Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

stabilizator tensiune pentru televizor

Postări Recomandate

• Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Flor

1

• en

1

• crexy

1

Top autori în acest subiect

Nu te supara, dar ce tensiune ai masurat la retea? E sub/peste limitele pt care proiectantii si-au spart capul cand le-au produs?Din cate imi amintesc, cand invatam schemele de stabilizatoare pt televizoare alb-negru, in carte scria ca merg la 220V~(-20%/+10%). Te rog sa calculezi cat inseamna asta. Ma rog, actualul standard este de 230V~.Si te rog sa ma crezi, pana cand tensiune nu cadea sub cei 20% pomeniti, nu prea se simtea in imagine si sunet. Iar cele de color sunt si mai nesimtite. Adica daca le dai ceva in domeniul descris, nu apar modificari vizi/audi-bile. In plus ca actuala generatie de aparate merge de la 90-240V~..Asa ca nu pricep de unde ai nevoie de asa ceva..Eu am masurat cel mai putin 157V~ si da, se vedea clar ca nu se vede bine. Atat la Tv si bec. Adica lumina data de el era galbena.Daca cei de la Electrica sau cum ii zice iti dau sub/peste limita contractuala descrisa, ar fi mai util sa ii anunti ca le faci probleme. Banuiesc ca in aceiasi casa cu Tv-ul si radioul pt care vrei stabilizator, ai si alte aparate, (frigider, de ex) care vor suferii si ele de sub/supra tensiune..Ma rog, sunt banii tai, dar parca e pacat de ei. Mai bine ii bei decat sa ii bagi intr-o cutie..

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

am nevoie de un stabilizator de tensiune pentru un tv si o combina ( consum maxim 500w )ce-mi recomandati ? vreau ceva cat de cat bun, si daca se poate sa fie pana in 150 ron

Eu am cumparat in iarna, un KEBO SDR-5000VA, de care sunt foarte multumit. Se gasesc si de 1000VA, cred ca in jur de 150 lei
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări