai puțin o sa ai prin antenă, dar fiecare le știe pe ale lui. Cert e ca nepoatele nu se mai uită cu reproș când vin la mine și vor desene pe Disney plus, și apare ecran albastru cu mesajul semnal slab la internet. Ce spun unii despre asta, mi se rupe. Eu știu ca am rezolvat-o cu noul abonament. Pt 5 lei în plus pe luna, prefer sa fiu snob. 

Link spre comentariu
Acum 24 minute, doru3160 a spus:

Deci ai prins o promoție/ofertă și ai profitat, dar bineînțeles ca ceilalți sunt snobi...

Nu am prins nimic, asta e prețul normal și acum.

Singur ai tras concluzia că ești snob, eu am spus ce am avut de zis și fiecare se consideră cum vrea nu cum consideră altcineva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări