Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telecomandă smart TV Samsung

Ovidanie

Postări Recomandate

Acesta este televizorul:

Screenshot-20240414-092403-Whats-App.jpg

Și așa arată telecomanda:

20240510-174412.jpg

20240510-174353.jpg

20240510-174358.jpg

Nu are lăcaș pt baterii AAA, sursa de energie este incorporată și nu mi-am dat seama dacă sunt doi acc litiu sau doi supercapacitori. Telecomanda nu funcționează si vreau să știu dacă există defecte tipice pt acest fel de telecomandă. Cu altă telwcomandă TV-ul funcționează.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

4

• gabiz_ro

1

• validae

1

• andu2006

1

Top autori în acest subiect

Incărcarea  funcționează, incarcă la 120mA și după un timp reduce curentul de incarcare la 20mA. Pe acumulatori sau sau supercapacitori am măsurat max 3,2V. Dacă ar fi acc litiu trebuia să măsor 4,2V.

Pusă la incărcat nu trimite comenzi catre tv.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Probabil folosește un acumulator LiFePo a cărui tensiune nominală e de 3,2V. Ați desfăcut telecomanda să vedeți exact ce acumulator are ? De asemenea, trebuie să verificați și dacă tensiunea de alimentare ajunge la controllerul telecomenzii ori dacă nu există contacte scurtcircuitate la unele taste, ce blochează alte comenzi.

Link spre comentariu

Nu are acumulator.

E bazata pe 3.8V Hybrid Pulse capacitors

Are incarcare pe USB si solara.

La incarcarea pe USB ar trebui sa se aprinda un led pe ea cand incarca, dupa ce e incarcata se stinge ledul.

Functioneaza pe BT  low energy  deci trebuie imperecheata cu TV.

Vezi cum la https://www.samsung.com/latin_en/support/tv-audio-video/how-to-troubleshoot-your-smart-remote-when-it-is-not-working/

Pair your Smart Remote

Posibil totusi comanda de power sa fie pe infrarosu, doar power atat, restul pe BT

Pare ca are un led pe ea, inafara de cel indicator de incarcare

Editat de gabiz_ro
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Ovidanie a spus:

Pe acumulatori sau sau supercapacitori am măsurat max 3,2V.

Ha? Pai cum ai măsurat acesta tensiune? Doar nu ai desfăcut telecomanda și nu atașezi cel puțin o poză.

Sigur nu are un acumulator (banal) similar cu asta? https://www.ebay.com/itm/175592552663

Mai mult ca sigur nu are tehnologie klingona și nici nu mușcă.

Link spre comentariu

Telecomanda stochează energia în două chestii ce seamană a condensatoare electrolitice. După mintea mea ar fi supercapacitori, dar este perfect posibil să fie acumulatori Li-ion, am văzut Li-ion sau Li-po in "carcase de condensator", unele wape-uri au așa ceva. La fel de bine poate fi Li-Fe-Po.

Voi pune și poze, poate chiar astăzi.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Sunt supercapacitori. Exact cum a spus colegul @gabiz_ro 

3,8V 50 farazi bucata, am putut citi dupa ce am demontat supercapacitorii de pe PCB.

Am lasat placa nealimentata jumatate de ora si acum da semne de viata, led-ul de pe pcb clipeste cand apas butoanele. Probabil va trebui sa o imperechez cu TV-ul.

20240511-112815.jpg

20240511-112803.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări