Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre surse si depanari -> offtopic scos din alt subiect

Postări Recomandate

Sint ei mai drastici ca birou, nimic nu scapa nemasurat, la noi...mai scapa, la americani nu.

Prima amintire de la ei o am de prin 1977 cind m-au masurat si emiteam cu 0,5kHz sub banda de 7MHz, emiteam pe 6999,5kHz si au trimis "felicitarea" FFR-ului... :(.

N-am fost singurul... :d

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 37 minute, cloudy a spus:

Eu nu am spus ca nu trebuie testat. Numai ca in România așa ceva se face la mișto. Eventual la cârciumă.
Unde poți obține și un STAS cam în orice. Bani să ai.

Spune-i sa-ti dea banii inapoi aluia care ti-a spus, pentru ca te-a mintit. exista laboratoare, oameni pregatiti si se fac testele la singe! daca se achizitioneaza produse din anumite zone ale lumii si la preturi de pomana, care nu respecta normele de EMC, dar au aceasta pretentie, sa fiti sigur ca sint inscriptionate aiurea de producator si nu au fost testate niciodata intr-un laborator european. sau la certificare a fost prezentat un lot de produse care au corespuns, dupa care s-a produs altceva iar de acolo este treaba ANCOM-ului in mare parte. De aceea foarte multe companii serioase testeaza periodic, echipamente alese aleator din loturile primite si daca nu corespund este inapoiat tot lotul catre furnizor.

Poate parea SF pentru unii care cred ca daca nu mai iese pe cos fum sau praf de ciment, nu se mai face nimic in tara noastra!

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Marian a spus:

Sa traiesti din depanare si sa n-ai un amarat de osciloscop nu e electronica oricum ai da-o, e cel mult carpeala.

Parca ai spus altceva:

CITAT:  ''in fapt in opinia mea n-ar trebui sa ai dreptul sa te numesti depanator daca nu ai osciloscop DSO, nu analog,

Eu am lucrat 45 ani doar cu analog, la ce titlu am dreptul? Carpaci?

Link spre comentariu
Acum 38 minute, roadrunner a spus:

ce e diferit e ca EU poti sa-ti faci masuratorile tu si faci o auto declaratie (si sa mentii documentatia pentru inspectie daca e necesar) - majoritatea nu au nici hardware-ul nici cunostintele si prefera sa apeleze la un laborator specializat si recunoscut.

fie vorba intre noi, sint mai multe grade de ''recunoastere'', asa ca in multe situatii trebuie certificarea facuta de un laborator acreditat, declaratia respectiva este cam IDR.

Acum 7 minute, Ion_Bumbu a spus:

Sint ei mai drastici ca birou, nimic nu scapa nemasurat, la noi...mai scapa, la americani nu.

Prima amintire de la ei o am de prin 1977 cind m-au masurat si emiteam cu 0,5kHz sub banda de 7MHz, emiteam pe 6999,5kHz si au trimis "felicitarea" FFR-ului... :(.

N-am fost singurul... :d

Nu era si atunci o toleranta la capetele de banda? o depasati cu 500 de Hz la 7 milioane?

Link spre comentariu
Acum 3 minute, dumitrumy a spus:

Parca ai spus altceva:

CITAT:  ''in fapt in opinia mea n-ar trebui sa ai dreptul sa te numesti depanator daca nu ai osciloscop DSO, nu analog,

Eu am lucrat 45 ani doar cu analog, la ce titlu am dreptul? Carpaci?

🤣 Cirpaci cu C1-99!!!

Ala-l am!

Link spre comentariu
Acum 50 minute, cloudy a spus:

Face, cum să nu facă. Cei de acum zeci de ani erau majoritatea bețivi dar profesioniști.
Aștia de acum sunt majoritatea spiru-haretiști cu pile politice. Salariile sunt nesimțit de mari.
Osciloscopul de care vorbeam este o enigmă pentru mulți dintre ei.

dati in penibil, sau poate ca lucrati la o institutie care a testat toti angajatii ANCOM din tara?

Acum 1 minut, Ion_Bumbu a spus:

Cirpaci cu C1-99!!!

Ala-l am!

Nu va deranja ventilatorul?

Acum 2 ore, roadrunner a spus:

Aia la laboratorul care fac testele au o antenna log de banda larga si datele de caraterizare la antena respectiva si sunt introduse in analizorul de spectru pentru normalizare.

Exact la fel este si in RO.

Link spre comentariu
8 minutes ago, Marele Savant said:

dati in penibil, sau poate ca lucrati la o institutie care a testat toti angajatii ANCOM din tara?

Mai usor cu aprecierile de tip mare cunoscător a tot ce mișcă.
Am spus "majoritatea", nu "toți" !
ANCOM a devenit un cimitir de elefanți politici care și-au angajat aici și nevestele, amantele si progeniturile.
Evindent că mai sunt câțiva , profesioniști, care mai trebuie să și muncească.

Editat de cloudy
Link spre comentariu
Acum 18 minute, Marele Savant a spus:

Nu era si atunci o toleranta la capetele de banda? o depasati cu 500 de Hz la 7 milioane?

Era, cum sa nu, formula si tot ce trebuie in reguamentul radioamatorilor, ala galben, pentru calculul capetelor de banda, doar ca acolo trebuia sa fii in interiorul benzii de 40m cu vreo 2,5kHz din ce mai tin eu minte, in nici un caz nu era acceptat sa fii in afara lor.

Necazul era ca fix intre 7000 si 7002,5kHz lucrau DX-urile... asa ca pauza cap de banda marcat.

De patit n-am patit nimic doar ni s-a adus la cunostiina.

Oricum 500Hz la 7Mhz e pe la 10E-4, mai precis 7,14E-5 deci cam departe eram...

Acum 15 minute, Marele Savant a spus:

Nu va deranja ventilatorul?

NU! se potriveste unu de comp.

:d

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
1 oră în urmă, cloudy a spus:

Osciloscopul de care vorbeam este o enigmă pentru mulți dintre ei.

Da oare dumneavoastra ce sinteti daca-mi povestiti de osciloscoape la discutie de compatibilitate EMC?

Link spre comentariu
5 minutes ago, Ion_Bumbu said:

Da oare dumneavoastra ce sinteti daca-mi povestiti de osciloscoape la discutie de compatibilitate EMC?

Intrebati pe cei care au deschis discuția despre osciloscoape pe acest topic. Sau aveți o jenă ?
Oricum, chiar nu găsiți nicio legătura intre EMC si o oscilogramă ?

Link spre comentariu
Acum 38 minute, cloudy a spus:

Oricum, chiar nu găsiți nicio legătura intre EMC si o oscilogramă ?

Eu nu! 

Cind osciloscoapele vor avea achiziție pe minim 20-24 biți la sute de Megahertz  poate se mai poate vorbi de asa ceva dar încă nu exista pe planeta asta asa ceva, cel puțin nu accesibil civililor. 

Este vorba de a detecta nivele de microvolți înecate în semnale de ordinul voltilor. Nici un osciloscop nu poate face asa ceva. 

Link spre comentariu
Acum 17 ore, Marele Savant a spus:

Tot cu degetul le oscilografiez si eu, dar aici erau prea multe si prea apropiate asa cum am spus. Dar cu ceva atentie se vedea care se incalzeste primul.  Desigur, alimentat din sursa lasata in limitare -la un amper in cazul acesta.

Asa ca chestie, in service cred ca o camera de IR este extraordinar de utila, Flir are modele care se conecteaza la telefon, deci un pret mai mic fata de unul complet.

Cam toti electroliticii uscati! probabil ca au aparut supratensiuni si acestia au fost la limita cu tensiunea de lucru! sint deja in functiune de ceva timp si nu au mai aparut alte defecte!

Respectivele aparate au venit cu cite o eticheta pe care scria ''nu comunica pe portul X''. Si aveau dreptate, daca nu mergea sursa, nici nu comunicau pe portul optic.

Ma bag doar pentru a spune ca într-adevăr camera termica este extraordinara. Am luat un Fluke PTI120 și este absolut super. Am folosit și eu degetul, sau izopropanol sau chiar flux lichid dar nu se compara. Restul despre osciloscop și alte cele prefer sa tac. Trăiesc din depanare de 30 de ani. 

Link spre comentariu

Chiar si alea "medicale" ramase ca surplus de la Covid sint extraordinar de utile.

Citeva foto:

IMG_20240105_125214133.thumb.jpg.ba2e31ac1235f12e95c49acb1c4bfca7.jpg

IMG_20240105_135334567.thumb.jpg.bacfeef34cb681e481fdb1a32e4f8656.jpg

Cauza

IMG_20240126_120357254.thumb.jpg.cc7beb4b943b9b259779f95691527164.jpg

Diferenta de temperatura a fost cam de 2C masurata cu un termometru IR, curentul era in jur a 8-10A.

Fara camera...il depistam cind se topea

Mergea deja ce citeva luni asa si la mina nu l-am simtit asa ca nu mi-am mai batut capul cu termometrul IR desi ala era in dotare demult.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări