Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3 transformat ..legate in serie se poate???

Postări Recomandate

SAl..si scz daca am facut alt topic ... am o mare DILEMAAAA...sa nu radeti de mine pls...imi treb la un amp ... o sursa de tensiune de max 38 de volti...si am acasa ..adica cumpar...ceva f iefin ...3 transformatoare de 12v si 1000ma...ma gande-am ca daca le pun in serie...adica + + + toate cele 3 le unesc intre ele ...imi da oo putere mai mare??? sau face poc???sunt incepator si nu-s multe lucruri ...pls Hellp id meu e ; mazy_man90 deci ma gandea-am ca da o putere mai mare...la fel ca la 3 baterii legate in serie...pls hellp...transformatoarele arata asa...tin sa mentionez ca trans ..are 2*12 v si 1000mA

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Salut,Esti stresat sau te grabesti? :)Raspunsul este ca se poate, o sa obtii 3*12V/1A, numai sa-l legi cum trebuie, de ex. secundarul are borna 1, si 2, trebuie sa-l legi 1 cu 2(de la celalat traf) altfel no sa ai tensiune. Dar daca ai timp si posibilitate desfa 2 trafuri, pui la un loc tolele si obtii putere de 4 ori mai mare.

Link spre comentariu

Ms...de raspuns..Daca nu merge...atunci vreau si eu un site de unde sa cumpar un traf de 2*ceva sa alimentez un amplif de 100wMono ...merge de la 24-38 v max...si vreau si o punte redresoare care sa mearga la acel ttraf ...am inteles de la un amic ..ca ar fi bu nun traf 2*24v...si cu puntea redresoare ..da vro 30~32 v...asa e????

Link spre comentariu

Cum am spus, idea merge, numai ca nu-i ceva optim.Daca vrei sa cumperi componente, uitate pe banerul de sus metrafo.Dintr-un traf de 2x24 scoti cam 2x26-28V(incarcat) depinde de filtrare si de consum.Punte redresoare iti ajunge unul de 10A, pentru filtraj cam 2 sau 3 bucati de 4700micro / canal

Link spre comentariu

Nu! Nu este mai simplu pentru ca trebuie sa ai in vedere faza. Adica:Sa luam in consideratie momentul T1 cand in secundarul ambelor transformatoare sinusoida este la maxim (PI/2). In momentul asta voi avea plus Umax si 0 la capetele secundarului. Daca eu leg Umax1 cu Umax2 la masa atunci pe ramura plus a tensiunii duble nu voi avea curent.Nu ? Deci mai complicat ca trebuie tinut cont si de lucrul acesta. Se poate dar... nu este mai simplu :smt005

Link spre comentariu

Eh dom'le ranga, te rog sa studiezi o schema de sursa dubla :P, este foarte usor de gasit legatura corecta :), ca daca nu legi cum trebuie nu ai tensiune intre borne.Daca incape sau nu, trebuie calculat exact, intradevar folosesti sarma mai groasa, dar numarul de spire scade.

Link spre comentariu

Da. Eu stiu sa o fac, tu stii sa o faci si probabil si el daca ar avea un avo-metru. Dar nu cred ca are si am plecat si de la premiza ca nu stia sa le lege fara avo.Imi cer scuze daca am desconsiderat prea mult dar am postat schema aia pentru ca functioneaza indiferent de cum pui transformatoarele.@ MazyMan: Daca faci cum a zis laci si nu ai tensiune intre borne(sau este foarte mica) atunci inversezi firele unuia din secundarele unui traf si va functiona. Avantajul este ca foloseste o singura punte.Bafta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări